روایت «ساتا»از حوادث دیروز نمایشگاه
گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح از ضرب و شتم نیروهای ساتا در نمایشگاه بینالمللی توسط نیروهای حراست وزارت بازرگانی خبر داد.
عکس: آکو سالمی
گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح از ضرب و شتم نیروهای ساتا در نمایشگاه بینالمللی توسط نیروهای حراست وزارت بازرگانی خبر داد.
سردار سرتیپ پاسدار حسین دقیقی در گفتوگوی اختصاصی با دنیای اقتصاد اقدام وزارت بازرگانی در آوردن ۱۰۰ نیروی حراستی به نمایشگاه را «کودتا در نمایشگاه» خواند و افزود: وزارت بازرگانی صبح روز گذشته حدود یکصد نیروی حراستی خود را به نمایشگاه بینالمللی آورد تا ۵ نیروی مدیریتی ساتا را از نمایشگاه بیرون کند، در حالی که ساتا از نظر قانونی همچنان مالک نمایشگاه است. از طرفی دیگر تصور نمیکنیم بیرون کردن ۵ نفر نیروی مدیریتی نیاز به ۱۰۰ نیروی حراستی همراه با دستگاه جوش داشته باشد. وی گفت: نیروهای وزارت بازرگانی پس از برخورد شدید با ۵ نیروی وابسته به ساتا در نمایشگاه و ضرب و شتم آنان، قلیزاده مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی که پیش از این منصوب وزارت بازرگانی بود را نیز با خود به وزارت بازرگانی انتقال دادند و اکبرپور را جایگزین قلیزاده کردند.
همکار علیه همکار
مدیرعامل ساتا با بیان این که نیروهای این سازمان مستقر در نمایشگاه از هر گونه درگیری با نیروهای وزارت بازرگانی خودداری کردند تا ساتا، (سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح) بهانهای به دست نیروهای وزارت بازرگانی ندهد و آنها نگویند نیروهای مسلح در نمایشگاه برخوردهای نظامی به راه انداختند، اما متاسفانه نیروهای وزارت بازرگانی در اقدامی دور از شان و دور از انتظار نسبت به برخورد بسیار شدید با همکاران سابق خود اقدام کردند، چرا که اکثر نیروهای ساتا از کارمندان وزارت بازرگانی بودند که پس از واگذاری ابقا شده بودند. سردار دقیقی اقدام وزارت بازرگانی در برخورد با نیروهای ساتا را فاقد وجاهت قانونی خواند و گفت: هنوز درباره لغو واگذاری نمایشگاه به ما دستور کتبی داده نشده و ما عصر روز گذشته با مسوولان خصوصیسازی در این رابطه جلسه داشتهایم، از طرفی دیگر این اقدام وزارت بازرگانی، مقاومت دولت در برابر واگذاری بنگاههای دولتی تلقی میشود. مقاومتهایی که چشمانداز خوبی را برای انتقال مدیریت شرکتهای دولتی به بخش خصوصی توانمند ترسیم نمیکند و با این وصف تصدیگریهای دولت علیالظاهر میخواهد همچنان ادامه پیدا کند.
شکایت «ساتا» از بازرگانی
وی اضافه کرد: در ماجرای نمایشگاه، ساتا از خود خویشتنداری کرد و در حالی که توان برخورد با نیروهای وزارت بازرگانی را داشت از این عمل اجتناب کرد تا بحران در نمایشگاه بینالمللی تشدید نشود، اما در عین حال پیگیری حقوقی و قضایی این ماجرا را حق خود میدانیم و ضرب و شتم نیروهای ساتا را در نمایشگاه پیگیری حقوقی خواهیم کرد و از مسببان ماجرا شکایت میکنیم. افزون بر این آنها از مردم هم باید عذرخواهی کنند؛ چرا که در تردد خودروهای مراجعین و بازدید مردم از نمایشگاه نیز اختلاف به وجود آوردند و با بستن دربهای نمایشگاه اجازه ندادند که مردم برای مدت زمان طولانی موفق به ورود به نمایشگاه شوند.
سند مالکیت «ساتا» هم موجود است
سردار دقیقی در پاسخ به این سوال که با توجه به دستور رییسجمهور مبنی بر لغو واگذاری نمایشگاه به «ساتا»، چگونه همچنان خود را مالک نمایشگاه میدانید؟ گفت: اسناد مالکیت نمایشگاه همچنان در اختیار ساتا است و این واگذاری به طریق قانونی انجام شده است، از طرفی دیگر باید لغو واگذاری از سوی خصوصیسازی به ما رسما ابلاغ شود و لغو واگذاری فرآیند قانونی خود را طی کند. ما هم در این زمینه مقاومتی نداریم، اما متاسفانه برخیها در این زمینه عجولانه رفتار کردند و بحرانی بیسابقه را در محیط بازرگانی- اقتصادی نمایشگاه رقم زدند.
قضاوت ماجرا با مردم
مدیرعامل تامین اجتماعی نیروهای مسلح با بیان این که از نظر قانونی ساتا میتوانست با نیروهای وزارت بازرگانی که بدون مجوز وارد نمایشگاه شده بودند، برخورد کند، گفت: از آنجا که ساتا یک نهاد عمومی غیردولتی است و خدمتگزار بیش از ۵۵۰هزار بازنشسته نیروهای مسلح است، برخورد با این نیروها را در شان خود نمیدانست، بنابراین ترجیح داد که آنان هر رفتار دور از شانی را که میخواهند از خود بروز دهند، تا دست کم مردم حاضر در محل نمایشگاه ماجرا را قضاوت کنند.
خصوصیسازی داوطلب واگذاری بود
سردار دقیقی با اشاره به فرآیند واگذاری نمایشگاه به ساتا گفت: از همان ابتدا هم اصراری برای مالکیت در این مجموعه نداشتیم و سازمان خصوصیسازی پیشنهاد داد که ۹۵درصد نمایشگاه را بابت مطالبات خود از دولت بگیریم و اگر نمایشگاه واگذار نمیشد، به طور قطع دولت برای رد مطالبات ۱۶۰۰میلیارد تومانی ساتا باید سهام شرکتهای دیگری را به ما واگذار میکرد، اما در نهایت خصوصیسازی تمایل داشت نمایشگاه بینالمللی را به قیمت احتمالی حدود ۶۰۰میلیارد تومان به ساتا واگذار کند تا مطالبات ما از دولت به هزارمیلیارد تومان تقلیل یابد که متاسفانه شاهد آن هستیم، پس از طی تشریفات قانونی لازم، این گونه مقاومتها در برابر خصوصیسازی صورت میگیرد. مقاومتهایی که حتی آن را به نابهنجاری هم میکشانند.
اجرای دستور رییسجمهور با ضرب و شتم!؟
وی تصریح کرد: اگر چه ریاستجمهوری دستور لغو واگذاری نمایشگاه را صادر کردهاند، اما اجرای این دستور با درگیری وضرب و شتم کارکنان نمایشگاه به طور قطع قابل اجرا نیست، بلکه باید فرآیند قانونی لغو واگذاری طی شود و اگر بنا به لغو باشد، مالکیت ساتا در نمایشگاه باید به لحاظ قانونی لغو شود و سهام شرکتها یا شرکتهایی دیگر جایگزین آن شده و به ساتا واگذار شود. وی گفت: سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح متولی امور ۵۵۰هزار بازنشسته لشکری است و هرگز نمیتواند از حقوق این افراد صرفنظر کند و باید مطالبات خود را از دولت بگیرد.
ماجرای نمایشگاه؛ مشت نمونه خروار
سردار دقیقی با اشاره به اظهارات مدیران وزارت بازرگانی مبنی بر این که نیروهای ساتا اجازه ورود نیروهای وزارت بازرگانی را به نمایشگاه ندادهاند و همین موضوع موجب درگیری شده است، پاسخ داد: اگر ساتا از ورود آنها جلوگیری میکرد، چطور وزارت بازرگانی ۱۰۰ نیروی خود را وارد نمایشگاه کرد و حتی قصد داشت با دستگاه جوش ۳ درب نمایشگاه را مسدود کند. اساسا ساتا نیروی حراستی در نمایشگاه نداشت، بلکه فقط ۵ نفر نیروی مدیریتی در آنجا منسوب کرده بود که آنها هم اغلب از کارمندان رسمی بازرگانی بودند، ولی متاسفانه وزارت بازرگانی کارکنان خود را هم مورد ضرب و شتم قرار داد. وی در پایان گفت: مقاومت در برابر واگذاری نمایشگاه زنگ خطری در امر خصوصیسازیها بود و این نکته مهم را برای بار دیگر گوشزد کرد که در برابر خصوصی شدن و واگذاری بنگاههای دولتی مقاومت میشود و تصدیگریهای دولت همچنان ادامه دارد.
صفحه۲۵ را هم بخوانید
ارسال نظر