پایان مهلت خصوصی‌سازی 357 شرکت دولتی
عکس: دنیای اقتصاد
به گفته کردزنگنه، رییس سازمان خصوصی سازی، امسال به دلیل اینکه سال آخر برنامه چهارم است، کلیه شرکت‌‌های گروه یک باید براساس اصل ۴۴ و بودجه سال ۸۸ واگذار شوند که براین اساس، ۳۵۷شرکت در این زمره قرار می‌‌گیرند که باید تا پایان سال به فروش برسند و اگر تنها یکی از شرکت‌‌ها هم باقی بماند، دولت باید ازمجلس مجوز دریافت کند.

توصیه رییس سازمان خصوصی‌سازی به دولتی‌ها و شبه‌دولتی‌ها
وارد رقابت با بخش خصوصی نشوید
گروه بورس - رییس سازمان خصوصی‌سازی از عرضه بلوک‌های 10درصدی بانک صادرات و تجارت در هفته آخر تیرماه خبر داد.
«غلامرضا حیدری کردزنگنه» در گفت‌و‌گو با «مهر» گفت: کار واگذاری بانک‌ها تقریبا تمام شده و دو بلوک بانک ملت واگذار شده است، ضمن اینکه از تاریخ ۲۲ تا ۲۷تیر دو بلوک ۵درصدی بانک‌های صادرات و بانک تجارت عرضه خواهد شد.
وی همچنین به واگذاری شرکت نفتی حفاری شمال قبل از بیستم تیرماه در بورس اشاره کرد.
بخش خصوصی راتوانمند می‌کنیم
«کرد زنگنه» در ادامه گفت: یکی از وظایف قانونی سازمان خصوصی‌‌سازی توانمندسازی بخش خصوصی است که متاسفانه این وظیفه تا کنون مغفول مانده است، چرا که این سازمان تنها برای واگذاری‌‌ها تشکیل نشده است بلکه توانمندسازی بخش خصوصی را دنبال می‌‌کند.
رییس سازمان خصوصی‌‌سازی افزود: در اساسنامه جدید سازمان خصوصی‌‌سازی که هم اکنون در هیات وزیران به سرمی‌‌برد، کار توانمندسازی بخش خصوصی به شکل مطلوبی دیده شده است.
پیگیری مشکلات خریداران
وی تصریح کرد: سازمان خصوصی‌‌سازی با مسوولان نهادها و شبه دولتی‌ها از جمله صندوق‌‌های بازنشستگی و وابسته به دولت، جلساتی برگزار کرده و از آنها درخواست شده در جایی که بخش خصوصی با آنها رقابت می‌‌کند وارد رقابت نشوند تا مشکلاتی برای بخش خصوصی پیش نیاید.
وی با اشاره به نظارت سازمان خصوصی‌‌سازی بر شرکت‌‌ها بعد از واگذاری، خاطرنشان کرد: سال گذشته 27 مورد کار نظارتی بعد از واگذاری بر روی شرکت‌‌ها صورت گرفته و امسال نیز در سه ماهه ابتدای سال 24 مورد نظارت انجام شده است تا مشکلات خریداران به دستگاه‌‌های اجرایی منعکس و حل آنها پیگیری شود.
تعیین تکلیف جاماندگان خصوصی‌سازی
وی اظهار داشت: امسال به دلیل اینکه سال آخر برنامه چهارم است کلیه شرکت‌‌های گروه یک باید براساس اصل 44 و بودجه سال 88 واگذار شوند که براین اساس، 357شرکت در این زمره قرار می‌‌گیرند که باید تا پایان سال به فروش برسد و اگر تنها یکی از شرکت‌‌ها هم باقی بماند، دولت باید ازمجلس مجوز دریافت کند.
به گفته کرد زنگنه این شرکت‌‌ها نه در فرآیند سهام عدالت قرار می‌‌گیرند و نه دولت در آنها سهمی‌‌خواهد داشت.
«ملت» را کنسرسیوم ایرانی - خارجی خرید
وی خاطرنشان کرد: در سه ماه ابتدای امسال به‌رغم انتخابات و تعطیلی‌‌های بسیار، ۲۲ شرکت به ارزش کمتر از ۶۰۰‌‌میلیارد تومان واگذار شده و اخیرا نیز یکی از بلوک‌‌های بانک ملت توسط یک کنسرسیوم ایرانی و خارجی خریداری شده است.
سود عدالت تبلیغاتی نبود!
کردزنگنه در گفت‌و‌گویی با «ایلنا» با رد ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه دولت در آستانه انتخابات و با اهداف تبلیغاتی اقدام به توزیع سود سهام عدالت کرده، تصریح کرد: بنده در روزهای گذشته و در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ‌‌هم گفتم، ما پنج ماه قبل از انتخابات شروع به توزیع سود سهام عدالت کردیم و این کار تا پنج ماه آینده هم ادامه خواهد یافت، زیرا حدود ۲۲‌‌میلیون نفر مشمول دریافت سود سهام عدالت داریم و پرداخت سود این تعداد مشمول به هیچ وجه کار آسانی نیست و زمان‌بر است.
کردزنگنه درخصوص مشمولان باقیمانده نیز گفت: در این خصوص براساس دستور وزیر اقتصاد و پیشنهاد روسای سازمان‌های استانی وزارتخانه، آمار افراد باقیمانده، شامل حاشیه نشینان شهرها، کارگران فصلی، قالی‌بافان،تاکسی‌داران، مینی‌بوس و اتوبوس‌داران، کارگران شهرداری، افراد بیکار و دیگر صنف‌ها جمع‌آوری شد که بالغ بر 10‌‌میلیون و 500 هزار نفر در سراسر کشور می‌شود.
وی افزود: البته‌‌درصد زیادی از این آمار، همپوشانی دارد و افراد در گروه‌های مختلف سهام عدالت دریافت کرده‌اند.
یک میلیون ظرفیت داریم
کردزنگنه اعلام کرد: در مجموع، ما یک‌‌میلیون نفر ظرفیت باقیمانده داریم، به علاوه تعداد افرادی که در مرحله ثبت‌نام ریزش کرده‌اند و سعی ما این است که با نظر وزیر اقتصاد و هیات دولت، براساس آئین‌نامه، صنوف باقیمانده را تا جایی که از نظر قانونی اجازه داریم، ثبت‌نام کنیم.
کارگزاری عدالت، دولتی نیست!
رییس سازمان خصوصی‌سازی ساختار کارگزاری سهام عدالت را کاملا غیردولتی دانست و افزود: شرکت کارگزاری سهام عدالت، خصوصی است و برخلاف شایعات، دولت هیچ دخالتی نمی‌تواند در کار آن بکند و مثلا خواستار کم یا زیاد شدن سهم بعضی خانوارها شود.
کردزنگنه افزود: تنها کاری که دولت در ارتباط با شرکت کارگزاری سهام عدالت می‌تواند انجام دهد این است که بگوید قسط دولت را پرداخت کند. این قسط برای سال 1385 معادل 100‌‌میلیارد تومان و برای سال 86 معادل 200‌‌میلیارد تومان بود که هر دو تسویه شده و به حساب خزانه واریز شد.
وی تاکید کرد: سازمان خصوصی‌سازی تنها سه سهم ممتاز در شرکت کارگزاری سهام عدالت دارد که آن هم با توجه به انحلال این شرکت، براساس آئین‌نامه جدید سهام عدالت در سال آینده، به طور کامل منتفی می‌شود و از سال بعد از آن، شرکت‌‌های سرمایه‌گذاری استانی خودشان برای دریافت و پرداخت سود اقدام خواهند کرد.
اصل 44، 3ساله شد
همچنین به گزارش «سنا» فرمان خصوصی‌سازی و توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی با ابلاغ بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی در تاریخ ۱۰تیرماه ۸۵ توسط مقام معظم رهبری، نقطه عطفی بود برای اقتصادی نوین در تاریخ ایران اسلامی. در این مدت آماده‌سازی براساس قوانین و مقررات بورس اوراق بهادار، ارزشیابی و قیمت‌گذاری ۱۴شرکت بزرگ دولتی بخشی از سهام خود را در بورس اوراق بهادار تهران عرضه کردند تا گامی در راستای اجرای این فرمان باشد.
خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی در این مدت موجب شد تا حجم و ارزش معاملات در بازار سهام به طور چشمگیری افزایش یافته و جذابیت بازار برای سهامداران بیشتر شود.

بلوک‌های بانکی؛تجارت 1234ریال، صادرات 1426ریال
گروه بورس - سازمان خصوصی‌سازی قیمت پایه هر سهم بلوک‌های ۵درصدی تجارت و صادرات را منتشر کرد.در اطلاعیه عرضه که روی سایت رسمی‌‌این سازمان منتشر شده، قیمت پایه ۲بلوک ۵درصدی تجارت ۱۲۳۴ریال و ۲بلوک ۵درصدی صادرات نیز ۱۴۲۶ریال تعیین شده است.البته قیمت‌های تعیین شده مشروط است به اینکه اگر قیمت تابلوی شرکت در روز عرضه بیشتر از این رقم بود، قیمت تابلو، معیار قرار می‌گیرد.
به گزارش «فارس»، دو بانک تجارت و صادرات در حالی بعد از عرضه سهام بانک ملت در 30 بهمن سال 87 طی اردیبهشت و خرداد سال جاری با قیمت‌‌های 120 و 102 تومانی هر سهم کشف قیمت شدند که زمان و قیمت عرضه سه بلوک 5‌‌درصدی این دو بانک مشمول اصل 44 تعیین شد.
براین اساس، سازمان خصوصی‌‌سازی به عنوان متولی واگذاری شرکت‌‌های دولتی و در راستای اجرای قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم و مقررات مربوط به سیاست‏های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بعد از واگذاری دو بلوک ۵‌‌درصدی بانک ملت در روز‌‌های گذشته‌‌، شرایط واگذاری بلوک‏های دو بانک صادرات و تجارت را اعلام کرد.
بدین ترتیب مقرر شده دو بلوک 5‌‌درصدی سهام بانک صادرات (هر بلوک معادل 840‌‌میلیون و 150 هر سهم) در روزهای 22 تا 24 تیر ماه در بازار اول بورس عرضه و واگذار شود. قیمت پایه هر سهم بانک صادرات توسط سازمان خصوصی‌‌سازی و در عرضه عمده معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه به شرط آنکه از مبلغ 1234 ریال کمتر نباشد، تعیین شده است. دو بلوک 5‌‌درصدی و قابل واگذاری بانک صادرات در حالی از مالکیت 49‌‌درصدی دولت عرضه می‌‌شود سهام عدالت با 40‌‌درصد به عنوان سهامدار عمده این بانک به شمار می‌‌رود.
بانک صادرات با توجه به سرمایه هزار و ۶۰۸‌‌میلیارد تومانی و با ارزش روز بیش از ۷/۱ هزار‌‌میلیارد تومانی ششمین شرکت بزرگ بورس است. سازمان سازمان خصوصی‌‌سازی در روز ۲۳ تیر ماه نیز بلوک ۵‌‌درصدی بانک تجارت را روی میز فروش می‌‌گذارد. براین اساس ۵۲۱‌‌میلیون و ۸۶۹ هزار و ۲۰۰ سهم بانک تجارت در بازار اول بورس به صورت نقد و اقساط عرضه می‌‌شود. قیمت پایه هر سهم بانک تجارت در روز قبل از عرضه (معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه) و به شرط آنکه از ۱۴۲۶ ریال کمتر نباشد، تعیین شده است. بانک تجارت نیز با سرمایه هزار و ۴۰‌‌میلیون تومانی‌‌، دهمین شرکت بزرگ بورس است.
عکس: مهدی حاجی‌وند