بورس‌نیوز- خصوصی‌سازی و عمومی‌سازی دو مقوله مجزا از یکدیگر هستند و تا زمانی که این نگرش بر اقتصاد کشور حاکم باشد که خصوصی‌سازی همان عمومی‌سازی است خصوصی‌سازی به معنای واقعی اتفاق نخواهد افتاد.

شهرام شهمیری کارگزار بورس اوراق‌بهادار درباره گفته یکی از مسوولان اقتصادی مبنی بر اینکه خصوصی‌سازی همان عمومی‌سازی است، گفت: خصوصی‌سازی نمی تواند همان عمومی‌سازی باشد، چون عمومی‌سازی تفاوتی با دولتی بودن ندارد. در واقع عمومی‌ها موسساتی هستند که دقیقا مشخصات و محدودیت‌های دولتی را دارند با این تفاوت که از آزادی عمل بیشتری نسبت به دولتی‌ها برخوردار هستند.
در حال حاضر طرح این موضوع نشان دهنده نوع نگرش و افکار مسوولان اجرایی و تصمیم گیرنده است و تا زمانی که این نگرش حاکم باشد خصوصی‌سازی مورد انتظار اتفاق نمی‌افتد.
وی افزود: دولتی‌ها چون منافع شخصی ندارند در بنگاه‌های اقتصادی و بازرگانی به خوبی عمل نمی‌کنند از این رو باید مدیران قوی و با تجربه که دارای منافع شخصی هستند اداره این واحدها را بر عهده بگیرند تا بازدهی اقتصادی و تولیدی به حداکثر برسد و همین تفکر موجب شد تا بحث خصوصی‌سازی و اصل ۴۴ مطرح شود.
مدیر عامل شرکت کارگزاری سهم آشنا درباره طرح موضوع لغو امتیاز شرکت‌های دولتی توسط دولت گفت: این موضوع اگر به شکل یک قانون درآمده و اجرا شود اشکالی در آن نخواهد بود، فقط با اجرای آن نحوه قیمت‌گذاری سهام این شرکت‌ها در بازار تغییر می‌کند.
اما باید مؤلفه‌های تاثیرگذار بر سود این موسسات و همین طور امتیازهای لغو شده و یا داده نشده روشن و دقیق مشخص و مطرح شوند، متاسفانه یکی از مشکلات اقتصاد ما رانت‌ها و سوبسیدهای عجیبی است که وجود دارد.
اگر همه مسائل واقعی شده و دولت به جای دخالت بر قیمت‌گذاری‌ها تنها نظارت داشته باشد و کارخانه قیمت را خود در محدوده قوانین تعیین کند، اقتصاد ما تصحیح شده، بورس هم معنی واقعی خود را می‌یابد و بازار هم بر روی قیمت‌های واقعی حرکت می‌کند. شهمیری با تاکید بر اینکه امروز دید خصوصی‌سازی یک دید سنتی است افزود: دید و نگرش به خصوصی‌سازی علمی نیست چون دیدی که وجود دارد این است که یک سرمایه دولتی وجود دارد که باید به بهترین قیمت فروخته شود و به عنوان خرید و فروش به آن نگاه می‌کنند در حالی که در دید علمی برای خصوصی‌سازی مسائل مهم‌تری مطرح است.