مدیر عامل شرکت بورس خبر داد:
پیگیری بورس برای پایان دادن به مالکیت «ایمیدرو» بر معادن
علی رحمانی در رابطه با آخرین وضعیت شرکتهای معدنی و فولادی حاضر در بورس ابراز داشت: از چند روز پیش شایعاتی در خصوص اخذ پروانه بهرهبرداری معدن دو شرکت چادرملو و گلگهر توسط ایمیدرو شنیده شده بود که هر چند مدیرعامل چادرملو به چنین اتفاقی عقیده نداشت، اما روز یکشنبه اخبار جدیدی مبنی بر احتمال افزایش مبلغ حقوق دولتی نیز شنیده شد.
اقدام بی و سر صدای «ایمیدرو»
وی با اشاره به این مطلب که در زمان پذیرش دو شرکت چادرملو و گلگهر پروانه بهرهبرداری معدن به نام این دو شرکت بود، افزود: سهامداران در حالی با آگاهی از قابلیت تمدید پروانه بهرهبرداری معادن به خرید سهام این گونه شرکتها اقدام کردند که از آبان سال گذشته در اقدامی بدون اطلاع و انتشار، پروانه چادرملو به نام «ایمیدرو» صادر شد که این اقدام باعث کاهش ارزش این شرکت و اقدام به فروش سهام از سوی سهامداران شده است و این نکته که چرا چادرملو این موضوع را به بورس اطلاع نداده، قابل پیگیری است.
مدیرعامل شرکت بورس با بیان این مطلب که وجود پروانه بهرهبرداری به نوبه خود ارزش است، گفت: نکته دوم و بعدی این اقدام، احتمال افزایش حقوق مالکانه از یک طرف و اجازه افزایش قیمت سنگآهن با اجازه وزارت صنایع و «ایمیدرو» است، اما اینکه چگونه «ایمیدرو» و وزارت صنایع نرخ سنگآهن را بالا خواهند برد، مبهم است.
سنگآهن گران نمیشود
مدیرعامل شرکت بورس تصریح کرد: این فعل و انفعالات در شرایطی در حال شکلگیری است که «ایمیدرو» با 8درصد مالکیت از سهام چادرملو، 3 عضو هیات مدیره دارد و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عضو هیات مدیره این شرکت است که چنین وضعیت و ترکیب هیات مدیره قانونی نیست.
رحمانی ادامه داد: از سوی دیگر همزمان شایعاتی بروز کرده است که بعد از واگذاری سهام بلوکی فولاد مبارکه، قیمت سنگآهن افزایش خواهد یافت، اما در تماس تلفنی با عضو هیات عامل «ایمیدرو»
(ایرج اکبریه)، وی عنوان داشته که چنین تصمیمی گرفته نشده و این موضوع در حد طرح و ایدهای است که در سال 86 پیگیری نخواهد شد.
نامهای با ۴ سوال
مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به برگزاری جلسهای بین رییس و معاونان سازمان و شرکت بورس و مدیران عامل چند شرکت معدنی در روز دوشنبه ابراز داشت: سازمان بورس طی نامهای به شرکتهای گلگهر و چادرملو 4 سوال را مطرح کرده و شرکت بورس نیز به طور جداگانه به این شرکتها نامهای را ارسال کرده است.
وی ادامه داد: سوال اول این است که آیا پروانه به نام شرکتهای گلگهر و چادرملو است یا خیر و آیا این پروانه تمدید خواهد شد.
رحمانی با اشاره به این نکته که این موضوع نگرانیهای جدی را به وجود آورده است، در رابطه با دیگر سوالات مطرح شده، گفت: وضعیت دریافت مبلغ حق بهرهبرداری توسط «ایمیدرو»، تعیین تکلیف پرداخت غرامت در صورت اخذ پروانه و چگونگی قیمتگذاری حقوق دولتی سه سوال دیگری بود که از شرکتها خواسته شده تا در اولین فرصت به آنها پاسخ دهند.
حقوق دولتی دارای فرمول شود
وی ادامه داد: سلیقهای شدن حقوق دولتی باعث ایجاد نگرانیهایی برای سرمایهگذاران شده که جا دارد با هدف رعایت منافع تمام گروهها و سهامداران، حقوق دولتی از فرمول روشنی تبعیت کند، چرا که هر چند از طرفی به ثابت ماندن رقم حقوق دولتی اعتقاد نداریم اما باید به هر حال تکلیف سهامداران روشن شود.
احتمال پس گرفتن پروانه بهرهبرداری معادن
مدیرعامل شرکت بورس با بیان این مطلب که چنین وضعیت مبهمی در خصوص شرکتهای دیگری مانند پتروشیمیها وجود دارد و این مساله در اعتماد مردم موثر است، گفت: ابهامات موجود به وزیر اقتصاد منعکس شده و احتمالا با مذاکره دو وزیر صنایع و اقتصاد پروانه بهرهبرداری به شرکتهای معدنی باز گردانده خواهد شد تا تجربه وضعیت شرکتی مانند توسعه معادن روی با 134هزار سهامدار رخ ندهد.
بورس پیگیری میکند
رحمانی سپس گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای اصل 44 و روشن شدن تکلیف تمام نکات، متاسفانه برخی مدیران میانی با کم توجهی باعث کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه میشوند و مجموعه بورس بنا به وظیفه خود در جهت احقاق حقوق دولت و مردم پیگیریهای مربوطه را انجام خواهد داد.
بررسی عرضه مجدد سهام پتروشیمی فنآوران
به گزارش ایران بورس، رحمانی درباره عرضه سهام پتروشیمی فنآوران گفت: با توجه به تقاضاهای زیادی که برای سهام وجود دارد، اعلام کردیم که در عرضه اولیه باید 20درصد سهام شرکت عرضه شود ولی سهامداران عمده آن خواهان عرضه درصد کمتری هستند.
وی تصریح کرد: امیدواریم در نشست هماهنگی هفته آینده این موضوع حل شود و پیشنهاد ما عرضه حدود ۹درصد از سهام این شرکت است .
مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به این که در هفته آینده عرضه اولیه نخواهیم داشت، خاطرنشان کرد: در صورت توافق درباره درصد عرضه سهام فنآوران، باید از هیات پذیرش در این باره اصلاحیه بگیریم و سهام این شرکت را عرضه کنیم.
وی یادآور شد: شنبه آینده بازدید از پتروشیمی تبریز انجام میشود و یک هفته بعد، این شرکت در نشست هیات پذیرش طرح خواهد شد، ضمن این که گزارش پذیرش بانک ملت هم آماده است و با دریافت اطلاعات جزیی که درخواست کردهایم، این بانک نیز در دستور کار هیات پذیرش قرار خواهد گرفت.
واگذاری نیروگاهها
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران، در پاسخ به این سوال که آیا بازار سرمایه برای عرضه سهام نیروگاهها کشش دارد، گفت: هر فرصت خوب و جذاب سرمایهگذاری در بورس، مشتری خواهد داشت به شرط آن که شرکتها به خوبی آمادهسازی شوند و اطلاعات آنها برای مردم به طور شفاف منتشر و مشخص شود که سرمایهگذاران چه بهرهای خواهند برد.
دکتر رحمانی افزود: وقتی 1/15درصد از سهام شرکت مجتمع فولاد خراسان در 12 دقیقه به فروش میرسد، پس نمیتوان گفت که برای سهام نیروگاهها تقاضا وجود ندارد و پیشنهاد ما به وزارت نیرو این است که نیروگاهها به صورت منطقه ای یا برحسب ماهیت مانند نیروهای گازی و آبی ساختاربندی، آمادهسازی و واگذار شود. دلیل این پیشنهاد کاهش ریسک از طریق افزایش اندازه است.
وی با اشاره به این که کمیتههای مشترک بورس و وزارت نیرو از خرداد تاکنون جلسهای نداشته اند، خاطرنشان کرد: آمادهسازی یک بحث اساسی و محوری است که گاهی از آن غفلت میشود و سرعت ورود بر آمادهسازی ترجیح داده میشود، در حالی که به طور مثال درباره پتروشیمی فنآوران الزام کردهایم که برای تامین خوراک باید قرارداد ۲۵ سالهای با شرکت گاز منعقد کند و اگر این موضوع مشخص نشود، ریسک سرمایهگذاران افزایش خواهد یافت و در آینده مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
ارسال نظر