کارشناس بازار سرمایه:
دستورالعمل رفع گره معاملاتی کارآیی لازم را ندارد
جامعنیوز- چندی است که به منظور رفع گره معاملاتی و حذف صفهای خرید و فروش، سازمان بورس اقدام به اجرای دستورالعملی کرده است که این امر، موجب افت قیمت برخی سهام واگذار شده براساس اصل ۴۴ شده است. در این خصوص، جامع نیوز، نظر تعدادی از کارشناسان بازار سرمایه را در این خصوص جویا شده است که در زیر خلاصهای از مطالب عنوان شده را ملاحظه خواهید کرد. «غلامرضا اسلامی بیدگلی»، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص به کارگیری حجم مبنا در بورس گفت: حجم مبنا با وجود اینکه ضرورتی نسبت به اجرای آن نبود از ۲ سال پیش به اجرا درآمده و از ابتدای کار خیلیها با این امر مخالف بودند؛ زیرا اعتقاد بر این بود که باید بازار را آزاد گذاشت تا خود بتواند تصمیمگیری کند.
اسلامی بیدگلی افزود: در بورس ما حجم مبنا چندان موضوعیتی ندارد و باید حجم مبنا برداشته شود و مردم خودشان تصمیمگیری کنند؛ زیرا آنها خودشان میدانند که با سرمایههایشان چه کار کنند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: وجود حجم مبنا، قیمتها را تحت فشار قرار میدهد و عدهای هم در این بین ضرر میکنند که با این شرایط،ضرورتی برای حجم مبنا وجود ندارد.
از طرف دیگر، «علینقی رفیعی امام» کارشناس بازار سرمایه، در خصوص دستورالعمل رفع گرههای معاملاتی گفت: قانون جدید بورس در مورد برداشتن حجم مبنا اقدام بسیار درستی است و میتوان آن را جزو تصمیمات شایسته بورس به حساب آورد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: حجم مبنا را میتوان به عنوان سد باز دارندهای در جهت افزایش یا کاهش قیمت سهام همچنین دسترسی به قیمتهای تعادلی به صورت غیرمستقیم محسوب کرد.
وی تاکید کرد: مشکل اساسی در بازار، برداشتن حجم مبنا در جهت رفع گره معاملاتی نیست تا از طریق آن مشکل فوق حل شود، بلکه مشکل مهمتر بحث ساختاری است که در بورس ما وجود دارد.
رفیعی امام، در ادامه با بیان فقدان بازارساز و بازارگردان مناسب در کشور گفت: متاسفانه در بورس کشور، بازارساز و بازارگردان وجود ندارد تا شرایط را به سمت تعادل پیش ببرد و از طرف دیگر، سهامداران جزء نیز نباید فریب معاملات را خورده و با تشکیل صف خرید اقدام به خرید و به محض ایجاد صف فروش، اقدام به فروش سهام کنند بدون اینکه تجزیه و تحلیلی در این زمینه صورت گیرد.
همچنین سعید بزرگنیا، کارشناس بازار سرمایه، در این خصوص گفت: برای کنترل شاخص باید حجم مبنا را بردارند تا بازار به حالت تعادلی برسد و در این صورت اگر بخواهند این روند را به صورت مثبت و رو به رشد نگه دارند، باید فرآیند افزایش قیمت را ثابت نگه داشته و فرآیند کاهش قیمت را به نیم تا یک درصد تقلیل دهند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر سازمان بورس بتواند روند فوق را کنترل کند، میتواند خود بازار سرمایه و نیز تقاضای خرید و فروش را به حالت تعادل در آورد که در این بین باید حجم مبنا را برداشته و سیستم نظاممند دیگری را جایگزین کرد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب که عرضه سهامی نظیر مپنا با قیمتهای بالا سبب ایجاد نگرانی سهامداران میشود، گفت: باید سیستمهای نظارتی و کنترلی قوی با اطلاعات جامع در بورس وجود داشته باشد تا بتواند در مواقع لازم قوانینی تصویب کرده و با استفاده از آپشنهای مختلف، بازار را تحت کنترل درآورند.
ارسال نظر