همگام با بازیگران بازار
حقیقیها حاشیهنشین شدند
به گزارش خبرنگار ما، طولانی شدن توقف نمادهای پیشرو، عقبنشینی سنگین خریداران را در این هفته به دنبال داشت، به طوری که در اولین روز کاری هفته بورس تهران سنگینترین افت شاخص در سال جاری را شاهد بود. هرچند با افزایش فعالیت حقوقیها و حمایت از نمادهای زیرمجموعه بازار توانست در روزهای بعدی به آرامش نسبی دست یابد، اما انتظار برای بازگشایی نمادهای متوقف در این هفته تنها بازگشایی نماد صندوق بازنشستگی و اعلام تعدیل منفی پالایشگاه بندرعباس را به همراه داشت.
گروه بورس- اعظم شریفی: معاملات بورس تهران در این هفته نیز با عقبنشینی سهامداران حقیقی بدون هیجان و با افت سنگینی در حجم و ارزش همراه بود.
به گزارش خبرنگار ما، طولانی شدن توقف نمادهای پیشرو، عقبنشینی سنگین خریداران را در این هفته به دنبال داشت، به طوری که در اولین روز کاری هفته بورس تهران سنگینترین افت شاخص در سال جاری را شاهد بود. هرچند با افزایش فعالیت حقوقیها و حمایت از نمادهای زیرمجموعه بازار توانست در روزهای بعدی به آرامش نسبی دست یابد، اما انتظار برای بازگشایی نمادهای متوقف در این هفته تنها بازگشایی نماد صندوق بازنشستگی و اعلام تعدیل منفی پالایشگاه بندرعباس را به همراه داشت. به نظر میرسد بازگشایی نمادهای متوقف از فشار روانی حاکم بر معاملهگران بکاهد تا سهامداران حقیقی بتوانند با رفع مانع نقدشوندگی در بازار سرمایه حضوری دوباره داشته باشند.
در این هفته نیز تغییر مالکیت همچنان بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال از حقیقی به حقوقی رقم خورد. همچنین نمادهای نفت پارس، صنعتی بهشهر و آتیه دماوند از جمله نمادهای مورد توجه حقیقیها و نیز نمادهای نفت و گاز پارسیان، مس، مخابرات و فولاد از نمادهایی بودند که از سوی حقوقیها حمایت شدند.
بازار و خریدهای حقوقیها
اما عقبنشینی حقیقیها از ابتدای هفته حقوقیها را فعال کرد، به طوری که روز یکشنبه گروه مالی ملت ۲/۴ میلیون سهم بانک ملت و صنایع معدنی امید هم ۱/۲ میلیون سهم سرمایهگذاری سپه را خرید. در همین حال سرمایهگذاری سپه با خرید ۲۴۰ هزار سهم سیمان هرمزگان و ۶۶۵ هزار سهم پتروشیمی پردیس فعال بود.
از سوی دیگر، خریدهای صندوق عشایر در نمادهای فولاد و سرمایهگذاری غدیر ادامه داشت، اما کارکنان مپنا تنها ۲۰۰ هزار سهم مپنا را از بازار جمعآوری کرد. همچنین تدبیر، «وصنعت» و لیزینگ صنعت و معدن خریدهایی در نمادهای بیمه ملت، فسرب و آتیه دماوند داشتند.
در رویدادی دیگر، معادن و فلزات در کنار خرید دوقلوهای سنگآهنی در نقش فروشنده ۵۰۰ هزار سهمی ملی مس ظاهر شد.
روز یکشنبه در حالی که سرمایهگذاری سپه در صف خرید اقدام به عرضه ۵ میلیون سهم سرمایهگذاری ملی کرد، بانک تجارت برای حمایت از این نماد ۸۷۰ هزار سهم «ونیکی» را خریداری کرد. این در حالی است که سرمایهگذاری سمند برای حمایت از ایرانخودرو دیزل اقدام به خرید ۷/۲ میلیون سهم در این نماد کرد.
در ادامه معاملات روز یکشنبه صندوق نفت در صف خرید نفت بهران فروشنده ۳۸۰ هزار سهم بود و دلیران پارس با عرضه ۵ میلیون سهمی در سهام سرمایهگذاری ملت فعال بود. از دیگر تحولات قابل رصد روز یکشنبه خرید ۸۱ هزار سهم معادن بافق از سوی ساتا و خرید ۲۶۰ هزار سهم سیمان دورود از سوی اعتضاد غدیر بود.
تلاش برای بهبود بازار
روز دوشنبه حقوقیها در کنار خریدهای پرحجم، عرضههای قابل توجهی را نیز رقم زدند. بر این اساس ۶ میلیون سهم بانک ملت را گروه مالی ملت خرید و صنایع معدنی امید با خرید ۶/۴ میلیون سهم سرمایهگذاری سپه روز پرمعاملهای داشت. این در حالی است که دانایان پارس در نماد سرمایهگذاری ساختمان و صندوق عشایر در نماد «فولاد» خریدار بودند. در ادامه تحولات روز دوشنبه سرمایهگذاری ایران و فرانسه باز هم سه میلیون سهم سرمایهگذاری صنعت و معدن را خریداری کرد. در همین حال، روز دوشنبه حقوقیها در نماد غدیر عرضههای قابل توجهی داشتند و صندوق نفت و سرمایهگذاری غدیر در مجموع ۱۱ میلیون سهم نفت و گاز پارسیان را عرضه کردند. همچنین روز دوشنبه سرمایهگذاری بوعلی در نوسانهای مثبت نمادهای «وبهمن» آلومینیوم ایران و قند پیرانشهر فروشنده بود. بانک تجارت روز دوشنبه در کنار خرید ۴/۱ میلیون سهمی سرمایهگذاری ملی، تعداد ۷۷ هزار سهم لیزینگ ایران را نیز خریداری کرد. در مقابل بیمه ملت هم فروشنده ۵۰۰ هزار سهمی در نماد سرمایهگذاری ملی ایران بود.
از سوی دیگر سرمایهگذاری توسعه ملی و سمند به ترتیب در نمادهای فولاد صبانور و ایران خودرو دیزل خریدار بودند.
همچنین روز دوشنبه ۹ میلیون سهم سرمایهگذاری ملت از سوی دلیران پارس عرضه شد.
معاملهگران در روز متعادل
روز سهشنبه معاملهگران بازار کمتحرکی را شاهد بودند که تا حد زیادی حجم معاملات را نیز کاهش داد؛ به طوری که تنها چند حقوقی اقدام به خرید و فروش کردند.
روز سهشنبه در حالی بیمه پارسیان خریدار ۱۶ میلیون سرمایهگذاری پردیس بود که عرضه ۴/۶ میلیون سهمی سرمایهگذاری پردیس از سوی سرمایهگذاری تدبیر صورت گرفته بود. همچنین ۴ میلیون سهم آتیه دماوند از سوی سرمایهگذاری صنعت و معدن به فروش رسید و از سوی دیگر سرمایهگذاری ایران و فرانسه خریدار سه میلیون سهم «وصنعت» بود.
در ادامه تحولات روز سهشنبه گروه مالی ملت ۷/۸ میلیون سهم بانک ملت را خریداری کرد و صنایع معدنی امید مانند روزهای گذشته ۵/۱ میلیون سهم سرمایهگذاری سپه را از بازار جمع کرد. در این روز حجم خریدهای بانک تجارت در نماد سرمایهگذاری ملی تا ۴ میلیون سهم افزایش یافت و بیمه ملت هم ۵۰۰ هزار سهم «ونیکی» را خرید.
در همین حال صندوق بازنشستگی نفت روز سهشنبه با خرید ۱۰ میلیون سهم بانک صادرات و عرضه ۸/۳ میلیون سهم رایان سایپا و ۴۲۰ هزار سهم توکافولاد روز متفاوتی را تجربه کرد.
از سوی دیگر بنیاد مستضعفان و ملی انفورماتیک در نمادهای سیمان تهران و خدمات انفورماتیک خریدهای کمحجمی را صورت دادند. در ادامه معاملات روز سهشنبه سرمایهگذاری سمند ۲۰۰ هزار سهم ایران خودرو دیزل را خرید و در مقابل فروشنده ۴۰۰ هزار سهم پارس مینو بود.
در مجموع هفته جاری را میتوان دورهای توام با افت تحرکات سرمایهگذاران دانست که این مساله عمدتا پس از توقف برخی نمادهای معاملاتی مهم صورت گرفته است؛ روندی که انتظار میرود تا زمان بازگشایی نمادهای مزبور کمابیش تداوم یابد.
ارسال نظر