سنا - با آنکه شرکت‌های صنعت بیمه در بازار سهام کشورمان حضور ندارند و از همین رو، علاقه زیادی برای حضور این شرکت‌ها در بورس وجود دارد. اما روند حرکت شرکت‌های بیمه‌ای درخصوص اطلاع‌رسانی و ارایه اطلاعات به بورس و احراز شرایط پذیرش تا حدی کند است.

معاون نظارت بر بورس‌‌‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان مطلب بالا به مدیران شرکت‌های بیمه‌‌‌ای و بیمه مرکزی پیشنهاد داد تا تمهیداتی را برای تسریع در ارایه اطلاعات به بورس و احراز شرایط پذیرش انجام دهند.

سید علی حسینی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری ۱۷ شرکت در لیست واگذاری از طریق بورس قرار دارند، گفت:‌ در طول سال گذشته شرکت‌های بزرگی وارد بورس شدند، اما به دلیل بروز بحران‌های مالی در جهان که موجب بروز رکود در بخش واقعی اقتصاد و کاهش سودآوری شرکت‌ها و ارزش بازار آنها شد، به دلیل روابط بخش‌هایی از صنعت با بازارهای جهانی کاهش ارزش بازار در کشور ما نیز منطقی است. البته شاهد بودیم که عمده بورس‌های معتبر جهان نزدیک به ۵۰‌‌درصد ارزش بازار خود را از دست دادند در حالی که بازار ایران تنها در حدود ۱۵ تا ۲۰‌‌درصد از این رکود متاثر شد.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه در بازار سهام تابع دو فاکتور مهم است، ابراز داشت: جذب سرمایه تابع سودآوری و بازده شرکت‌‌ها و همچنین تابع ریسک‌‌های سیستماتیک و غیر‌سیستماتیک بازار (اعتماد مردم به بازار) است که با تقویت این دو فاکتور استقبال از بورس افزایش خواهد یافت.

به علاوه در شرایط فعلی بازارهای رقیب بازار سرمایه هم از جذابیت خوبی برخوردار نیستند، که این مساله می‌‌‌تواند استقبال از بورس را افزایش دهد.عضو هیات‌مدیره سازمان بورس ادامه داد:‌ شکل‌گیری جذابیت در بازار سهام نیز تابعی از سودآوری است که با توجه به مزیت‌های نسبی در کشور به خصوص در نهاده‌های تولید پتانسیل سودآوری برای شرکت‌های ایرانی بسیار بالا است. همچنین با توجه به کمرنگ شدن داستان بحران مالی در جهان، انتظار می‌‌‌رود که سطح سودآوری شرکت‌های بورسی ‌افزایش یابد تا بازدهی سهام داران از روند رو به رشدی برخوردار شود.

البته این دو فاکتور هم اکنون نیز در حال رشد هستند.به طوری که در حال حاضر کیفیت افشای اطلاعات افزایش یافته و این عامل موجب افزایش سطح اعتماد مردم شده است.حسینی در پاسخ به این سوال که آیا بازار سهام کشورمان کشش عرضه سهام ۱۷ شرکت جدید را در طول سال جاری دارد،‌ گفت: افزایش ارزش بازار و ورود شرکت‌های جدید رابطه مستقیمی با یکدیگر دارد.

برای جذب سرمایه‌های بیشتر در بورس نیازمند بزرگ‌تر بودن بازار هستیم. بازار بزرگ هم مستلزم ورود شرکت‌ها است. معاون نظارت بر بورس‌‌‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: چنانچه عرضه‌های اولیه با شرایط مناسب و در زمان سنجیده صورت گرفته و دولت نیز در قیمت‌گذاری نقش خود را به عنوان یک عرضه‌کننده بزرگ مورد توجه قرار دهد، عرضه‌ها موفق خواهند بود.