«ملت»: منتظر نباشید!

گروه بورس- ظاهرا پافشاری بورس‌ها بر ارائه اطلاعات شفاف بانک ملت، خصوصی‌سازی را به سمتی برده که سخن از عرضه سهام این شرکت در دهه فجر می‌زنند.

براساس اعلام‌های گذشته رییس سازمان خصوصی‌سازی قرار بود ۵درصد از سهام اولین بانک دولتی تا پایان دی‌ماه در بورس تهران عرضه شود، ولی ایرادهایی از جنس سهامی عام نشدن، عدم ابلاغ اساسنامه، آماده نبودن اطلاعات و... باعث شده که پایان دی‌ماه جای خود را به دهه فجر بدهد.

ایرادهایی که خیلی زمان می‌برند!

در همین حال دکتر «علی صالح‌آبادی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد عرضه سهام بانک ملت در دی ماه تاکید کرد: عرضه سهام اولین بانک دولتی به علت آماده نبودن قطعا در دی ماه انجام نمی‌شود.

وی عمده‌ترین موانع برای عرضه سهام بانک ملت را اینگونه عنوان کرد: این بانک هنوز نزد سازمان بورس به ثبت نرسیده، اساسنامه آن ابلاغ نشده است، اطلاعات آن آماده نیست و به سهامی عام هم تبدیل نشده است که طی این مراحل بیش از یک ماه زمان می‌برد و نمی‌تواند در دی ماه وارد بورس شود.

شاید «ملت» تا پایان سال بیاید

«صالح‌آبادی» در مورد زمان نهایی ورود بانک ملت به بورس عنوان کرد: اگر این بانک آماده شد شاید تا پایان سال عرضه ‌شود. وی در خصوص توقف عرضه سهام شرکت‌های دولتی هم اظهار کرد: در جلسه‌ای که با رییس‌جمهور برگزار شد قرار بر این شد که عرضه سهام شرکت‌ها متناسب با شرایط بازار صورت گیرد، بنابراین عرضه شرکت‌ها با توجه به شرایط بازار انجام می‌شود. از سوی دیگر فتحعلی خوش‌بین در گفت‌وگو با «فارس» اظهار داشت: با توجه به لزوم دریافت گزارش حسابرسی ۶ ماهه بانک ملت از سازمان حسابرسی، برگزاری جلسه معارفه و همچنین مناسب نبودن زمان عرضه سهام در ماه محرم و بر اساس تصمیمات اتخاذ شده با مسوولین سازمان خصوصی سازی مقرر شده که سهام بانک ملت در دهه فجر (۱۲ تا ۲۲ بهمن) عرضه شود.

وی در برابر این مطلب که مصوبه هیأت واگذاری عرضه ۵‌درصد از سهام بانک ملت (معادل ۶۵۵‌میلیون سهم) در دی ماه بود خاطرنشان کرد: به دلایلی که عنوان شد طی جلسه‌ای با مسوولین سازمان خصوصی‌سازی چنین تصمیمی گرفته شد. «خوش‌بین» به ارائه اساسنامه شرکت سهامی عام بانک ملت به اداره ثبت شرکت‌ها در ۲۰ روز گذشته اشاره کرد و گفت: مهمترین اقدام عملی کنونی ثبت بانک ملت با ساختار سهامی عام در اداره ثبت شرکت‌ها است که ظرف هفته جاری نهایی خواهد شد. مدیر پروژه خصوصی‌سازی بانک ملت ادامه داد: بعد از این اقدام باید مجوز مربوطه از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت شود تا بانک ملت در شرکت بورس درج شود. باقی اطلاعات مورد نیاز نیز با توجه به مهلت۲۰ روزه از زمان درج در بورس تا عرضه سهام، ارائه خواهد شد.

ما سود نهفته زیاد داریم!

وی در رابطه با بودجه سال ۸۷ بانک ملت نیز خاطرنشان کرد: EPS سال ۸۷ و گزارش حسابرسی آن آماده شده، اما باتوجه به لحاظ کردن تعدیل مثبت سود سهام، اطلاعات مربوطه به سازمان و شرکت بورس ارائه شده است.

وی گفت:‌ این در حالی است که بانک ملت سودهای نهفته دیگری نیز دارد که باتوجه به وجود ۲هزار و ۶۰۰ باجه و شعبه در سراسر کشور و ارائه خدمات نوین این سود متعاقب بهره‌برداری‌ها لحاظ خواهد شد. «خوش‌بین» اضافه کرد: تمایل نهادهای مالی بزرگ برای حضور در ترکیب سهامداری بانک‌ها به همراه قیمت مناسب از جذابیت‌هایی است که باعث استقبال از بانک ملت خواهند شد.

همین هفته اساسنامه را ثبت می‌کنیم

اما «اسماعیل غلامی» در گفت‌وگو با «فارس» در برابر این مطلب که باتوجه به ارائه گزارش حسابرسی ۶ ماه بانک ملت طی ۲۰ روز آینده آیا عرضه سهام این شرکت در دی‌ماه انجام خواهد شد، اظهار داشت: عصر چهارشنبه گذشته جلسه‌ای با حضور مدیران ملت و نمایندگان شرکت بورس در خصوص واگذاری سهام این بانک دولتی برگزار شد. در این جلسه عنوان شد که اساسنامه سهامی عام بانک ملت به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شده که به نظر می‌رسد ظرف هفته جاری این اقدام نهایی شود. «غلامی» به لزوم دریافت گزارش عملکرد حسابرسی شده ۶ ماهه بانک ملت اشاره کرد و گفت: باتوجه به طی مرحله ثبت در اداره شرکت‌ها، باید منتظر دریافت این گزارش از سوی سازمان حسابرسی باشیم.

دی‌ماه عرضه می‌کنیم، ولی دهه فجر هم خوب است!

«غلامی» درباره زمان عرضه سهام بانک ملت اظهار داشت: یکی از پیشنهادها این بود که باتوجه به لزوم دریافت گزارش حسابرسی، درج و پذیرش در بورس، برگزاری جلسه معارفه و دیگر مقدمات لازم، عرضه سهام بانک ملت به عنوان اولین بانک دولتی در دهه فجر انجام شود که احتمال موافقت هیات واگذاری با این پیشنهاد وجود دارد.

گذری بر روند واگذاری پتروشیمی‌ها

معاون سازمان خصوصی‌سازی در برابر این سوال که آخرین وضعیت واگذاری شرکت‌های پتروشیمی و هلدینگ پتروشیمی به کجا انجامید، اظهار داشت: بر اساس مصوبات هیات واگذاری، از ۴۵ شرکت و طرح وابسته به ملی صنایع پتروشیمی، ۱۷ شرکت پتروشیمی مانند پتروشیمی خراسان و تبریز به صورت جداگانه قیمت‌گذاری خواهند شد. غلامی افزود: ۱۳ شرکت به همراه ۱۸ طرح تا قبل از بهره‌برداری به شرکت هلدینگ پتروشیمی واگذار خواهند شد.

وی در رابطه با آخرین وضعیت آماده سازی هلدینگ پتروشیمی گفت: بر اساس مصوبه هیات واگذاری، این هلدینگ باید تا دو ماه آینده در بورس مورد پذیرش قرار گیرد، اما مسوولین این هلدینگ درخواست کرده‌اند که فرایند پذیرش تا خردادماه سال ۸۸ انجام شود که در این رابطه هنوز تصمیم گیری نهایی نشده، اما موافقت با چنین احتمالی وجود دارد.

هلدینگ پتروشیمی در حالی با ۱۳ شرکت و ۱۸ طرح قبل از بهره‌برداری از سال آینده باید در بورس حضور داشته باشند که از سوی دیگر ۵۱‌درصد از سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید به طور جداگانه در بازار سهام واگذار و ۴۹‌درصد نیز در اختیار دولت قرار گیرد. بر این اساس، شخصیت حقوقی و کنونی این شرکت از ساختار دولتی خارج و به شرکت سهامی عام با مالکیت دولت و سایرین تغییر خواهد کرد.تشکیل واگذاری هلدینگ پتروشیمی و فروش شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جلسه ۶ آذر ۸۷ تعیین واگذاری تصویب شده است.