نقش مهم رسانه‌هادر شفافیت بازار

عکس: حمید جانی پور

ایسنا - رحمانی از عملکرد دو ساله خود راضی است و می‌گوید از میان کسانی که برای دعای باران می‌روند تنها کسانی که با خود چتر می‌برند به کار خود ایمان دارند! از همان ابتدای قبول مسوولیت در شرایط سخت بازار معتقد بود که بورس کشور می‌تواند جهش کند بنابراین تمام تلاش خود را صرف دستیابی به این هدف کرد و به اکثر هدف‌های خود دست یافته است.

دکتر علی رحمانی، مدیرعامل سابق شرکت بورس، عملکرد دو ساله خود را مورد توجه قرار می‌دهد و موفقیت بورس را در چهار بعد سازمان، تشکیلات و روش‌ها، کارکنان، بازار و عرضه، بازار و نقدینگی می‌داند و می‌گوید از زمان تشکیل شرکت بورس اقدامات زیادی در این راستا صورت گرفته است. وی توضیح می‌دهد: «در طول این مدت در زمینه آموزش و تربیت سعی کردیم تا نیروهای شایسته را به کار گیریم به همین جهت نیروهای خوبی در بورس اوراق بهادار وجود دارند که می‌توانند برنامه‌ها را پیش برده و به جهش بورس کمک کنند.»

اخذ گواهی استاندارد جهانی شرکت بورس

وی به بعد سازمان و تشکیلات اشاره و از امکان اخذ ISO ۹۰۰۱ تا ۴۵ روز آینده خبر داد و گفت: اقدامات مرتبط با اخذ گواهی ISO ۹۰۰۱ فراهم شده و از۴۵ روز آینده شرکت بورس موفق به دریافت این گواهی می‌شود.

رحمانی توضیح داد: اخذ این گواهی در واقع ابزاری است که بتوانیم سیستم‌ها را سرو سامان داده و فرآیند و شاخص اندازه‌گیری را تعریف کنیم. مدیرعامل سابق شرکت بورس در ادامه به تنظیم سند راهبردی شرکت بورس اشاره کرد و گفت: این سند می‌تواند به جهت‌گیری‌های آینده بورس کمک کرده و مبنایی برای تنظیم روش‌ها باشد که البته این سند باید در هیات‌مدیره جدید شرکت به تصویب برسد.

او در ادامه به بعد بازار و عرضه اشاره می‌کند و معتقد است: اقدامات مناسبی در زمینه ورود شرکت‌های دولتی به بورس و پذیرش آنها انجام شده و در این زمینه موفق عمل کردیم.

رحمانی در این میان یادآور می‌شود: «در زمینه جذب شرکت‌های خصوصی به دلیل اینکه هزینه سرمایه در آن بالا است، این شرکت‌ها می‌توانستند از وام‌های بانکی با سود کم استفاده کنند به همین جهت تمایل برای عرضه سهام آنها در بورس وجود نداشت.» او در ادامه به بعد بازار و نقدینگی اشاره کرده و ادامه می‌دهد: جذابیت عرضه‌ها و نیز افزایش قیمت‌های جهانی باعث شد که وجوه زیادی وارد بازار سرمایه شوند و در این زمینه اقدامات موثری صورت گرفت.

بورس کشور آماده جهش است

رحمانی ساختار بورس را نسبت به دو سال گذشته متفاوت می‌داند و معتقد است: بورس اوراق بهادار آماده یک جهش است، بنابراین از رسانه‌ها و مطبوعات تقاضا دارم که از بورس به عنوان یک نهاد ملی حمایت کنند، زیرا در این میان شخص چندان اهمیت نداشته و برنامه و اجرای آن و نیز توجه به خواسته‌های بحق فعالان بازار و بازیگران آن مهم است، زیرا به هر حال در هر شرکتی جابه‌جایی انجام می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود به لزوم توجه به کارشناسان اشاره و عنوان می‌کند: باید به گونه‌ای عمل شود که در شرکت‌ها به کارشناسان توجه شده و بستر مناسب جهت فعالیت آنها فراهم شود. رحمانی، مدیرعاملی که بعد از او به عنوان دومین مدیرعامل شرکت بورس انتخاب شده است را شایسته و توانمند می‌داند و از همه فعالان بازار می‌خواهد که از هیات‌مدیره و مدیرعامل جدید حمایت کرده و مانند گذشته کمک خود را از این مجموعه دریغ نکنند.

با بورس، سیاسی بر خورد نشود

مدیرعاملی که تعامل خوبی با رسانه‌ها برقرار کرده و به نقش رسانه‌ها در شفافیت بازار معتقد است، از رسانه‌ها در خواست می‌کند که به شناخت بیشتر بازار کمک کرده و از بورس به عنوان نهاد ملی حمایت کنند و نقد سازنده داشته باشند، زیرا بورس یک نهاد اقتصادی است و نباید برخورد سیاسی با آن صورت گیرد.

حمایت فراوان «سازمان» از «شرکت»

رحمانی گفت: از روزی که در شرایط سخت فعالیت خود را در بورس آغاز کردم، اعتقاد داشتم که بورس می‌تواند جهش کند، بنابراین برنامه‌های زیادی طراحی و بیشتر اهدافمان محقق شد به همین دلیل است که از عملکرد دو ساله خود راضی هستم، زیرا از میان کسانی که برای دعای باران می‌روند تنها آنان که با خود چتر می‌برند به کار خود ایمان دارند.

اگرچه ضعف‌هایی هم در این مدت وجود داشت، ولی تلاش خود را دریغ نکرده و در این میان هم مجموعه فعالان بازار، سازمان بورس و شخص رییس سازمان به تشکیل شرکت و عرضه‌های خصوصی کمک فراوانی کردند.

علاوه‌بر این معاونت نظارت بر بورس‌ها به بهبود وضعیت اطلاع رسانی و کاهش توقف نمادها کمک کرده و تمامی همکاران بورس در این مدت بسیار موثر واقع شدند.

تجربه خوبی بود

مدیرعامل سابق شرکت بورس در پایان سخنان خود فعالیت دو ساله در شرکت بورس را تجربه خوبی دانست و اعلام کرد: به‌شخصه از عملکرد خود در این مدت راضی هستم، زیرا اقدامات زیادی صورت گرفت، ولی طبیعتا مردم باید به فعالیت‌های انجام شده نمره بدهند.