پایان مهلت اعطای گواهینامه حرفهای بازار سرمایه
سنا – براساس تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار، مهلت دریافت گواهینامه حرفهای بازار سرمایه پایان سالجاری است.
عکس: حمید جانیپور
سنا - براساس تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار، مهلت دریافت گواهینامه حرفهای بازار سرمایه پایان سالجاری است.
در بسیاری از کشورها و از جمله ایران فعالیت در مشاغل مشخصی در بازار سرمایه نیازمند گواهینامه حرفهای است. معامله گران، مدیران پرتفوی و مدیران عامل کارگزاریها باید این گواهینامهها را داشته باشند. طی دوره گذر، سازمان بورس و اوراق بهادار اجازه داده است که بعضی از دستاندرکاران این مشاغل طی مدت معینی آزمونها را بگذرانند و گواهینامه اخذ کنند.
این مدت تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید. در چنین شرایطی برای فارغالتحصیلان رشته حسابداری، مالی، اقتصاد و ... فرصت بسیار مناسبی است تا با اخذ این گواهینامه فرصتهای کاری خوبی در بازار سرمایه بهدست آورند. مهلت ثبت نام تا ۱۰ مهرماه است و آزمون در ۱۰ آبان ماه برگزار خواهد شد.
در حال حاضر کمبود دارندگان گواهینامه یکی از گلوگاههای توسعه بازار سرمایه محسوب میشود. این خلاء به خصوص در مراکز استانها بیشتر مشهود است.
بورس اوراق بهادار تهران به تمام تالارهای منطقهای ماموریت داده است تا با شناسایی فارغالتحصیلان بومی، اقدام به برگزاری دورههای آمادگی برای این گروه و نیز معامله گران فاقد گواهینامه استانها و همکاران بورس نمایند.
در هفت استان که بورس تالار ندارد و شوقهایی برای حضور کارگزاران در آن استانها پیشبینی شده است، نیز نیاز شدیدی به دارندگان گواهینامه حرفهای میباشد.
بورس اوراق بهادار تهران از کلیه فارغالتحصیلان رشتههای مربوط جهت شرکت در آزمونهای حرفهای بازار سرمایه دعوت به عمل میآورد و امیدوار است فرصتهای شغلی مناسبی در صنعت بورس اوراق بهادار برای آنان فراهم شود.
عدم کارآیی مدارک درکارگزاریها
در همین رابطه دبیرکانون کارگزاران گفت: کارشناسان و پرسنل کارگزاریها بر اساس نیازها مورد آموزش قرار نمیگیرند در این میان اکثر آنها تنها از مدارک نمایندگی ۱ و ۲ برخوردارند که این مدرک خیلی مورد استفاده لایههای مختلف کارگزاری قرار نمیگیرد.
حسین خزلی خرازی، دبیرکل کانون کارگزاران در گفت و گو با موج با اشاره به تشکیل کارگروهای آموزش و رتبهبندی در کانون کارگزاران، بر ارتقای صنعت کارگزاری از زوایای مختلف تاکید کرد.
وی از سیستمهای جامع نرم افزاری کارگزاری به عنوان مهمترین برنامه کانون کارگزاران نام برد و اظهار داشت: در این کارگروه به توزیع سفارشها و دفتر ثبت سفارش پرداخته میشود.
وی همچنین بر سامان دادن بخش معاملات تلفنی کارگزاران تاکید کرد.
دبیر کل کانون کارگزاران با اشاره به کارگروه ارائه ساختار نمونه یک کارگزاری، به هدف این تشکیل کارگروه در تجزیه و تحلیل وضع موجود کارگزاریها و حرکت به سوی وضع ایده آل تاکید کرد.
وی با بیان اینکه «به منظور ایجاد صنعت کارگزاری ایدهآل کانون کارگزاران زیر ساختهای این صنعت را مورد توجه قرار میدهد»، گفت: با این حال کارگزاران میتوانند با شرکتهای کارگزاری خارج از کشورارتباط برقرار کنند.
وی با تاکید بر نیازهای آموزشی کارگزاران ادامه داد: در تلاش هستیم تا با توجه به نیازهای آموزشی، پرسنل کارگزاران مورد آموزش قرار گیرند.
وی با بیان اینکه «در حال حاضر مدارک نمایندگی ۱ و ۲ خیلی مورد استفاده لایههای مختلف کارگزاری قرار نمیگیرد»، تصریح کرد: پرسنل در شرکتهای کارگزاری باید بر اساس شرح وظایف و شغلی که برای آنها تعریف شده است، مورد آموزش قرار گیرند که طراحی نیازهای آموزشی از وظایف این کارگروه هست.
خزاری افزود: به طور مثال واحدهای پذیرش و معاملهگر باید ضمن آشنایی با مباحث مالی و بازار یابی، از تواناییهای فروش محصولات، توانایی ارتباطی، گزارشدهی و مهارتهای زبانی خاص برخوردار باشند.
وی اضافه کرد: کارشناسی که در واحد تجزیه و تحلیل یا تحقیق و مشاوره کارگزاری فعالیت میکند، باید از دانش و مهارتهای مفصل برخوردار باشد. وی با بیان عدم بررسی مشاغل در کارگزاریها گفت: این درحالی است که بر اساس نیازها آموزش و مدارک به کارشناسان و پرسنل کارگزاریها داده نمیشود.
ارسال نظر