تشعشع آخرین روز فولاد

نحوه قیمت‌گذاری سهام دولتی در تازه‌ترین آیین‌نامه

شاخص ۱۰۰ واحد دیگر بالا رفت. ۸ توصیف رسمی از وضعیت حال بازار سهام

گروه بورس- مدیرعامل بورس تهران، بورس تهران را این‌گونه توصیف می‌کند:

«ارزش بازار به ۷۵میلیارد دلار می‌رسد و ...»، «به فرمول جدید برای مساله تعهدات بانک‌ها رسیدیم و ...»، «۳۶ صنعت در بورس تهران، فقط ۱۰درصد بازدهی دارند و ... »، «صنعت سیمان نیازمند اصلاح قیمت‌ها است و ...»، «جذب نقدینگی جدید در بورس، نیازمند قیمت‌گذاری مطلوب پالایشگاه‌ها است»، «کمتر از دودرصد معاملات بورس تهران متعلق به خارجیان است و ...»، «امسال شرکت‌ها پنج‌هزار میلیارد تومان سود تقسیم می‌کنند و ...»، «بازدهی سه ماهه بورس تهران ۳/۱۷درصد بود و ...» و ....

سایت رسمی شرکت بورس تهران به نقل از مدیر عامل این شرکت اعلام کرد که ارزش جاری بورس تهران ۵۹میلیارد دلار است که طی سال جاری با ۱۶میلیارد دلار رشد، به سطح ۷۵میلیارد دلاری می‌رسد.

علی رحمانی آنگاه در این مصاحبه، به تشریح آخرین وضعیت عرضه‌های جدید شرکت‌ها اشاره کرد و ضمن آمادگی برای واگذاری سهام پالایشگاه‌های اصفهان و تبریز افزود: شرکت مخابرات هم تا آخر تیر با ارائه اطلاعات لازم و اصلاح اساس‌نامه و ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و طی مراحل قانونی سهام آن عرضه می‌شود.

مدیرعامل بورس از آماده‌سازی سه بانک دولتی خبر داد و گفت: در مورد پذیرش بانک‌ها در بورس مساله تعهدات بازنشستگی که تبدیل به مشکل لاینحل شده بود به فرمول مشخص رسیدیم، همچنین کارهای آماده‌سازی شرکت ذوب‌آهن برای پذیرش در بورس به سرعت در حال انجام است و انتظار داریم تا اواخر مرداد زمینه پذیرش آن در بورس فراهم شود.

رحمانی از تلاش ۱۵ ماهه بر روی اصلاح ساختار شرکت حفاری شمال خبر داد و ابراز امیدواری کرد که تا پایان شهریور در صورت پیگیری مدیران آن و نیز شرکت ملی نفت این شرکت در بورس پذیرش شود. وی گفت: انتظار داریم امسال تعدادی از شرکت‌های بخش خصوصی نیز در بورس پذیرش و عرضه شوند.

وی گفت: در حال حاضر از ۳۶ صنعت در بورس تنها ۱۰صنعت سودده هستند و اصلاح قیمت، می‌تواند به صنایعی همچون سیمان کمک کند و باید توجه کنیم که ارزش سهام سیمانی‌ها در ۲ سال گذشته ۴۰درصد کاهش داشته است.

رحمانی ادامه داد: اگر پالایشگاه‌ها درست در بورس قیمت بخورند و شرکت‌های جدید به موقع وارد بورس شوند، فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود و با ایجاد جذابیت‌های جدید، نقدینگی سرگردان از جامعه جمع و به بورس هدایت می‌شود. وی با بیان اینکه با بزرگ شدن بورس نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی هستیم افزود: هم‌اینک کمتر از دو درصد معاملات بورس تهران متعلق به خارجی‌ها است و باید آیین‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی را اصلاح کنیم تا بتوانیم سرمایه‌گذاران غیرمدیریتی را نیز جذب کنیم. مدیرعامل بورس، بین‌المللی شدن بورس را یک آرمان توصیف و تصریح کرد: اگر بخواهیم طبق سند چشم‌انداز در منطقه اول باشیم، باید بورس تهران توسعه یابد و بین‌المللی شود. رحمانی در ادامه به رشد شاخص‌ها اشاره کرد و گفت: هم اینک در فصل برگزاری مجامع شرکت‌ها و تقسیم سود تحقق یافته آنها هستیم و این شرکت‌ها پیش‌بینی بهتری از سود خود برای سال ۸۷ ارائه می‌دهند و پیش‌بینی می‌کنیم امسال حدود پنج‌هزار میلیارد تومان سود میان سهامداران تقسیم شود. وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌های قبلی در خصوص سودآوری شرکت‌ها در سال ۸۷ بازنگری شده برای مثال، پیش‌بینی‌های جدید شرکت‌های فولادی بین ۳۰ تا ۱۰۰درصد سود قبلی افزایش یافته است و این بدان معنی است که ما شاهد رشد شاخص‌ها خواهیم بود. این افزایش‌ها جذابیت را در بورس ایجاد کرده و بازار سرمایه به عنوان فرصت سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گرفته که نتیجه آن ورود جریان‌های نقدی جدید به بورس است که به تبع آن تقاضاهای جدید ایجاد و برای سهام شرکت‌ها صف خرید به همراه داشته است. وی تصریح کرد: ممکن است کاهش یا توقف قیمت‌ها در بازار مسکن و دیگر بازارهای موازی در رشد تقاضای سرمایه‌گذاری در بورس موثر باشد، اما تحلیل و آمار دقیقی از اثرات آن در اختیار نداریم، به هر حال شاهد ورود منابع جدید به بورس هستیم. وی افزود: بازده کل بورس در سه ماهه اول بیش از ۳/۱۷درصد بوده که ۷/۱۴درصد مربوط به افزایش قیمت‌ها است و بقیه مربوط به سود نقدی شرکت‌ها می‌باشد و البته طبیعی است که پس از پایان فصل مجامع و تقسیم سود، قیمت سهام شرکت‌ها کاهش و بازده نقدی افزایش یابد.