رحمانی خبر داد
تابلوی ارزی کیش به دنبال شریک خارجی
گروه بورس- مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار از تلاش این شرکت برای ایجاد بورس کیش با مشارکت سرمایهگذار خارجی خبر داد. دکتر علی رحمانی افزود: با بیان این خبر شریک خارجی، امور مدیریت و بازاریابی تابلوی ارزی کیش را برعهده خواهد گرفت و سازمان بورس نیز با پشیبانی از این اقدام و تصویب مقررات خاص تابلوی ارزی حمایتهای لازم را از بورس بینالمللی کیش که شعبهای مستقل از بورس اوراق بهادار تهران است، به عمل خواهد آورد.
به گفته وی، ایجاد بورس بینالمللی با مشارکت بورسهای بینالمللی در منطقه آزاد کیش فرصت مغتنمی برای همکاریهای بینالمللی بورس تهران است. این راهکار چندین مزیت دارد؛ نخست آنکه از میان شرکتهای بورس تهران شرکتهایی که حائزشرایط بورس بینالمللی هستند انتخاب و در بورس بینالمللی کیش پذیرش میشوند. افزون بر این تابلوی بورس کیش یورویی تعریف میشود و امکان عرضه سهام شرکتهای ایرانی به یورو فراهم میشود. فعالیت بانکهای بینالمللی و نقلوانتقال ارز نیز در مناطق آزاد ساده و مشخص است.
دکتر رحمانی افزود: شریک خارجی بورس کیش علاوه بر بازاریابی و ارائه دانش فنی و تکنولوژی، موجب افزایش اعتماد سرمایهگذاران خارجی میشود. ضمن اینکه فعالیت بورس بینالمللی کیش براساس استانداردهای مطرح بورسها صورت میگیرد.مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران درباره دلایل و ضرورتهای همکاریهای بینالمللی بورس گفت: دلایل اصلی همکاریهای بینالمللی برای بورس اوراق بهادار تهران شامل برخورداری از مزایای یک بورس بینالمللی، الزام ماده ۱۵ قانون برنامه چهارم توسعه در این خصوص، خصوصیسازی و اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ و دستیابی به موقعیت ترسیمشده در سند چشمانداز ۲۰ ساله است. دریافت کمکهای فنی از بورس لندن (تکمیل فرآیند شرکتیشدن بورس، ارتقای استانداردها و ضوابط سلامت بازار و پذیرش شرکتها) و بورس کرهجنوبی (بازار اوراق قرضه) در دست پیگیری است. این کمکهای فنی به ارتقای دانش فنی بورس اوراق بهادار و همتراز کردن ضوابط و استانداردهای بورس با استانداردهای بینالمللی کمک خواهد کرد. همچنین در زمینه مبادله اطلاعات و کارشناس با بورسهای مالزی، اندونزی و بحرین تفاهمنامههایی امضا شده است. وی افزود: حضور شرکتهای ایرانی در بورسهای جهانی نیز از چند جهت حائزاهمیت است. با ورود شرکتها به بورس و بازارهای جهانی دانش فنی و استانداردهای بورس، استانداردهای مدیریتی و راهبری شرکتی بالاتر میبرد و این امر به افزایش شفافیت و بهبود مدیریت شرکتها کمک خواهد کرد. از نظر وی، از لحاظ اقتصاد ملی مهمترین مزیت ورود به بورسهای خارجی دسترسی به منابع مالی بینالمللی است. در این زمینه با بورسهای مالزی و هنگکنگ مذاکرات خوبی انجام شده است و تقاضای پذیرش یکی از شرکتهای پذیرفته شده در بورس تسلیم کمیسیون بورس مالزی شدهاست. برای راهاندازی ابزارها و محصولات جدید مانند اوراق مشتقه و بازار مشتقه با بورس آتی تایوان مذاکراتی انجام شده است. این همکاریها موجب صرفهجویی در هزینهها و زمان راهاندازی این محصولات خواهد شد. رحمانی ادامه داد: ایجاد بورس بینالمللی نیازمند تواناییهای خاص، زیرساختها و شناخت درست از بازار است، ترکیب صحیحی از عوامل اقتصادی، سیاسی، قانونی، مالیاتی، تکنولوژیکی و جامعهشناختی در شکلگیری صحیح و موفق این مدل از بورسها نقش بسیار مهمی دارد. مدیرعامل بورس در پایان تاکید کرد: بینالمللیشدن بورس، مستلزم بینالمللیشدن بانکها یا بازکردن بازار پول است و عملیات سپردهگذاری اوراق بهادار و تسویه وجوه در یک بورس بینالمللی از طریق بانکهای بینالمللی و موسسات سپردهگذاری بینالمللی صورت میگیرد.
ارسال نظر