واکنش ۲/۱ میلیارد تومانی به خبر شویندهها
به گزارش خبرنگار ما، در حالی که به طور طبیعی انتظار میرود با آزادسازی قیمتها در تمام صنایعی که بنگاههای فعال آن در بازار سهام کشور حضور دارند، معاملهگران روی این گروه از سهمها واکنش نشان دهد، در اولین روز انتشار خبر آزادسازی قیمت شویندهها و نقدیشدن یارانهها (مصوبه شورای اقتصاد) بورس تهران واکنش ۲ /۱ میلیارد تومانی را با تشکیل صفهای خرید به این خبر از خود نشان داد.
گروه بورس - مجید اسکندری: بورس تهران به خبر آزادسازی بهای شویندهها چه واکنشی نشان داد؟
به گزارش خبرنگار ما، در حالی که به طور طبیعی انتظار میرود با آزادسازی قیمتها در تمام صنایعی که بنگاههای فعال آن در بازار سهام کشور حضور دارند، معاملهگران روی این گروه از سهمها واکنش نشان دهد، در اولین روز انتشار خبر آزادسازی قیمت شویندهها و نقدیشدن یارانهها (مصوبه شورای اقتصاد) بورس تهران واکنش ۲ /۱ میلیارد تومانی را با تشکیل صفهای خرید به این خبر از خود نشان داد. بر همین اساس روز گذشته پس از انتشار رسمی این خبر، سهام شرکتهای کف، بینالمللی پارس، تولیپرس و پاکسان در بازار مورد دادوستد واقع شد.
بر این اساس، دیروز سهام شرکت تولیپرس با دارا بودن بیش از دو میلیون تقاضای خرید به ارزش بیش از ۳/۶میلیارد ریال رتبه هفتم را از لحاظ بیشترین تقاضای خرید در بین شرکتهای بورسی به خود اختصاص داد.
قیمت سهام این شرکت، روز گذشته با ۷/۰درصد رشد به ۳۰۱۵ریال رسید.
همچنین ارزش معاملات چهار شرکت یاد شده مبلغ ۲۹۹میلیون ریال بود و تاثیر مبادلات آنها بر شاخص کل به ترتیب کف ۱۱/۰واحد، بینالمللی پارس ۰۷/۰واحد و تولیپرس ۰۴/۰ واحد بود.
به دنبال انجام این معاملات شهرام شهمیری، کارگزاری بورس اوراق بهادار درباره اثر حذف یارانه پودر شوینده بر روند سودآوری این گروه از شرکتها گفت: این امر در قیمت تمام شده پودر شوینده و به تبع آن در سودآوری و پیشبینی سود سهام تاثیر مستقیم خواهد داشت. وی افزود: اگر سود برخی از شرکتها واقعی و قابل استناد نیست، به دلیل یارانههای فوقالعادهای است که دولت به آنها پرداخت میکند و این موجب میشود که این صنایع، برای چند سال آینده، قابل اتکا نباشند. این کارگزار ادامه داد: تحلیلگرانی که این گونه شرکتها را برای سرمایهگذاری، ارزیابی میکنند، برای پیشبینی سود آنها با اما و اگرهای فراوانی روبهرو هستند. «شهمیری» درباره تاثیر حذف یارانه پودر شوینده بر قیمت سهام شرکتهای تولیدکننده آنها گفت: هنگامی که پرداخت یارانهها قطع شود، قیمت تمام شده محصول بالا میرود اما باید دید، تولیدکنندگان تا چه اندازه قادرند قیمت را افزایش دهند و در فروش محصولات خود موفق باشند.
وی توضیح داد: اگر قیمت پودر شوینده از یک حد معین افزایش پیدا کند، مصرفکنندگان به صرفهجویی روی میآورند، بنابراین نمیتوان با این سرعت، تاثیر مصوبه اخیر را بر EPS شرکتهای تولیدکننده پودر شوینده پیشبینی کرد.
طبق آمارهای موجود قیمت پودر شوینده از سال ۱۳۸۳ تاکنون ثابت مانده بود، در حالی که براساس افزایش هزینه تولید و رشد قیمت تمام شده، نرخ این مواد باید هر ساله به میزان ۱۰ تا ۱۵درصد افزایش مییافت، اما به دلیل اختصاص ۲۵۰میلیارد تومان یارانه دولتی به صنعت شوینده، قیمت محصولات شوینده تغییر نکرده بود.
اختصاص این میزان یارانه به صنعت شوینده، میتوانست ۶۰درصد هزینه تمام شده به محصولات شوینده را تامین کند، اما طبق اعلام وزارت صنایع قرار است یارانه مورد نظر از این پس به شیر و لبنیات اختصاص یابد. یادآور میشود صنعت شوینده از سال ۷۲ با دریافت یارانه دولتی، محصولات خود را تولید و به بازار عرضه میکرد، اما قرار است از ابتدای خردادماه جاری، این یارانه پرداخت نشود.
مصطفی مقدسی، دبیر شورای تولیدکنندگان پودر شوینده با استقبال از این تصمیم وزارت صنایع اظهار کرده است: امیدواریم حذف یارانه پودر شوینده، فشار زیادی به مصرفکنندگان وارد نکند ضمن اینکه تولیدکنندگان باید بازار را تامین کنند.
ارسال نظر