قیمتگذاری باید براساس عرضه و تقاضا باشد
ابراهیم قربانی فرید کارگزار بورس، افزود: طبق برنامه سازمان خصوصی سازی قرار است شرکتهای زیادی در سال ۸۷ واگذار شود، در حالیکه باید در بازار نقدینگی و مشتری وجود داشته باشد. وی افزود: در خرداد ماه حتی اگر یک شرکت هم عرضه شود، باید نقدینگی کافی در بازار موجود باشد.
ایسنا- اگر سازمان خصوصیسازی مایل به ارائه قیمت کارشناسی است، باید صبر کند تا سهم را بهصورت عمده به فروش برساند.
ابراهیم قربانی فرید کارگزار بورس، افزود: طبق برنامه سازمان خصوصی سازی قرار است شرکتهای زیادی در سال ۸۷ واگذار شود، در حالیکه باید در بازار نقدینگی و مشتری وجود داشته باشد. وی افزود: در خرداد ماه حتی اگر یک شرکت هم عرضه شود، باید نقدینگی کافی در بازار موجود باشد. به گفته وی نمیتوان به استقبال از عرضه مخابرات در خرداد ماه امیدوار بود، زیرا نقدینگی لازم در بازار وجود ندارد.
این کارگزار بورس ادامه داد: همچنین در عرضههای بعدی نیز شاید اتفاقی که در عرضه کشتیرانی رخ داد، تکرار شود، زیرا در روز اول عرضه کارگزاران تقاضای خود را روی قیمت ۲۴۰ تومان وارد کردند، در حالیکه سازمان خصوصی سازی از عرضه خودداری و قیمت ۳۵۰ تومان ارائه کرد.
وی با انتقاد از عملکرد سازمان خصوصی سازی خاطرنشان کرد: در روز اول کشف قیمت از طریق عرضه و تقاضا رخ داده و به میزان تقاضای موجود، عرضه صورت میگیرد در حالیکه در عرضه کشتیرانی به این صورت عمل نشد و تعداد سهام خریداری شده ابطال شد.
این فعال بازار تصریح کرد: هر سهمی باید به قیمت خود عرضه شود تا خریدار داشته باشد و اتفاق مپنا تکرار نشود، زیرا وضعیت مالی و عملکرد شرکتها متفاوت بوده و اینطور نیست که سازمان خصوصیسازی بخواهد به هر شکل عمل کند.
قربانی فرید یادآور شد: دیدگاه خریداران سهام در روز اول کوتاه مدت بوده و به طرحهای توسعهای شرکت در بلند مدت توجه نمیشود، بنابراین طرحهای توسعهای شرکت باید در عرضههای عمده در نظر گرفته شود و در عرضه اولیه، قیمت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود.
ارسال نظر