گزیده مهم‌ترین اخبار بازار سهام کشورهای خاورمیانه در یک هفته گذشته توسط امور بین‌الملل پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه منتشر شد.

افزایش سرمایه‌گذاری دولت ابوظبی در امارات

شرکت «توسعه مبادله» که بازوی سرمایه‌گذاری دولت ابوظبی است، در جست‌و‌جوی تنوع بخشیدن به پرتفوی خود در سرمایه‌گذاری‌های داخل و خارج امارات است.

این شرکت اخیرا اعلام کرده که از طریق سرمایه‌گذاری مشترک با یک شرکت سرمایه‌گذاری سنگاپوری، طرح توسعه پنج میلیارد دلاری را به اجرا گذاشته و نیز سهام خود در بازار مخابرات راه‌دور تلفن همراه نیجریه را به شرکت اماراتی «اتصالات» فروخته است.

تمرکز فعالیت این شرکت در بخش‌های زیرساخت و ملزومات به‌ویژه پروژه‌های آب و انرژی و از طریق افزایش مشارکت بخش خصوصی است.

عرضه سومین صکوک توسط شرکت عربستانی (Sabic)

شرکت سرمایه‌پای سعودی (Sabic) که بزرگترین شرکت جهان عرب از لحاظ داد و ستد است، مجوز فروش پنج میلیارد ریال سعودی (۳۳/۱ میلیارد دلار) اوراق قرضه اسلامی (صکوک) را اخذ کرد.

این فروش که سومین صکوک این شرکت به شمار می‌رود، از تاریخ ۱۴ اردیبهشت آغاز و به‌مدت۱۰ روز کاری ادامه خواهد داشت. این صکوک برای سرمایه‌گذاران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و با حداقل دارایی ۱۰‌هزار ریال سعودی مجاز خواهد بود.

پیشنهاد صندوق اغذیه اسلامی توسط کویت

کویت پیشنهاد تاسیس صندوقی جهت تخصیص مواد غذایی اولیه به فقرای کشورهای اسلامی را ارائه و ۱۰۰‌میلیون دلار جهت شروع به‌کار این صندوق اهدا کرد.

همچنین این صندوق پیشنهادی، به‌برنامه‌های افزایش محصولات کشاورزی کمک خواهد کرد. بسیاری از کشورهای عرب و مسلمان شاهد تظاهرات مردم و درخواست آنان از مقامات دولتی جهت مبارزه با افزایش شدید نرخ مواد غذایی بوده‌اند.

برنامه‌ریزی محتاطانه سرمایه‌گذاری دبی

شرکت «دبی ورلد» که بازوی سرمایه‌گذاری دولت دبی به‌شمار می‌رود، اعلام کرد که به علت بحران در بخش مسکن، برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاری را به‌صورت «محتاطانه» به اجرا خواهد گذاشت.

رییس شرکت دبی ورلد اعلام کرد، این شرکت که پرتفوی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در اختیار دارد، برنامه‌ای برای فروش دارایی‌های املاک غیر منقول آمریکایی ندارد، اما همچنان در جست‌و‌جوی سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌و نقل و لجستیک، خدمات مالی و فرصت‌های ایده‌ آل بازار مسکن است.

تورم ۱۰درصدی در عربستان

تورم در عربستان سعودی در ماه مارس به نزدیک ۱۰درصد رسید که علت عمده آن وابستگی ریال سعودی به دلار تضعیف شده آمریکا بوده است.

شاخص هزینه زندگی برای دهمین ماه پیاپی و به میزان ۶/۹‌درصد افزایش یافت. شاخص اجاره مسکن و مواد غذایی و آشامیدنی نیز در این پادشاهی به‌ترتیب ۸/۱۵ و ۲/۱۴‌درصد افزایش نشان می‌دهد.