سنا-شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق‌بهادار ۴۰ برنامه در دست اجرای سال ۸۷ خود را اعلام کرد. مدیرعامل شرکت، فعالیت شرکت را عملیات اجرایی پس از انجام معاملات دانست و اظهار داشت: مهم‌ترین برنامه‌های شرکت در سال‌جاری بهینه‌سازی سامانه سپرده‌گذاری بهسازی رویه‌ها و فرآیند اجرایی و تکمیل فاز B و A نرم‌افزار جدید سپرده‌گذاری، انجام مقدمات اجرایی برای تحویل نرم‌افزار جدید سپرده‌گذاری، تکمیل فرآیند تحویل، نصب آزمایشی و انتقال‌نمایی به سامانه جدید سپرده‌گذاری در سطح Cash market خواهد بود.

علیرضا حاجی‌نوروزی گفت: این شرکت وظیفه نگهداری اطلاعات سهامداران را برعهده دارد. همچنین زمانی که شرکت در بورس پذیرفته شود باید سهام خود را نزد این شرکت سپرده کند تا سهامش قابلیت معامله پیدا کند. به علاوه جابه‌جایی مالکیت سهام و نقل و انتقال وجوه حاصل از معامله نیز برعهده این شرکت است، بنابراین وجود چنین شرکتی در بازار سرمایه موجب می‌شود بسیاری از مشکلاتی که سهامداران برای دریافت حقوق خود از شرکت‌ها داشتند برطرف شود.

نگهداری و به روزرسانی اطلاعات و دارایی سهام سهامداران، دریافت مبالغ ناشی از پذیره حق‌تقدم سهام و انتقال وجوه به حساب‌های مربوطه در شرکت‌ها، محاسبه و اعلام حق‌تقدم‌های استفاده نشده و نظارت بر برگزاری مجامع و خدمات پشتیبانی از وظایف شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق‌بهادار و تسویه وجوه به شما می‌‌روند.

طرح سیستم‌های پشتیبان برای مقابله با خطرات احتمالی

به گفته مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، ارتقا و فرآیندهای اجرایی، بهسازی ساز‌وکار پایاپای و تسویه معاملات، تدوین مقررات و دستورالعمل‌های لازم، تضمین امنیت و کارآمدی بازار اوراق بهادار و فراهم آوردن بستر لازم برای افزایش حجم معاملات در بازار مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت در سال جاری هستند.

تهیه سخت‌افزارهای لازم برای استقرار سامانه جدید سپرده‌گذاری، پیش‌بینی و تهیه طرح سیستم‌های پشتیبان برای مقابله با خطرات احتمالی، جذب و ادامه آموزش نیروی انسانی و توسعه دانش فنی در کارکنان، پیش‌بینی طرح اینترفیس‌های لازم و بررسی چگونگی انتقال اطلاعات موجود به سامانه جدید و شروع فاز مطالعاتی ابزار مشتقه بورس‌های کالایی جهت فاز C نرم‌افزار جدید سپرده‌گذاری، به منظور ارتقای یافتن و بهینه‌سازی سامانه سپرده‌گذاری اجرا خواهد شد.

تغییر روش تسویه وجوه

حاجی نوروزی تصریح کرد: «تغییر روش تسویه وجوه از سیستم‌ نیمه‌مکانیزه فعلی به یک سیستم‌ مکانیزه و کارآمد از طریق به‌کارگیری نظام تسویه غیرخالص لحظه‌ای (RTGS)، همزمان با راه‌اندازی سامانه جدید از دیگر فعالیت‌های شرکت در سال جاری است. مدیر‌عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اشاره به اینکه CDS باید به سمتی حرکت کند که تضمین تسویه معاملات و پذیرش نقش CCP امکان‌پذیر باشد، ابراز داشت: «در نظر داریم تا زمینه‌های لازم را برای انجام اقدامات شرکتی به نمایندگی از ناشران گسترش دهیم.»

تدوین دستورالعمل‌های لازم

وی از پیگیری دستورالعمل کارمزدها و درآمدهای شرکت از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یکی از برنامه‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نام برد و افزود: «تا پایان سال دستورالعمل ثبت، سپرده‌گذاری، پایاپای و تسویه اوراق بهادار، دستورالعمل پذیرش اعضا و مقررات اجرایی صندوق تضمین تسویه تهیه خواهد شد.»

آماده‌سازی تالار سعدی

وی گفت: «طراحی و آغاز اجرای عملیات آماده‌سازی سایت جدید شرکت در ساختمان حافظ، طراحی و آغاز اجرای عملیات آماده‌سازی محل تالار سعدی جهت انجام خدمات سهامداری، تحویل گرفتن سامانه فعلی «پس از معاملات» از شرکت مدیریت فن‌آوری بورس تهران پس از راه‌اندازی بخش معاملات سامانه جدید، ایجاد امکانات و شرایط اتصال بخش سامانه فعلی پس از معاملات به سامانه معاملات جدید تا زمان به‌کارگیری سامانه پس از معاملات جدید، بازنگری و بهسازی تشکیلات تفصیلی و سازماندهی نظام گردش کار، فعال‌تر شدن در استفاده‌ از تجارب سایر شرکت‌های مشابه در فدراسیون بورس‌های اروپایی و آسیایی، حرکت به سمت خدمت‌رسانی از طریق سامانه‌های اینترنتی به سهام‌داران به جای مراجعه مستقیم آنان، تکمیل جزوات و بروشورهای آموزشی، آماده‌سازی شرکت برای انجام عملیات پس از معاملات (OTC) و مذاکره در جهت انتقال وظایف عملیات پس از معاملات شرکت بورس کالای کشور به شرکت هم از دستور کارهای امسال شرکت هستند.»