نمایشگاهنامه
مداد رنگی، قلک و بورس
دومین روز برگزاری ششمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در حالی به پایان رسید که از همان ساعات اولیه بازگشایی سالنها پذیرای بازدیدکنندگان بودند و جالبتر اینکه بیشتر این اشخاص را جوانان تشکیل میدادند.
مجید اسکندری
دومین روز برگزاری ششمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در حالی به پایان رسید که از همان ساعات اولیه بازگشایی سالنها پذیرای بازدیدکنندگان بودند و جالبتر اینکه بیشتر این اشخاص را جوانان تشکیل میدادند. این موضوع حکایت از توسعه فرهنگ سرمایهگذاری در بازاری است که تا چند سال قبل، تنها اقشار میانسال و گاه بازنشستگان را در خود جای داده بود. نمایشگاه امسال در شکل و شمایلی متفاوت از نمایشگاههای گذشته ظاهر شده است و شرکتها و موسسات حاضر در آن حداکثر تلاش را برای معرفی بهتر خود و خدماتشان به کار گرفتهاند.این موضوع به خوبی از نحوه غرفه آرایی، شکل پوشش ظاهری مدیران غرفهها و نحوه معرفی خدمات محصولات آنها پیدا بود.یکی از تفاوتهای نمایشگاه بورس، بانک و بیمه نیز در این است که در دیگر نمایشگاهها، شرکتها یک محصول فیزیکی را به مشتریان معرفی میکنند، اما معرفی محصولات مالی تقریبا یکسان از سوی شرکتها و موسسات متعدد، فضایی به شدت رقابتی را فراهم میآورد که در این فضا، همگان در تلاشند تا گوی سبقت را از دیگری بربایند و نمایشگاه بورس میتواند میدانی باشد برای یک رقابت سازنده.دنیای اقتصاد به عنوان پرخوانندهترین روزنامه اقتصادی، از ابتدای برگزاری نمایشگاه در سالهای گذشته، حضور خود را در میان دیگر حاضران تثبیت کرده است.از آنجا که بیشتر فعالان بازار سرمایه کشور، دنیای اقتصاد را به عنوان مرجع تصمیمگیری خود انتخاب کردهاند، این روزنامه به یکی از اجزای تفکیکناپذیر بازار تبدیل شده است.
این موضوع در گفتار دیروز رییس «سازمان» هنگام بازدید از غرفه دنیای اقتصاد نیز به گونهای تایید شد.
علی صالحآبادی روز گذشته به اتفاق هیات همراه در این بازدید گفت: «دنیای اقتصاد روزنامه فعالی است که صفحات متعددی را به بورس اختصاص داده و تقریبا همه اخبار حوزههای متعدد بازار سرمایه را به طور جامع پوشش میدهد. او قول داد در برگزاری همایشهای دنیای اقتصاد با ما همکاری کند. یکی از ابتکارهای بدیع در نمایشگاه امسال اختصاص غرفهای به نام «کودک و بورس» بود. این غرفه شاد به ارائه محصولاتی سرگرمکننده و البته آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان میپردازد. در این غرفه که با نقاشیهای مربوط به پسانداز، تصاویر قلک، سکههای بزرگ مقوایی آویخته از سقف غرفه و بادکنکهایی با آرم «سازمان» تزئین شده است، توجه هر بازدیدکنندهای را به سوی خود جلب میکند. همزمان با این تصاویر، از تلویزیون این غرفه، کارتونهای بورسی پخش میشود و چند میز و صندلی همراه با مداد رنگی در اختیار کودکانی قرار گرفته است که به همراه والدین خود به نمایشگاه آمدهاند. هم فال است هم تماشا ازدحام موجود در این غرفه برای دریافت هدایای کودکانه، شوق و اشتیاق حضور در بازار سرمایه را نشان میدهد.جالب اینکه نقاشیهای کودکان درباره بورس بعضا آنقدر زبان گویایی دارند که روایتگر خوبی از اوضاع بازار سرمایه هستند. پیشنهاد میکنیم اگر فرزند خردسالی دارید حتما سری هم به نمایشگاه بورس بزنید.
درهمین حال، دکتر سعید جمشیدی فرد، یکی از حسابداران رسمی در بازدید از غرفه دنیای اقتصاد با اشاره به بهبود کیفی و کمی نمایشگاه در مقایسه با سالهای گذشته گفت: به نظر میرسد اندک اندک نهادهای مالی حاضر در بازار شناخته میشوند و تصویر آنها به لحاظ موضوعی و کمی میتواند در رشد بازار سرمایه موثر باشد. وی افزود: در این میان، حضور مشاوران سرمایهگذاری به عنوان یکی از نهادهای ضروری بازار، در این نمایشگاه دیده نمیشود.
وی همچنین از حضور نداشتن حرفه حسابداری به عنوان بازوی اصلی بورس، در نمایشگاه انتقاد کرد و گفت: به دلیل وجود افراط و تعصب بیش از حد در بعضی از ضوابط، موسسات حسابرسی نمیتوانند در نمایشگاه حضور پیدا کنند در صورتی که معرفی خدمات با تبلیغات تفاوت زیادی دارد.جمشیدیفرد ادامه داد: این مساله باعث شده است که افرادی که در این حرفه نیستند در غیاب موسسات حسابرسی، به تبلیغات بپردازند. این افراد نه صلاحیت قانونی دارند نه صلاحیت حرفهای.این حسابدار تاکید کرد: سرمایهگذاران خارجی با محیط حرفهای ما آشنا نیستند در حالی که باید برای جذب آنها اقدامات موثری صورت گیرد.دیروز دنیای اقتصاد میزبان بسیاری از فعالان بازار، مدیران شرکتها و مدیران بازار بود که در این میان میتوان به مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، مدیر بورس منطقهای خراسان رضوی، مدیر امور حقوقی شرکت بورس، مدیران آموزشی دانشگاه علوم اقتصادی، مدیران میانی چند بانک و بیمه و تعداد زیادی از سهامداران حقیقی و خوانندگان پروپا قرص روزنامه اشاره کرد که به غرفه ما آمدند.
روز گذشته خبرنگار دنیای اقتصاد در گفتوگویی کوتاه با اولین دبیرکل بورس پس از انقلاب که برای بازدید از نمایشگاه آمده بود، نظر او را در مورد نمایشگاه جویا شد.رجایی سلماسی گفت: این نمایشگاه حاصل زحمات ۳۰ساله همه دستاندرکاران بورس است.وی افزود: هر انسانی باید در طول زندگی خود خدمتی انجام دهد. من نیز همواره سعی کردم به بازار سرمایه خدمت کنم البته هیچ انتظاری از کسی ندارم.رجایی سلماسی و همکار قدیمیاش جمالالدین کیمیا قلم از کارگزاران قدیمی بورس با شادمانی از پیشرفت بازار سرمایه در طول چند سال اخیر به بیان خاطرات خود از بازار پرداختند.آنها هر دو بر این اعتقاد بودند که مدیران جدید باید همواره از تجربه مدیران قدیمی استفاده کنند.به این ترتیب دومین روز نمایشگاه بورس در حالی به پایان رسید که ۲۰۰ شرکتکننده در این رخداد سمبلیک، بازدیدکننده بیشتری را به خود دیدند و احتمالا روزهای پنجشنبه و جمعه با تعطیلی معاملات بازار استقبال بیشتری از نمایشگاه بورس، بانک و بیمه صورت خواهد گرفت. ما هم گرچه در این دو روز همراه شما در نمایشگاه خواهیم بود، ولی آخرین ستون نمایشگاهنامه را در روز شنبه تقدیم حضورتان میکنیم.
ارسال نظر