اشاره
قرعه رونق این بار به نام بانکها افتاد
به گزارش دنیای اقتصاد، گروه بانکی فعال در بورس تهران که در ابتدای سال ۹۰ با P/E بیش از ۶ معامله میشدند، در انتهای سال گذشته با P/E معادل ۷/۴ به کار خود پایان دادند.
گروه بنگاهها- زهرا مجتهد: گروه بانکی که مدتی است از قافله بازار سهام یک دست مثبت نوروزی جا مانده بودند، روز گذشته به یکباره با صفهای خرید سنگین در برخی نمادها همراه شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، گروه بانکی فعال در بورس تهران که در ابتدای سال ۹۰ با P/E بیش از ۶ معامله میشدند، در انتهای سال گذشته با P/E معادل ۷/۴ به کار خود پایان دادند. این روند افت در ابتدای سالجاری نیز ادامه یافت و باعث شد تا بانکها از قافله حرکت رو به رشد همگانی سهام باز بمانند. اما روز گذشته با انتشار شایعهای مبنی بر بازگشت مبلغ حدود ۸ هزار میلیاردتومان پرداخت شده به بانک مرکزی (بابت مابهالتفاوت نرخ ارز)، به حساب بانکهای دولتی و خصوصی به یکباره بازار سهام واکنش نشان داد و سهام این گروه با صف خرید همراه شد، به طوری که بانک ملت با هشتمیلیون سهم و بانک کارآفرین با سهمیلیون سهم شاهد بیشترین تقاضا برای خرید و در نهایت، شاخص گروه بانکی جهش ۱/۲ درصدی را تجربه کرد. در همین راستا، فرید ضیاءالملکی به بحث برداشت بانک مرکزی از حساب بانکها اشاره و تصریح کرد: بازگشت این برداشتها بابت تفاوت نرخ ارز بوده و در صورت بروز چنین کاری، بر صورت سود و زیان بانکها اثر جدی بر جای خواهد گذاشت. وی ضمن بیان این مطلب که تشکیل صفهای خرید برای سهام بانکها به مطلوبشدن وضعیت بازار نیز بازمیگردد، افزود: با توجه به اینکه به فصل مجامع نزدیک شدهایم بازگشت این مبالغ در تخصیص سود سال ۹۰ به صاحبان سهام بانکها بسیار موثر است. این کارشناس بانکی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، قیمت سهام بانکیها نیز تحتالشعاع این تصمیم بانک مرکزی قرار میگیرد و با رونق مواجه میشود. دکتر مهدی قلیپور نیز موضوع مورد بحث را در میان فعالان بازار در حد شایعه خواند و گفت: هیچ سندی مبنی بر صحت روایت مزبور موجود نیست و این موضوع در حد یک شایعه است. مدیرعامل سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها به اصرار مجلس برای برگشت این مبالغ اشاره کرد و افزود: بانکیها امسال از بازار عقب ماندهاند و با توجه به کاهش P/E آنها به مرز عدد ۴ به نظر میرسد که فضا برای رونق این سهام در بازار فراهم شده است. قلی پور افزود: برای برخی از بانکها بازگشت این پول، معادل نصف سود سال ۹۰ آنها خواهد بود و این امر را در تقسیم سود از جانب آنها نباید نادیده گرفت. وی با اشاره به اینکه گروه بانکی در صورت صحت این خبر، پتانسیل افزایش قیمت سهم تا ۲۵ درصد را خواهد داشت، تصریح کرد: هزینه بانکها با افزایش همراه است و از سوی دیگر بانکها با مازاد ظرفیت اعطای وام رو بهرو هستند، علاوه بر آن رقابت در میان بانکها شدت گرفته است. او گفت: همچنین در شرایط فعلی ذخایر یا مطالبات معوق آنها نیز با افزایش روبهرو است. قلی پور ضمن اشاره به وضعیت چکهای برگشتی در سال گذشته که با شکست رکورد همراه بوده است، اظهار داشت: کیفیت داراییهای بانکها چندان مطلوب نیست و اگر همین شرایط برای بانکها ادامه یابد ممکن است بابت تسهیلاتی که دادهاند مجبور به گرفتن ذخیره شوند که همین امر باعث پایین آمدن سود بانکها میشود. برپایه پیگیریهای به عمل آمده از وزارت اقتصاد و دارایی قرار است مجلس شورای اسلامی بابت بازگشت برداشتهای بانک مرکزی از حساب بانکها، پرونده قضایی تشکیل دهد تا به موجب آن مصوبه هیات وزیران در کمیتهای که متشکل از ۵ نفر بوده را مورد بررسی قرار دهند. مجلس معتقد است که این برداشت غیرقانونی است و منابع بانکی نزد بانک مرکزی به صورت امانت بوده است.
ارسال نظر