کاهش شتاب رشد صندوقها
براساس آمارهای مقایسهای هفته گذشته، صندوقهای آرین و صبا توانستند بازدهی ۳ درصدی را نصیب سرمایهگذاران کرده و در صدر جدول صندوقها قرار گیرند.همچنین صندوقهای کارگزاری بانک ملی، پیشرو، آگاه و امید سهم توانستند با بازدهی بالای ۲ درصد هفته را به پایان برسانند.در این میان، تعداد ۱۸ صندوق بازدهی بین ۱ تا ۲ درصدی را در هفته منتهی به نهم اسفند تجربه کردند.به گزارش خبرنگار ما، بازدهی شاخص کل بازار در هفته مورد گزارش، معادل ۸/۰ درصد بود که در این حال بازدهی ۳۰ صندوق از شاخص بازار فراتر رفت.آنچه موجب شد صندوقها در هفته ماقبل، رشد چشمگیری را شاهد باشند عرضه اولیه نفت و گاز پارسیان بود و عمده افت عملکرد صندوقها را میتوان به دلیل عدم تکرار سود عرضه اولیه مزبور در این هفته دانست. همچنین توقف نمادهایی همچون مپنا، سرمایهگذاری سایپا، سرمایهگذاری توسعه ملی، سرمایهگذاری بانک تجارت، سرمایهگذاری بانک ملی و ادامه توقف نمادهای قندی باعث کاهش نقدشوندگی داراییهای بعضی صندوقها شده است.یادآور میشود در حال حاضر حدود ۲۵ درصد نمادهای کل بازار در توقف به سر میبرند. در هفته گذشته صندوق بورس بیمه، با بازدهی منفی ۳/۲ درصد
عنوان کمبازدهترین صندوق را کسب کرد.
سبقت صندوقها از شاخص در میانمدت
حدود نیمی از صندوقها در یک ماهه اخیر با بازدهی منفی روبهرو شدند و بیش از نیمی از صندوقها نیز بازدهی مثبتی را به ثبت رساندند.در این میان، صندوق بانک اقتصاد نوین با بازدهی ۷/۱۳ درصد، بورس ۲۴ با بازدهی ۶/۱۲ درصد و بانک مسکن با بازدهی ۴/۱۱ درصد در یک ماهه اخیر، صدرنشین صندوقهای سرمایهگذاری بودند.در همین حال صندوقهای بورس بیمه، کارآفرینان برتر و رضوی به ترتیب با بازدهی ۸/۹-، ۸/۶- و ۱/۶- زیاندهترین صندوقها در دوره یادشده بودند.براساس این گزارش، بازدهی شاخص کل بازار در یک ماه اخیر ۷/۲- درصد بود. در این حال تنها ۷ صندوق عملکردی ضعیفتر از شاخص کل داشتهاند، بنابراین در یک ماه اخیر صندوقها عملکردی بهتر از کل بازار داشتهاند.
در سه ماهه اخیر نیز صندوقهای سینا، بورس 24، بانک مسکن و فیروزه به ترتیب با بازدهی 3/24 درصد، 3/22 درصد، 3/22 درصد و 17 درصد رتبههای اول تا چهارم را کسب کردند.
این در حالی است که بازدهی بازار در سه ماهه اخیر ۱/۵ درصد بوده است و بازدهی ۳۸ صندوق در این مدت از رشد بازار بیشتر بوده است.
ارسال نظر