انجمن حسابداران رسمی و خبره انگلستان(ACCA)

رهبران جهانی می‌گویند چالش‌های موجود در تحول اداره امور مالی از طریق برون‌سپاری، همچنان وجود دارند. از سوی دیگر فرصت‌های زیاد برای بهره‌برداری نیز در گزارش جدیدی که توسط (ACCA) (انجمن حسابداران رسمی و خبره انگلستان) ارائه شده برشمرده شده است. متخصصین امور مالی از ۲۰ مجموعه بین‌المللی مانند کوکاکولا، دلویت، پی‌دابلیو‌سی، شل، یونیلیور و دابلیو‌پی‌پی اظهار کرده اند که نمی‌توان از برون‌سپاری به عنوان مدل اداره امور مالی در آینده عقب نشینی کرد.

با توجه به فواید حاصله در کاهش هزینه‌ها و بهبود پروسه‌ها، این گزارش مشخص می‌کند که تحول اداره امور مالی از طریق برون‌سپاری و استفاده از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مشترک مالی ادامه پیدا خواهد کرد.

جیمی لیون، رییس‌ خدمات کارفرمایان در ACCA و یکی از نویسندگان این گزارش می‌گوید «در این گزارش می‌خواستیم بررسی کنیم که مدیران، چگونه اداره امور مالی را از طریق برون‌سپاری و استفاده از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مشترک مالی متحول می‌کنند تا توانایی‌های مالی خود را ارتقا دهند و اینکه در این راه با چه مشکلات، چالش‌ها و فرصت‌هایی روبه‌رو هستند. تحول اداره امور مالی موضوعی بسیار مهم برای مدیران بخش مالی است، به ویژه در محیط تجاری همیشه پر چالش امروز.

متخصصین بین‌المللی در این گزارش فرصت‌های زیادی را برای کسب نتایج بهتر کاری از طریق تحول اداره امور مالی دیده اند و این تنها به کاهش هزینه‌ها و بهبود پروسه‌ها ختم نمی‌شود. در این گزارش آنوپ ساگو از اکسنچر (Accenture) عنوان کرده است «رییسان بخش مالی که من با آنها کار می‌کنم تحول امور مالی را ابزاری برای تغییر می‌بینند. اکنون آنها بیش از هر چیز به بهره‌وری بنگاه علاقه‌مند هستند.»

اما گزارش تعدادی چالش را مشخص کرده است که برای کسب فایده در آینده، باید ابتدا بر آنها غلبه کرد.

رهبران جهانی این گزارش همچنان از نقص در توانایی، از کارآیی پروسه مدیریت تغییر گرفته تا بی‌توجهی به تیم مالی حفظ شده، ابراز نگرانی کرده اند. این عوامل به عنوان موانع اصلی در راه موفقیت تحول اداره امور مالی عنوان شده‌اند. گراهام راسل از دابلیو‌پی‌پی گفته است «در تحول اداره امور مالی، سخت‌ترین بخش همیشه مدیریت تغییر است». جان اشورث از پیرسون (Pearson) عنوان کرده است «اداره امور مالی حفظ شده نیازمند نوع خاصی از برخورد است... آنها نیاز دارند که تغییر را بپذیرند و به دنبال فرصت‌هایی برای ایجاد هدف باشند».

این گزارش همچنین ارتباط کاری خوب با شرکت‌های برون‌سپاری را امری بسیار مهم قلمداد کرده است اما از این موضوع که راهکارهای پیشنهادی شرکت‌های برون‌سپاری همیشه مطابق نیازهای واقعی مشتریان نیستند ابراز نگرانی کرده است. ارزشهای فرهنگی، اهداف و روش‌های انگیزشی متفاوت میان مشتریان و شرکت‌های برون‌سپاری می‌توانند تعیین‌کننده موفقیت یا شکست برنامه‌های تحول اداره امور مالی باشند. برخی از سازمان‌ها نیز در مورد از دست دادن دانش مالی درون سازمانی هشدار داده اند مانند کریستین کاف من از شرکت یونیلیور (Unilever) که گفته است «برخی از شرکت‌ها همه دانش خود در رابطه با پروسه را برون‌سپاری کرده‌اند... ما می‌گوییم شما نمی‌توانید مالکیت پروسه را برون‌سپاری کنید».

جیمی لیون ادامه می‌دهد: «آنچه به وضوح از رهبران جهانی که برای این گزارش با آنها مصاحبه شده است درک می‌کنیم این است که هنوز باید فواید و ارزش‌های بسیار بیشتری از تحول اداره امور مالی به وسیله برون‌سپاری حاصل شود تا این امر به بهبود پایدار در بهره‌وری بنگاه‌ها منجر شود.

مساله‌ اصلی در اینجا قابلیت است؛ توانایی و خواست رهبران بنگاه‌ها، شرکت‌های برون‌سپاری و مشتریان آنها در بهینه‌سازی مدل اداره امور مالی است تا به بهترین وجه از بنگاه حمایت کند توانایی در مدیریت موثر پروسه دائمی تغییر، توانایی تیم مالی حفظ شده در توسعه مهارت‌های موثر، مشارکت در ارائه دید درست به بنگاه و در نهایت توانایی توسعه مدلی جامع برای اداره امور مالی همراه با برون‌سپاری که به بهترین حالت از بنگاه حمایت کند. این گزارش مشخص می‌کند که مزایای خاصی از برون‌سپاری حاصل شده است اما در عین حال مشخص می‌کند که کارهای بسیار بیشتری می‌توان انجام داد.»

متن کامل گزارش در وب‌سایت ACCA و از طریق لینک زیر قابل دسترس است:

www.accaglobal.com/transformation