شانا ـ رییس امور مجامع و سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی از واگذاری سهام این شرکت در مجتمع‌های پتروشیمی تبریز و بیستون تا پایان سال‌جاری خبر داد. مرتضی رحیمیان با بیان اینکه در حال حاضر شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ۵ شرکت بیش از ۷۰ درصد سهم دارد، گفت: این شرکت‌ها شامل پتروشیمی‌های بیستون (۷۰ درصد)، تبریز (۷۰ درصد)، دماوند (۱۰۰ درصد) و شرکت‌های کالا (۱۰۰ درصد) و پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی (۱۰۰ درصد) است که مراحل واگذاری‌ آن‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: از میان این شرکت‌‌ها، مراحل واگذاری بیستون و تبریز در حال انجام است و از آنجا که سازمان خصوصی‌سازی مکلف به واگذاری آنها تا پایان سال است، پیش‌بینی می‌کنیم سهام این شرکت‌ها تا زمان مقرر به بخش خصوصی واگذار شود.

به گفته رییس امور مجامع و سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این شرکت در شرکت‌هایی مانند باختر نیز کمتر از ۵۰ درصد سهم دارد که هنوز تعیین تکلیف نشده است.

رحیمیان درباره تعیین وضعیت سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در طرح‌های در دست اجرا نیز اضافه کرد: در حال حاضر این شرکت در ۱۴ طرح پتروشیمی بین ۲۰ تا ۱۰ درصد سهم دارد که سازمان خصوصی‌سازی درصدد واگذاری سهام دولت در این شرکت‌هاست.

وی تاکید کرد: البته پیشنهاد داده‌ایم تا به جای واگذاری سهام شرکت‌هایی که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای ندارند، طرح‌ها و واحدهایی که به تولید رسیده و وضعیت مشخصی دارند، واگذار شود.

رفع مشکل دریافت تضامین و مطالبات پتروشیمی از هلدینگ خلیج فارس

در همین حال مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عقد قرارداد سه‌جانبه‌‌ای برای دریافت مطالبات و تضامین دولت از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس خبر داد.

عبدالحسین بیات گفت: این قرارداد میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هلدینگ خلیج فارس و شرکت‌های زیرمجموعه‌ آن منعقد و به این ترتیب بستر حقوقی مناسبی برای دریافت مطالبات دولت از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ فراهم شده است. وی با بیان اینکه پس از عقد این قرارداد شرکت‌های واگذار شده ‌نمی‌توانند نسبت به بازگرداندن مطالبات و اقساط‌شان به دولت بی‌تفاوت باشند، تاکید کرد که تکلیف مطالبات، نحوه تسویه آن‌ها و جایگزینی تضامین در این قرارداد سه‌ جانبه مشخص شده است.

به گفته بیات در حال حاضر سهام ۱۵ شرکت زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس از شرکت‌ ملی صنایع پتروشیمی به هلدینگ خلیج فارس منتقل و حتی مجامع بودجه این شرکت‌ها نیز با مسوولیت هلدینگ برگزار شده است.

وی تصریح کرد: به این ترتیب کلیه فعالیت‌های مربوط در بخش پتروشیمی انجام شده و دیگر باید منتظر اعلام زمان واگذاری از سوی مسوولان سازمان خصوصی‌سازی باشیم.

به گزارش شانا، در سال ۱۳۸۸ که مصوبات هیات واگذاری مبنی بر تشکیل هلدینگ خلیج فارس ابلاغ شد، پتروشیمی خلیج‌فارس (الفین ۱۲) به عنوان شرکت مادر تخصصی آن انتخاب و ۱۳ شرکت هم در زیرمجموعه هلدینگ قرار گرفت. البته با پیگیری‌های بسیار دست‌اندرکاران صنعت پتروشیمی دو شرکت دیگر که در زنجیره تولید واحدهای هلدینگ قرار داشتند، به شرکت‌های حاضر پیوستند و به این ترتیب تعداد شرکت‌های هلدینگ به ۱۵ رسید.

در حال حاضر شرکت‌های بازرگانی پتروشیمی (۴۵ درصد)، پتروشیمی بین‌الملل (۱۰۰ درصد)، ره‌آوران فنون(۱۰۰ درصد)، عملیات غیر صنعتی پازارگاد (۱۰۰ درصد)، عملیات غیر صنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی ماهشهر (۱۰۰ درصد)، مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی (۱۰۰درصد) و پتروشیمی‌های نوری (۷۶/۵۵ درصد)، بندرامام (۷۰ درصد)، بوعلی‌سینا (۷۰ درصد)، پارس (۶۰ درصد)، تندگویان (۷۵ درصد)، خوزستان (۷۰ درصد)، فجر(۷۰ درصد)، مبین (۱۰۰ درصد) و اروند (۸۰ درصد) پانزده شرکت زیرمجموعه هلدینگ هستند.