فیش حقوقی دوم برای ۶۰۰ هزار بازنشسته لشکری
دنیای اقتصاد- در شرایطی که بسیاری از سازمانها و نهادهای خدماتی از دولت طلبهایی دارند، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح که ۶۰۰ هزار بازنشسته لشکری را تحت پوشش خود دارد،از دریافت بخشی از مطالبات این سازمان در قالب سهام خبر داده است، اتفاقی که منجر به طراحی فیش دوم حقوقی برای بازنشستگان این سازمان به منظور پرداخت سود سهام میشود. سردار دقیقی با اشاره به دریافت بخشی از مطالبات ۱۶۰۰ میلیارد تومانی بازنشستگان لشکری از دولت به مطالبات احصا شده ۵ هزار میلیارد تومانی ساتا و پیشبینی طلب ۲۰ هزار میلیارد تومانی این سازمان از دولت اشاره میکند. مدیرعامل تامین اجتماعی نیروهای مسلح خبر داد
«سهام» به فیش حقوقی ۶۰۰ هزار بازنشسته لشگری میآید
مدیرعامل «ساتا» استراتژیهای حضور در بازار سرمایه و نحوه حمایت از بورس تهران را تشریح کرد
گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح از طراحی قریبالوقوع فیش دوم حقوقی برای بیش از ۶۰۰ هزار نفر از کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح خبر داد.
سردار سرتیپ حسین دقیقی در گفتوگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» با اشاره به طرح توانمندسازی بازنشستگان گفت: براساس این طرح، داراییها و سهام ارزنده به جامعه هدف منتقل میشود که دارای ویژگیهایی شامل سودآوری مناسب برای آحاد مشترکین، افزایش نرخ سرمایهگذاری ملی و ایجاد اشتغال برای فرزندان بازنشسته و ایثارگر است.
وی هدف از اجرای این طرح را حمایت از بازنشستگان در دوران انتقال از اقتصاد دولتی به اقتصاد آزاد دانست و گفت: نظام تامین اجتماعی در صدد حمایت از مشترکین خود در نوسانهای اقتصادی جامعه است.
دقیقی در ادامه گفت: صندوقهای بازنشستگی موتور محرکه اقتصاد کشور هستند و میتوانند ضمن کمک به دولت برای خروج از تصدیگری و واگذاری داراییهای دولتی براساس اصل ۴۴ قانون اساسی، موجبات رونق اقتصادی و کمک به افراد جامعه هدف خود را فراهم کنند؛ چراکه سرمایههای کوچکی که به وسیله بازنشستگان تامین میشود، قابلیت بسیار بالایی را برای ورود صندوق بازنشستگی به عرصه تولید و اشتغال کشور ایجاد میکند.
وی در برابر این سوال که نحوه مشارکت بازنشستگان در این طرح چگونه خواهد بود؟ پاسخ داد بازنشستگان داوطلبانه و به صورت ماهانه مبلغی را که بخش اندکی از حقوق آنان را شامل میشود، بابت مشارکت در خرید سهام پرداخت میکنند.
آخرین وضعیت پرداخت مطالبات بازنشستگان
مدیرعامل ساتا در خصوص آخرین وضعیت پرداخت مطالبات بازنشستگان نیروهای مسلح گفت : دولت بابت اجرای قانون خدمات کشوری در ۶ ماهه دوم سال ۸۶ و ۶ ماهه اول سال ۸۷ جمعا ۱۶۰۰ میلیارد تومان بدهکار بود، که ساتا تاکنون نیمی از این مبلغ را به ۴۹۰ هزار بازنشسته لشگری که مشمول دریافت این معوقه بودهاند، طی ۶ قسط پرداخت نموده و امید است با فروش بخش دیگری از داراییها، تا اواخر سال جاری و یا اوایل سال آتی تمام این معوقات به بازنشستگان نیروهای مسلح پرداخت شود. وی افزود: علاوه بر پرداخت مطالبات قانون خدمات کشوری، بابت پاداش پایان خدمت قبل از سال ۷۹، مبلغ ۳۰۷ میلیارد تومان طی ماههای آبان و آذر سال گذشته به بازنشستگان پرداخت شده که البته این تعهد به طور کامل تسویه نشده است و تعداد بازنشستگانی که از این محل، هنوز طلب دارند، بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر است.
دقیقی به میزان مطالبات ساتا و بازنشستگان از دولت اشاره کرد و افزود: مطالبات بازنشستگان از دولت ۱۶۰۰ میلیارد تومان بابت اجرای قانون خدمات کشوری و ۶۵۰ میلیارد تومان بابت پاداش پایان خدمت قبل از سال ۷۹ است. همچنین صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، طبق آخرین حسابرسی انجام شده بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب احصاء شده دارد. البته حجم مطالبات صندوق طبق بررسیهای صورت گرفته بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان (مطالبات ادعایی) است، که مقرر شده از طریق واگذاری سهام بنگاههای اقتصادی تسویه شود. همچنین سهام واحدهای دیگری از داراییهای این صندوق از بابت پرداخت مطالبات صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح فروخته شده و به صورت نقدی به بازنشستگان پرداخت شده است.
مدیرعامل ساتا با بیان اینکه دریافت مطالبات در قالب سهام از دولت یک راهبرد استراتژیک محسوب میگردد، افزود: براساس بررسیهای صورت گرفته ساتا به این جمعبندی رسید که دریافت نقدی مطالبات در بازه زمانی کوتاهمدت و حتی میان مدت امکانپذیر نیست لذا مقرر شد از دولت سهام شرکتهای ارزنده دریافت و از محل سود سهام یا فروش آنها، مطالبات بازنشستگان پرداخت شود.
صندوقهای بازنشستگی در اقتصاد جهانی یکه تازی میکنند
وی همچنین به نقش و جایگاه صندوقهای بازنشستگی در سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی اشاره کرد و افزود: در کشورهای پیشرفته و بزرگ دنیا، صندوقهای بازنشستگی تاثیر بسزایی در فعالیت اقتصادی جامعه داشته و بهعنوان موتور توسعه عمل میکنند و با توجه به تعهدات بینالمللی، سرمایهگذاریهای بزرگی را انجام میدهند. به گونهای که در کشور ژاپن حدود ۶۵ درصد داراییهای کشور متعلق به صندوقهای بازنشستگی است و این رقم در کشور آمریکا حدود ۵۵ است، حتی صندوق بازنشستگی ارتش ترکیه موسوم به اویاک در حوزه سرمایهگذاریهای بینالمللی بسیار فعالانه عمل میکند.
تعهد ۳۰ میلیارد دلاری در راه است
دقیقی افزود: امروز نظام بازنشستگی در بسیاری از کشورها به پاشنه آشیل جدی برای دولتها تبدیل شده است که نمونه بارز آن تحولات رخ داده در یونان و انگلیس است. به گونهای که در حال حاضر این کشورها از عهده پرداخت حقوق بازنشستگان خود بازماندهاند، البته این معضل برای کشور ما هم قابل پیشبینی است. با مطالعات انجام شده، به این نتیجه رسیدهایم که پرداختهای صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۴ به رقمی بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار میرسد که این رقم بیش از ۵۰ درصد درآمد فعلی کشور از فروش نفت است. لذا بایستی با اتخاذ راهکارهای نوین، صندوقهای بازنشستگی را به سمت نظامهای چند لایه و مبتنی بر مدل بیمهای سوق داد. البته خوشبختانه مجلس محترم شورای اسلامی در ماده ۲۶ قانون برنامه پنجم توسعه کشور راهکارهای قانونی لازم برای این مهم را پیشبینی کرده است. سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح نیز در حال تدوین نظام بازنشستگی مبتنی بر نظام بیمهای است که به نام طرح «کرامت» از سوی ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح نامگذاری شده است و تدوین طرح مزبور و تهیه پیش نویس قوانین و آییننامههای مرتبط با آن تا دیماه سال ۹۰ نهایی و پس از تایید در ستاد کل نیروهای مسلح جهت سیر مراحل تصویب به دولت و مجلس ارسال میشود. وی تاکید کرد: با اجرایی شدن طرح کرامت، صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح ظرف مدت ۱۰ سال خودکفا گردیده و از وابستگی به بودجه عمومی کشور رها خواهد شد. مدیرعامل ساتا اظهار داشت: یکی از شروط سازمان تجارت جهانی برای پیوستن به WTO، خودکفایی و عدم وابستگی صندوقهای بازنشستگی به بودجه عمومی کشورها و گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد بازار است.
دقیقی در بخش دیگری از سخنان خود به مدل اداره سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح مبتنی بر بخشهای اقتصادی، خدماتی، امدادی و حمایتی با محوریت نظام بیمهای اشاره کرد و افزود: این سازمان براساس این مدل و به منظور ارائه خدمات مطلوب در بخشهای اشاره شده، اقدام به ایجاد و راهاندازی نهادها و موسسات مورد نظر کرده است که در بخش فرهنگی، موسسه سروش منزلت، در بخش اجتماعی موسسات حمایت و امداد و توانمندسازی پیشکسوتان نیروهای مسلح، در بخش خدمات، موسسه توسعه خدمات رفاهی، در بخش ایثارگران، موسسه ایثارگران و حمایت از رزمندگان و در بخش مسکن، صندوق مسکن بازنشستگان برای تحقق اهداف ایجاد و تجهیز شدهاند.
«ساتا» چگونه از بورس حمایت میکند؟
دقیقی افزود: ساتا همواره یکی از حامیان بازار سرمایه و به دنبال افزایش ارزش داراییهای خود در بورس از طریق افزایش سودآوری و تعدیل مثبت سهام زیرمجموعه است و به هیچ وجه به دنبال جمعآوری صف خرید و فروش در بازار نیست.
مدیرعامل ساتا در پاسخ به این سوال که دلیل ورود شرکت سرمایهگذاری به حوزه پتروشیمی به ویژه اوره و آمونیاک چیست، گفت: پیشبینی ما حاکی از رشد قیمت جهانی اوره و آمونیاک و ایجاد ارزش افزوده بالا در این صنعت است که البته در مقطعی این رشد رخ داد و در آینده هم چشمانداز مناسبی را برای این صنعت متصور هستیم. به گفته وی، امروز ساتا یکی از قطبهای سرمایهگذاری در عرصههای مختلف از جمله نفت و گازو ساختمان محسوب میشود و داراییهای ارزشمندی را در خود جای داده است و براساس مدل اقتصادی سازمان، جهتگیری ساتا ورود به عرصههای مختلف سرمایهگذاری از جمله حمل و نقل، ساختمان، بازرگانی و معدن است. وی در بخش دیگری از اظهارات خود به نگاه بلندمدت ساتا به بازار سرمایه اشاره و افزود: خوشبختانه با توجه به حضور نه چندان طولانی مدت ساتا در بازار، این نهاد توانسته خوشنام و در عین حال مطمئن ظاهر شود. به گفته دقیقی، بارها شاهد بودهایم به اعتبار ورود ساتا به هر فعالیت اقتصادی و خرید سهام شرکتهای مختلف، آن فعالیت یا سهام آن شرکت با اقبال و استقبال سایرین مواجه شده است.
بانک عامل را تغییر میدهیم
دقیقی در بخش پایانی سخنان خود از تغییر بانک عامل سازمان خبر داد و گفت با توجه به نارضایتی موجود، بنا داریم بانک عامل ساتا را تغییر دهیم.
وی افزود: در حال حاضر بانک عامل، خدمات قابل قبول و در شأن بازنشستگان نیروهای مسلح را ارائه نمیدهد و سازمان نیز متناسب با خواب سرمایه خود، خدمات مناسبی را دریافت نداشته است. این درحالی است که صرفا از محل پرداخت حقوق، سالانه حدود ۶ هزار میلیارد تومان گردش مالی در این بانک ایجاد میکند که با احتساب سایر منابع سازمان، این رقم حدود ۸ هزار میلیارد تومان میشود. دقیقی گفت: با توجه به اجازه قانونگذار در برنامه پنجم توسعه برای انتخاب بانک، به زودی مزایده خدمات برای تغییر بانک عامل ساتا برگزار میشود. وی همچنین به اجرای طرح مکانیزه نمودن خدمات بازنشستگی در قالب طرح منزلت اشاره و خاطرنشان کرد: توزیع کارت هوشمند بازنشستگان نیروهای مسلح (ساتاکارت) هم اینک در استان البرز به اتمام رسیده و در استان فارس در حال پیاده سازی است و امید میرود که تا پایان سال ۹۱ برای کل بازنشستگان نیروهای مسلح در سراسر کشور به اجرا درآید.
ارسال نظر