رییس سازمان بورس تشریح کرد
تمهیدات بورسی شدن شرکتها از مسیر فرابورس
گروه بورس- رییس سازمان بورس از اصلاح دستورالعمل پذیرش شرکتها در بورس و فرابورس خبر داد تا طی آن شرایط انتقال شرکتها از فرابورس به بورس تبیین و تعریف شود.
عکس: نگار متیننیا
گروه بورس- رییس سازمان بورس از اصلاح دستورالعمل پذیرش شرکتها در بورس و فرابورس خبر داد تا طی آن شرایط انتقال شرکتها از فرابورس به بورس تبیین و تعریف شود. این در حالی است که ضوابط پیشنهادی جدید، پذیرش شرکتها در بورس را به دلیل افزایش حداقل سرمایه مورد نیاز، بیش از پیش سختتر خواهد کرد. به نظر میرسد با این شرایط سختگیرانه از این پس فرابورس پل ورود شرکتها به بورس خواهد بود.
علی صالحآبادی در نخستین جلسه مطبوعاتی سالجاری در جمع خبرنگاران با اشاره به مهمترین برنامههای امسال سازمان بورس گفت: با اصلاح این دستورالعمل شرکتهای حاضر در فرابورس در یک روز کاری و به شرط احراز شرایط تعریف شده مانند درصد سهام شناور آزاد و افزایش سرمایه، حداقلی به بورس اوراق بهادار منتقل خواهند شد.
صالحآبادی ادامه داد: این موضوع و همچنین دیگر شرایط مدنظر هنوز نهایی نشده اما در هفته جاری به نتیجه خواهد رسید.در پیشنهادهای ارائه شده حداقل سرمایه برای حضور شرکتها در بازار دوم ۲۰ میلیارد تومان، در تابلوی فرعی بازار اول ۵۰ و تابلوی اصلی۱۰۰ میلیارد تومان تعریف شده است. همچنین درصد سهام شناور آزاد هم به ترتیب ۲۰، ۱۵ و ۱۰درصد خواهد بود. وی در پاسخ به اینکه با این اقدام آیا تعداد شرکتهای فرابورس کم نمیشود؟ گفت: شرکتهای فرابورس قبل از انتقال به بورس باید حداقل ۶ ماه در فرابورس فعالیت کنند.
در همین حال با توجه به پذیرش آسانتر شرکتها و همچنین نوآوریهایی که انجام خواهد شد، این بازار توسعه خواهد یافت. صالحآبادی با اشاره به ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر لزوم ثبت همه شرکتهای سهامی عام نزد سازمان بورس، خاطرنشان کرد: درحالی سهام همه شرکتهای پذیرفته شده نزد سازمان بورس باید در فرابورس معامله شود که امکان معامله سهام شرکتها بدون پذیرش هم در فرابورس فراهم شده است؛ هرچند بهتر است شرکتها با پذیرش در فرابورس یا بورس از معافیت مالیاتی هم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه طبق برآوردهای اولیه حدود ۱۵۰۰ شرکت سهامی عام میتوانند نزد سازمان بورس ثبت شده و اقدام به اطلاعرسانی کرده و سپس شاهد انجام معاملات سهام در فرابورس باشند، ادامه داد: اگر شرکتی از این فرصت استفاده نکند و نزد سازمان بورس به ثبت نرسد میتواند به فعالیتهای قانونی خود ادامه دهد، اما باید از اول مهرماه اطلاعات خود را به سازمان بورس ارسال کند. صالحآبادی در پاسخ به این سوال که چنانچه شرکتی تا پایان مهرماه نزد سازمان بورس به ثبت نرسد و اطلاعات مربوطه را هم بعد ازمهرماه ارائه نکند، با چه برخوردی روبهرو خواهد شد؟ توضیح داد: اگر شرکتی از ارائه اطلاعات به سازمان بورس خودداری کند، مرتکب جرم شده و طبق قانون با اینگونه شرکتها رفتار خواهد شد. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص اختلال روز شنبه در نرمافزار معاملاتی و راهکارهای مدنظر برای جلوگیری از تکرار آن در آینده توضیح داد: بروز اختلالات در نرمافزارهای معاملاتی در همه جای دنیا کاملا طبیعی بوده، چرا که نرمافزارها مانند موجود زندهای هستند که گاه مریض شده ونقص فنی پیدا میکنند.
صالحآبادی ادامه داد: روز شنبه در حالی شایعات متعددی در رابطه با دلیل بروز این اختلال منتشر شد که به طور قطع میگویم هیچ ویروسی و دستکاری عمدی در کار نبوده و فقط نقص فنی باعث بروز مشکل شد که از قرار، مسوولان مربوطه از ساعت ۸:۲۰ متوجه میشوند که سیستم، پیغامها را نمیگیرد. وی در رابطه با عدم اطلاعرسانی کافی از سوی مدیران شرکت مدیریت فناوری بورس تهران هم گفت: معمولا مسوولان این دسته از شرکتها به مانند ما رسانهای نبوده و عمدتا مشغول فعالیتهای جاری هستند که در این مواقع هم استرس خاص خود را دارند. ضمن اینکه هر نقص فنی نیاز به بررسی بیشتری داشته و نمیتوان در زمان کوتاهی اقدام به اطلاعرسانی کرد.
صالحآبادی خاطرنشان کرد: همه جا ممکن است سامانهای دچار مشکل شود، اما بحث بر سر چگونگی برخورد است، ولی اینکه اطلاعرسانی دقیقی باید انجام شود، نکتهای است که با آن موافقم و باید مورد توجه قرار گرفته تا از این پس گزارشها و اطلاعرسانیهای لازم در چنین مواردی صورت گیرد.
وی ادامه داد: اما در خصوص رفع مشکل، یک سری راهکارهای جایگزینی را پیشبینی کرده بودیم که شامل استفاده از سامانه جایگزین و پشتیبان است تا چنانچه مشکلی پیش آید از آن سامانه استفاده کنیم. در این رابطه پشتیبان مربوطه، خریداری و نصب شده و حتی مراحل آزمایشی را هم طی کرده است، اما مسوولان مدیریت فناوری نگران استفاده آن در روز شنبه بودند. به گفته این مقام مسوول در آینده این نرمافزار پشتیبان بدون اینکه فعالان بازار متوجه شوند برای چند روز به کار گرفته میشود تا نگرانی ناشی از استفاده آن در مواقع مشکلساز برطرف شود.
صالحآبادی با اشاره به مقدمات راهاندازی صندوق تضمین معاملات بورس از طریق کارگروه مربوطه در رابطه با بحث پذیرش شرکتهای تعاونی در بورس اوراق بهادار توضیح داد: در حالی شرکتهای تعاونی سهامی عام تاکنون درخواستی برای پذیرش ندادهاند که در رابطه با پذیرش شرکتهای تعاونی متعارف اخیرا کارگروهی با وزارت تعاون تشکیل شده تا ظرفیتهای حوزه تعاون و سازوکارهایی برای اینگونه شرکتها تعریف کنیم.
وی همچنین به وقف سهام اشاره کرد و گفت: در حالی هماکنون تعدادی از سهام وقف شدهاند که مباحث فعلی مربوط به متولی وقف و منظور از حفظ اصل فیزیکی یا دارایی وقف در کمیته فقهی سازمان بورس بررسی خواهد شد تا این موضوع هم روشن شود.وی در مورد اقدامات مدنظر برای دوره پنج سال دوم حضور در سازمان بورس افزود: باید به گونهای برای پنج سال بعدی برنامه ریزی کنیم که شرایط سال ۹۵ بازار سرمایه با وضعیت کنونی قابل مقایسه نباشد که در این رابطه باید به زیرساختهای لازم و نیازهای موجود توجه کنیم.
ارسال نظر