در صبحانه کاری فعالان بازار سهام مطرح شد
بورس؛ جامعترین راهکار برای مدیریت بازار ارز
سنا- اهالی بازار سرمایه در سومین نشست صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران مهمترین دغدغه کنونی این بازار را نوسانات شدید ارز اعلام و راهاندازی معاملات گواهی ارزی در بورس را جامعترین راهکار برای مدیریت آن برشمردند. نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: شورای عالی بورس و اوراق بهادار بعد از یک سال و نیم بررسی طولانی به این نتیجه رسید که بورس ارز را در کشور راهاندازی کند. محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه قطعا راهنرفته با مشکلات و ناهمواریهایی روبهرو است، افزود: تمام اقداماتی که در طول چند سال اخیر در بازار سرمایه انجام شده است، دیکتههای نانوشتهای بود که بعد از برخی اصلاحات در مسیر صحیح خود قرار گرفت.
وی با اظهار تعجب از مخالفت اتاق بازرگانی برای راهاندازی بورس ارز در کشور گفت: رییس اتاق بازرگانی عضو ثابت شورای عالی بورس است و در طول یک سال و نیم گذشته نیز از نزدیک در جریان جزئیات راهاندازی بورس ارز بوده است.
پور ابراهیمی خواستار تشکیل دبیرخانهای در کانون نهادهای سرمایهگذاری برای ارائه نظرات، پیشنهادها و راهکارهای اهالی بازار سرمایه به فراکسیون بازار سرمایه شد تا دغدغهها و مشکلات این بازار در مجلس مورد پیگیری قرار گیرد.
در این جلسه عضو شورای عالی بورس نیز نگرانی درخصوص احتمال سوء استفاده برخی افراد از بورس ارز را بی اساس خواند و گفت: معاملات گواهی ارز به قیمت روز و به صورت ثبت سفارش انجام خواهد شد؛ به طوری که ارز تنها به صادرکنندگان و واردکنندگان واقعی تخصیص داده خواهد شد.
فضلالله معظمی افزود: همیشه فساد در عدم شفافیت به وجود میآید؛ اما معامله ارز به قیمت روز و به صورت ثبت و سفارش، هیچ رانتی را در بازار ایجاد نمیکند.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز راه اندازی بورس ارز را یکی از ضرورتهای اقتصاد کشور اعلام کرد و گفت: نخستین بورسی که بعد از فروپاشی شوروی سابق در روسیه راهاندازی شد، بورس ارز بود؛ به طوری که بورسهای اوراق بهادار و بورس کالای این کشور پس از این بورس تشکیل شدند. ایوب باقرتبار افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار ماههاست که زیرساختهای لازم برای راهاندازی بورس ارز را در کشور فراهم کرده است و ای کاش در زمان ثبات بازار ارز این بورس تشکیل میشد تا معاملات این بازار در فضای شفاف بورس صورت میگرفت. در همین حال، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس با تاکید بر الزام در اجرای برنامههای کوتاه و میان مدت برای توسعه بازار سرمایه گفت: متاسفانه برخی قوانین اقتصادی کشور در تضاد با بازار سرمایه است که باید در یکسری برنامههای بلند مدت، این قوانین را اصلاح کرد. حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان افزود: بهطور مثال، قوانین مالیاتی به ضرر بازار سرمایه است؛ به گونه ای که خیلی از بازارها از پرداخت مالیات فرار میکنند یا برخی دیگر به صورت رسمی از پرداخت آن معاف هستند، اما بازار سرمایه سنگینترین بار مالیاتی را به دوش میکشد.
ارسال نظر