برای 120شرکت بورسی که نمادشان متوقف شده است، ضرب‌الاجل تعیین شد که تا پایان مرداد ماه خود را با وضعیت یکی از تالارها منطبق کنند.
معاون نظارت و عملیات سازمان بورس با یادآوری اینکه در حال حاضر نماد بیش‌از ۱۰۰ شرکت حدود ۶ ماه است که بسته است، گفت: ۴۲۰ شرکت در بورس پذیرفته شده‌اند که در حال حاضر نماد حدود ۱۷۰ شرکت بسته است.

گروه بورس‌‌ـ ناظر بورس تهران می‌گوید: برای 120شرکت بورسی که نمادشان متوقف شده است، با ارسال نامه‌ای ضرب‌الاجل تعیین شد که تا پایان مرداد ماه خود را با وضعیت یکی از تالارها منطبق کنند.

معاون نظارت و عملیات سازمان بورس با یادآوری اینکه در حال حاضر نماد حدود 100 شرکت حدود 6 ماه است که بسته است، گفت: برهمین اساس، این شرکت‌ها تنها حدود 8‌درصد ارزش بازار را تشکیل می‌دهند.
هادی بیدختی در گفت‌وگو با مهر گفت: حدود ۴۲۰ شرکت در بورس پذیرفته شده‌اند که در حال حاضر نماد حدود ۱۷۰ شرکت بسته است. در این میان نماد ۲۰ تا۴۰ شرکت به طور طبیعی و به دلیل برگزاری مجامع بسته است، زیرا نماد هر شرکت در هر سال برای مجمع سالانه، افزایش سرمایه، انتخاب اعضای هیات‌مدیره و... بسته می‌شود و به طور میانگین نماد شرکت‌ها اگر طبق برنامه عمل کنند، ۲۰ روز در سال بسته است.
وی گفت: حدود 100 شرکت در بورس داریم که ارزش بازار آنها پایین بوده و نمادشان به دلایل مختلف بسته است. برخی از این شرکت‌ها مشکل صنعت دارند، یعنی اینکه صنعت فعالیت آنها با مشکل مواجه شده و آنها را با مشکل مواجه کرده است.
به گفته وی، به طور طبیعی این شرکت‌ها سودده نیستند و امکان فعالیت در بورس ندارند، اما از آنجا که شرکتی در سال‌های گذشته از بورس حذف نشده، در بورس مانده‌اند. شاید تعداد شرکت‌هایی که طی سال‌های گذشته از بورس حذف شده‌اند به ۱۰ تا ۱۵ شرکت نرسد.
مدیر نظارت و عملیات سازمان بورس ادامه داد: تعدادی از این شرکت‌ها سهامداران بسیار کمی دارند و از زمانی که وارد بورس شده‌اند. گردش نداشته و سهامدار خرد ندارند ودر واقع این شرکت‌ها فقط می‌خواستند در بورس باشند و اسم شرکت روی تابلوی بورس دیده شود.
وی ادامه داد: برخی دیگر از این شرکت‌ها شرکت‌هایی هستند که مشکل دیدگاهی دارند و فقط اسم آنها سهامی عام است و هیچ گونه تمایلی برای جذب سهامدار جدید نداشته و نمی‌خواهند طرف مردم باشند و در حقیقت نیازی به ورود به بورس نداشتند، به خاطر اینکه فکر می‌کردند که بورس خوب است، وارد بورس شده‌اند.
وی گفت: تعدادی از این شرکت‌ها نیز به دلیل قانون وارد بورس شده‌اند. یعنی قانون آنها را مجاب کرده که وارد بورس شوند وگرنه خود تمایلی به ورود به بورس نداشتند و انگیزه لازم برای فعالیت در بورس و همکاری با سازمان را ندارند.
بیدختی ادامه داد: برخی از شرکت‌ها نیز از اول سهامی عام نبوده‌اند وبعد از ورود به بورس سهامی عام شدند، از این رو ساختار این شرکت‌ها مشکل داشته و برای همکاری با بورس مشکل دارند، از این رو به سهامداران پاسخگو نیستند.
وی گفت: برای حل این مساله در تلاش بودیم تا آنجا که ممکن است نماد شرکت‌هایی را که در تالار اصلی و فرعی قراردارد، بازگشایی کنیم. نامه‌ای نیز به حدود 120 شرکت فرستاده‌ایم که تا پایان مرداد ماه فرصت دارید خود را با شرایط یکی از تالار‌ها تطبیق دهید که البته این شرکت‌ها، شرکت‌های مهمی نیستند و فقط اسم‌شان در بورس است و سهامدار قابل توجهی ندارند.
بیدختی افزود: اگر نتوانند خود را با شرایط تالار اصلی و فرعی تطبیق دهند، این شرکت‌ها به تابلوی چهارم منتقل می‌شوند و هدف از این طرح این است که این شرکت‌ها تکلیف خود را با بورس مشخص کنند. وی توضیح داد: به طور طبیعی یک عده می‌روند و خود را تطبیق می‌دهند، زیرا می‌ترسند که از بورس حذف شوند و همین طور در معاملات تابلوی چهارم این امکان وجود دارد که سهامدار این شرکت‌ها تغییر کند و منجر به تغییرات ساختاری در این شرکت‌ها بشود و عده‌ای نیز حذف می‌شوند که البته همان‌طور که اشاره کردم جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد، زیرا اولا، سهامداری ندارند و ثانیا، ارزش بازار آنها بسیار پایین است و این که گفته می‌شود بورس به خاطر شاخص‌ها نماد شرکت‌ها را بسته نگه داشته است، معنی ندارد. بیدختی گفت: نماد حدود ۱۰۰ شرکت در حدود۶ ماه است که بسته است و تنها ۸در صد ارزش بازار را تشکیل می‌دهند و نماد حدود ۵۰ شرکت در حدود یک سال و بیشتر بسته است که این مجموعه نیز حدود ۴درصد ارزش بازار سرمایه را تشکیل می‌دهند که اگر همه این ۵۰ شرکت نیز از بورس حذف شوند هیچ مشکلی به‌وجود نخواهد آمد. وی در پایان گفت: قبلا نماد شرکت‌ها بدون اطلاع قبلی و در دقایق پایانی بازار بازگشایی می‌شد، اما در شرایط جدید نماد شرکت‌ها با اطلاع قبلی و در حدود ساعت ده و نیم بازگشایی می‌شود، زیرا سازمان بورس از افت منطقی شاخص‌ها نگرانی ندارد و می‌خواهد که چکش بازار بر سر سهم خورده و قیمت واقعی آن در بازار مشخص شود.