دو ویژگی مهم اطلاعات که تاثیر بسزایی برای تصمیم‌گیری دارد، «قابلیت اتکا» و «مربوط بودن اطلاعات» است. مادامی که ابزارهای خاص تاثیرگذار این دو ویژگی در اختیار و کنترل گروهی خاص باشد، نمی‌توان ادعا کرد که میزان دسترسی به اطلاعات محرمانه و دستکاری در بازار به حداقل رسیده است.

عباسعلی حقانی‌نسب
از نظر قابلیت اتکایی نمونه‌هایی همچون ارائه نشدن صورت‌های مالی تلفیقی و بودجه تلفیقی، انحراف اطلاعات واقعی میان‌دوره‌ای و بالا بودن فضای تغییرات در این‌ گونه اطلاعات، وجود دارد.
امروزه شرکت‌هایی وجود دارد که در دو سر طیف تلفیق قرار دارند و اطلاعات را به طور کامل به بازار نمی‌دهند.
گواهی دیگر بر این مدعا وجود دارد. سود تلفیق شرکتی به مراتب کمتر از سود شرکت مادر است، بنابراین با این هدف، نه صورت‌های مالی تلفیقی و نه بودجه تلفیقی‌ ارائه می‌شود و در عوض سود تلفیقی شرکتی، به مراتب بیشتر از سود شرکت مادر است، یعنی اطلاعات دقیق بودجه تلفیقی به بازار ارائه نمی‌شود.
البته مکلف سازمان بورس بر استفاده از روش ارزش ویژه به جای بهای تمام شده می‌تواند مشکل را از نظر قانون تجارت و شفافیت اطلاعات در بازار تا حدود خیلی زیادی مرتفع کند.
به لحاظ تاخیر در ارائه اطلاعات به بورس که در اکثر گزارش‌های حسابرسی به آن اشاره شده است، تاخیر در زمان تعدیل‌های با اهمیت سود شرکت‌ها، نمونه‌های واقعی این موضوع است. به نظر می‌رسد این موارد در سازمان مورد بررسی قرار می‌گیرد اما در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد و کوتاهی مدیران چه عمدی و چه سهوی منعکس نمی‌شود.همه سهامداران بازار می‌دانند که برخی از نوسانات در پیش‌بینی سود شرکت‌ها ناشی از متغیرهای کلان اقتصادی،‌ تصمیم‌های دولتی و بین‌المللی است و در کنترل شرکت‌ها نیست. اما بسیاری از متغیرها هم وجود دارند که در کنترل شرکت و قابل پیش‌بینی هستند. در این بخش لازم است که شرکت‌ها تعدیلات احتمالی را در سریع‌ترین زمان ممکن به بازار اعلام کنند.در حقیقت موضوع دستکاری در اطلاعات میان‌دوره‌ای هنوز آنقدر مورد بررسی سازمان قرار نگرفته و در اختیار بازار قرار داده نشده است، تا بازار بتواند قضاوت بهتری نسبت به تصمیم‌های بازار داشته باشد.