جنب پل حافظ
افت شاخص سهام پس از ۲۰ روز
گروه بورس - همایون دارابی: عرضههای سنگین سهام معاملات روز یکشنبه در پی رشد بیش از اندازه قیمتها به خصوص در نمادهای کوچک، به افت شاخص سهام در جریان معاملات دیروز منجر شد. این اولین افت شاخص سهام پس از ۲۰ روز کاری متوالی است.
در بازار دیروز معاملهگران در شروع بازار با عرضههای سنگین همانند روز یکشنبه مواجه شدند. سفتهبازی معاملهگران با چشمانداز کوتاهمدت و رشد قیمت سهام بازار پایه موجب نگرانی معاملهگران و افزایش عرضهها شد تا رفتهرفته شاخص کل رو به کاهش گذارد.
گروه بورس - همایون دارابی: عرضههای سنگین سهام معاملات روز یکشنبه در پی رشد بیش از اندازه قیمتها به خصوص در نمادهای کوچک، به افت شاخص سهام در جریان معاملات دیروز منجر شد. این اولین افت شاخص سهام پس از ۲۰ روز کاری متوالی است.
در بازار دیروز معاملهگران در شروع بازار با عرضههای سنگین همانند روز یکشنبه مواجه شدند. سفتهبازی معاملهگران با چشمانداز کوتاهمدت و رشد قیمت سهام بازار پایه موجب نگرانی معاملهگران و افزایش عرضهها شد تا رفتهرفته شاخص کل رو به کاهش گذارد. در نهایت شاخص کل بورس با افت ۳/ ۰درصدی مواجه شد و در پایان معاملات به رقم ۷۸ هزار و ۲۴۷واحد رسید. نماد معاملاتی شرکتهای سایپا، ایرانخودرو، مپنا و مخابرات بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه شاخص کل داشتند. گروههای خودرو، رایانه و فرآوردههای نفتی با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروههای صنعت قرار گرفتند. در تحولات اقتصادی کلان دیروز معاون وزارت صنعت، از کشف ذخایر عمقی جدید سنگآهن و مس خبر داد. این مقام مسوول با اشاره به طرحهای معدنی بدون نتیجه در دولت دهم گفت: برخی پروژهها در بخش معدن در دولت قبل تعریف شد اما تعطیل بود و به مراحل پیش از بهرهبرداری هم نرسیده بود.
سرقینی در تشریح دلایل ناتمام ماندن این طرحها افزود: دلایل تعطیلی پروژهها در دولت قبل را میتوان به مواردی نظیر سوءمدیریت، عدم دسترسی به منابع مالی و ناتوانی در تامین مالی، تحریمها و موانع جذب سرمایهگذاری خارجی یا سرمایهگذار داخلی خلاصه کرد. معاون وزیر صنعت با اشاره به ظرفیت معادن نیمه تعطیل و تعطیل گفت: طی سه سال گذشته ۵۴ میلیون تن ظرفیت در کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد در کشور راهاندازی شد که بخشی از این پروژهها در دولت قبل تعریف شده بود اما به حال خود رها شده که در این دولت به ثمر رسید به طوری که برای بخش معدن این اقدامات در سال آینده اثرات مثبت خود را نشان خواهد داد.
سرقینی افزود: معدن حوزهای است که برای بهرهبرداری زمان طولانی در نظر گرفته میشود و احتمال دارد در این دولت هم معادنی تعریف شوند اما سالهای بعد به مرحله بهرهبرداری برسند، اما تعطیلی یا بلاتکلیف ماندن این معادن به معنی هدررفت سرمایههای ملی است. بهرهبرداری صحیح از معادن مستلزم نظم و برنامهریزیهای دقیقی است که متاسفانه در دولت قبل شاهد آن نبودیم و به همین دلیل معادنی که تعریف شد، اغلب بدون پیشرفت و در مرحله تعطیلی بود.
وی ادامه داد: باید پروژههای تعطیل و نیمهتعطیل را آسیبشناسی کرده و با رفع موانع آنها را به بهرهبرداری و درآمدزایی برسانیم. در بازار دیروز معاملهگران همچنین شاهد افزایش شمار اطلاعیههای شفافسازی بودند. افزایش این اطلاعیهها میتواند نشانهای از نگرانی مسوولان بازار از رشد بیسابقه قیمتها بهخصوص در نمادهای کوچک در آستانه انتخابات ریاست جمهوری باشد. در همین حال همچنان بازار در انتظار تشریح دلایل تغییر قوانین معاملاتی بازار پایه و بروز جهش در این بازار است. دیروز در زمینه انتشار اطلاعیههای شفافسازی مدیران ۳ شرکت آسان پرداخت پرشین، بیمه دانا و لاستیک سهند توضیحاتی درباره آخرین وضعیت درآمد و برنامههای حال و آینده دادند.
این ۳ شرکت که در روزهای گذشته دارای صف خرید بودند و با رشد قیمت همراه شدهاند. هر سه شرکت در گزارشهای خود از عدم تغییر در سود شرکتها و نبود تغییر فوری در سودآوری خبر دادند. در گروه حفاری، شرکت حفاری شمال گزارش پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۹۶ را با سرمایه ثبت شده ۲ هزار و ۶۰۵ میلیارد و ۴۰۵ میلیون ریال به صورت حسابرسی شده اعلام کرد. شرکت حفاری شمال نخستین پیشبینی سود هر سهم سال مالی ۹۶ را مبلغ ۳۷۴ ریال اعلام کرد که نسبت به EPS سال گذشته معادل ۲ درصد افزایش را نشان میدهد. سود به ازای هر سهم این شرکت در سال گذشته، ۳۶۷ ریال اعلام شده بود. شرکت باما نیز دیروز سود هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۶ را با سرمایه ثبت شده ۵۰۰ میلیارد ریال به صورت حسابرسی شده اعلام کرد. شرکت باما نخستین پیشبینی سود هر سهم سال مالی ۹۶ را مبلغ ۷۳۶ ریال اعلام کرد که نسبت به EPS سال گذشته معادل ۲۹ درصد کاهش را نشان میدهد. سود هر سهم «کاما» در سال گذشته ۱۰۳۰ ریال اعلام شده بود. در گروه هتلداری بعد از گروه هتلهای هما با سرمایه ۱۹۶ میلیارد تومانی، هتل ۵ ستاره پارسیان کوثر اصفهان هم در فرابورس درج نماد و آماده عرضه اولیه شد. این هتل ۵ ستاره که از سال ۱۳۴۷ تاسیس و سال ۱۳۵۸ به بنیاد مستضعفان واگذار شده، با نماد «گکوثر» و بهعنوان پنجاه و هشتمین شرکت در بازار دوم فرابورس حضور خواهد داشت. بررسیها نشان میدهند سرمایه اسمی این هتل ۱۱ میلیارد تومان بوده و برای هر سهم سال مالی اسفند گذشته ۸۸۸ ریال سود محقق شده است. کارگزار مشاور پذیرش این شرکت نیز بورس بهگزین است.
در گروه دارویی رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: بخشهای دولتی ۵۸۰۰ میلیارد تومان به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی بدهی دارند. محمد نجفی عرب با بیان اینکه میزان بدهیهای وزارت بهداشت و درمان و بیمارستانهای دولتی به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی به عدد بیسابقه ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است، ادامه داد: ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از این بدهی در صنعت دارو و ۲ هزار میلیارد تومان آن در بخش تجهیزات پزشکی است. وی با اشاره به اینکه در ماههای گذشته پیگیریهای گستردهای برای دریافت این مطالبات صورت گرفته است، ولی تاکنون حاصلی جز پرداخت بخش جزئی از بدهیها نداشته است، افزود: به اعتقاد فعالان بخش صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری مهمترین اولویت دولت در این حوزهها باید روی پرداخت بدهیها متمرکز باشد، زیرا واقعا کارخانهها و واحدهای بخش خصوصی با مشکلات جدی روبهرو هستند و اگر این روند ادامه داشته باشد کشور با کمبود دارو مواجه میشود. کما اینکه اکنون هم مشکلات خود را نشان دادهاند و برای نخستین بار است که بخشی از کارخانههای تولید دارو توان و منابع لازم را برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود در اختیار ندارند و این در صنعت دارو بیسابقه است. در مجموع بازار روز گذشته بازاری منفی با عرضههای سنگین بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۲۲۶میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۹۵میلیارد تومان بالغ شد.
ارسال نظر