رییس اتحادیه آهن فروشان خبرداد
پایان فصل رونق بازار تیرآهن
به گفته محمد آزاد، رییس اتحادیه آهنفروشان، جو در بازار آهن اندکی آرام شده، چرا که فصل مصرف تا حدودی به اتمام رسیده است، ضمن اینکه واردات نیز به آرام شدن این جو کمک و زمینه کمبود نیاز داخل را کم کرده است. آزاد گفت: سعی ما بر این است که قیمتها را متعادل کنیم و قیمتها را در آبان، آذر، دی و بهمنماه به حد قابل قبولی برسانیم که با قیمتهای جهانی رقابت کند و بالاتر نباشد. رییس اتحادیه آهنفروشان:
فصل رونق در بازار تیر آهن تمام شد
دولت باید از هم اکنون به فکر بازار فولاد در بهار ۸۶ باشد
درصورت حمایت دولت از تولیدکنندگان بخش خصوصی، ظرفیت تولید آهن در کشور به ۱۶میلیون تن میرسد.
محمد آزاد، رییس اتحادیه آهنفروشان، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اعلام این مطلب، گفت: جو در بازار آهن اندکی آرام شده، چرا که فصل مصرف تا حدودی به اتمام رسیده، ضمن اینکه واردات نیز به آرام شدن این جو کمک و زمینه کمبود نیاز داخل را کم کرده است. وی افزود: قیمتهای آهن نیز تا حد زیادی نسبت به شهریورماه معتدل شده که امیدواریم به سمت ثبات در شرایط بازار حرکت کنیم.
آزاد، با اشاره به تولید ۱۰میلیون تنی آهن در سال گذشته، ادامه داد: با توجه به قول کارخانجات تولیدی آهن مبنی بر تولید ۱۲میلیون تنی آهن تا پایان سال و نیز کمبود ۸میلیون تنی نیاز کشور، بهترین پیشنهاد به دولت برای برنامهریزی جهت فصلهای بحران این است که در حال حاضر دولت از کارخانه ها حمایت کند، چرا که ۵۰درصد این ۸میلیون تن نیز با ظرفیتسازی در داخل قابل تولید است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر خطوط نورد در کشور موجود است که به علت کمبود مواد اولیه فعال نبوده و نمیتوانند تولید کنند. بنابراین اگر مواد اولیه خصوصا به تولیدکنندگان بخش خصوصی برسد، تصور میکنم تا ۱۶میلیون تن تولید سال آتی قطعی باشد.
رییس اتحادیه آهنفروشان، اعلام کرد: در این صورت کمبود کشور حدود ۴میلیون تن خواهد بود که با برنامهریزی که دولت از هم اکنون برای واردات داشته و نیز واردکنندگان را حمایت می کند، تصور نمیکنم در سال آتی با مشکل مواجه شویم.
وی اظهارداشت: اگر هر یک از این موارد محقق نشود به این معنا که مواد اولیه به تولیدکنندگان داخلی نرسد و نیز برای واردکنندگان تسهیلاتی که ممکن است از طریق سیستم بانکی یا دولتی ارائه شود، صورت نگیرد، قطعا با شروع فصل بهار با جهش قیمت روبهرو خواهیم شد.
آزاد گفت: سعی ما بر این است که قیمتها را متعادل کنیم و قیمتها را در آبان، آذر، دی و بهمنماه به حد قابل قبولی رسانیم که با قیمتهای جهانی رقابت کند و بالاتر نباشد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت پایه داخلی از قیمت جهانی بالاتر است، چرا که قیمتهای جهانی برای تیرآهن تقریبا حدود ۶۴۰ تا ۶۵۰دلار بوده، ولی در داخل قیمت پایه فروش ذوب آهن در بورس فلزات حدود ۵/۶۷۵تومان است که گرانتر از قیمت جهانی است.
آزاد اظهارداشت: در مورد میلگرد قیمت پایه داخلی از قیمتهای جهانی بالاتر بوده که اگر تعدیل قیمتها تا دی و بهمنماه به حدی رسد که با قیمت جهانی برابری کند، باید تمهیدات نیز اندیشیده شود که دولت هم در رساندن مواد اولیه به کارخانه های موجود و سعی در افزایش تولید داخلی و کمک به واردکنندگان اهتمام داشته باشد و کاری کند که برنامهریزی برای آغاز سال ۸۶ به نحوی باشد که کمبود و افزایش قیمت را شاهد نباشیم.
رییس اتحادیه آهنفروشان، پروسه واردات را مدت زمانی میان ۴۵ روز تا ۴ ماه عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم شمش آهن را وارد کنیم و شمش تولید شده و موجود باشد، ظرف ۴۵ روز وارد کشور میشود و کارخانهها میتوانند آن را تبدیل به مواد فولادی کنند، ولی اگر بخواهیم سفارشی برای تولید میلگرد و تیرآهن دهیم، از ۲ ماه تا ۴ ماه طول میکشد که کارخانههای سفارش گیرنده بتوانند کالا را تولید کرده آماده حمل کنند و نقل و انتقال و جهش به ایران صورت گیرد.
ارسال نظر