احتمال افزایش ۱۰درصدی قیمت فولاد در سال آینده میلادی
رحمتا... باقرپور- با وجود علائم ونشانهای تولید بیش از حد فولاد در برخی از بازارهای جهان نظیر بازار چین و ایالات متحده که میتواند عامل مهمی در کاهش قیمتها باشد، برخی از شرکتهای فولادسازی اعلام کردهاند که در انتظار افزایش قیمت این محصول هستند. این شرکتها در انتظار آن هستند که با بالا ماندن تقاضای واقعی فولاد طی سال آینده میلادی قیمت محصولات فولادی افزایش یابد. وینود میتال «VINOD MITTAL » مدیر عامل شرکت ایسپات هند اعلام داشت، افزایش قیمت به میزان ۱۰ الی ۱۲درصد برای محصولات نهایی نورد شده (طی سال ۲۰۰۷) قابل پیشبینی است. میتال و دیگر مدیران اجرایی شرکت ایسپات در آستانه تشکیل جلسه سالانه موسسه بینالمللی آهن و فولاد(IISI) در بوئنس آیرس پایتخت آرژانتین اظهارات خود را به رویتر اعلام نمودند.
آکیو میمورا«AKIO MIMURA» نماینده شرکت نیپون استیل ژاپن در ارتباط با قیمتها اعلام داشت ما امیدواریم قیمتها همیشه افزایش یابد اما این مساله بستگی به قیمت مواد اولیه نیز دارد. وی در ادامه اظهارات خود گفت: قیمت سنگآهن مورد مصرف در تولید فولاد از آوریل ۲۰۰۶ به مدت یکسال به میزان ۱۹درصد افزایش یافت و این افزایش قیمت طی ۱۲ ماه سال قبل به میزان ۷۰درصد افزایش داشته است. برخی ناظران و محققان پیشبینی میکنند که قیمت سنگآهن طی سال آینده افزایش یابد حال آنکه برخی دیگر بر این باورند که قیمتها در سال ۲۰۰۷ کاهش خواهد یافت.
جورج اسکین دیلیاس Goorge sxindilias مدیر عامل یکی از شرکتهای فولادسازی در یونان نیز اعلام داشت: سال ۲۰۰۷ رکوردهای جدیدی در زمینه قیمتها برای صنعت فولاد رقم خواهد خورد.
وی گفت: قیمت محصولات فولادی طی سال آینده(۲۰۰۷) افزایش خواهد یافت. وی افزود: افزایش قیمت در تمام نقاط جهان و در زمینه انواع محصولات فولادی از ۳ تا ۱۰درصد افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه گفت: شرکت وی تولید خود را طی سال آینده تا میزان ۲/۱میلیون تن افزایش خواهد داد، تا پاسخگوی نیازهای روزافزون فولاد باشد. وی گفت: امروزه مردم سرمایههای خود را که نگه نمیدارند آنها تلاش میکنند به کسب کمیتهای مورد نیاز دست یابند.
به عقیده تولیدکنندگان فولاد علت عدم ثبات و نزول قیمت فولاد تولید بیش از حد این محصول در چین و تغییر موقعیت این کشور از واردکننده صرف به صادرکننده صرف فولاد میباشد. تولیدکنندگان بر این باورند که تقاضای فولاد از وضعیت خوبی برخوردار است و سال آینده تقاضای فولاد ۵درصد افزایش نسبت به سالجاری خواهد داشت. یوسونگ چن Yu-soong Chen از مقامات ارشد صنعت فولاد چین میگوید: مساله اصلی این است که تولید چین گسترشی سریع داشته است. دولت چین درصدد کنترل این وضعیت است اما این کار برای دولت چین مشکل به نظر میرسد. در مجموع چشمانداز حاکم مثبت ارزیابی میشود و افزایش قیمت طی دوره کوتاهمدت و میانمدت قابل پیشبینی است.
مساله مهمی که در بازار فولاد مشهود است، رویکرد سودمدارانه شرکتهای فولادساز و همچنین مصرفکنندگان و واسطهها و بازرگانان در زمینه محصولات فولادی است.
شرکتهای تولیدکننده بدون توجه به تاثیرات قیمت فولاد بر جامعه و صنایع پاییندست و مصرفکنندگان نهایی به دنبال سودآوری هر چه بیشتر هستند و در صدد یافتن روزنهای برای افزایش قیمتها و از طرفی خریداران، مصرفکنندگان، واسطهها و بازرگانان این محصول نیز همچون ماهیهای مرده بر روی امواج دریا از اینسو به آنسو غوطهمیخورند و به محض کاهش قیمت که خود حرکتی به سوی تعادل ناگهان از خرید خودداری میکنند و منتظر میمانند تا در ادامه چرخه تجاری این محصول و با بالا آمدن قیمت محصولات فولادی به خاطر ترس از اینکه محصول را در آینده گرانتر نخرند، اقدام به خرید نمایند.
پیروی از چنین روشی و داشتن چنین رویکردی نه به صلاح تولیدکنندگان و نه به صلاح مصرفکنندگان محصولات فولادی است و از سویی موجبات تورم و رکود را در سطح جامعه به وجود میآورد.
منفعتطلبی و سودگرایی شرکتهای فولادساز در اقصینقاط جهان از قرار معلوم به دلیل مشکلات مادی آنها است که میخواهند به طریقی بدهیها، خسارات و ضرر و زیانهای باقیمانده را از قبل پوشش دهند. عدم خرید تجار و واسطهگران و مصرفکنندگان نیز بیشتر به منظور پیشگیری از خطر افت قیمتها است تا بیشتر متحمل ضرر و زیان نشوند. اما منطقیترین راه این است که با مطالعه و در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار بر قیمت فولاد، شناسایی و تشخیص شکاف عرضه و تقاضا، بررسی چرخه تجاری محصولات فولادی، به دست آوردن پایینترین نقطه (کف) و بالاترین نقطه (سقف) قیمتها، شناخت عوامل تاثیرگذار بر مصرف، شرایط روانی حاکم بر بازار و از طرف دیگر ایجاد تعادل در رونق صنعت فولاد و صنایع پایین دست از طریق سهیم شدن در سود یکدیگر نظیر شرکتهای مترقی سازنده فولاد مثل نیپون استیل، یوسکو، تاتا و دیگر شرکتها به سودشان با شرکتهای پایین دست از طریق تبادل سهام گره خورده است که این مساله خود تداوم بخش بازار و پایداری سودآوری و رونق همزمان و متعادل میباشد، به شناختی نسبی از بازار دست پیدا کنیم و با این شناخت چرخه تجاری فولاد را تحت کنترل درآوریم.
تحت کنترل درآوردن چرخه تجاری محصولات فولادی از عوامل پایه و عوامل اساسی دیگری پیروی میکند که در این چند سطر نمیگنجد اما مطالعه اساسی در این زمینه میتوان شرایط مناسبی را در جهت ایجاد کسب بازار پررونق، متعادل با سودآوری متقابل هم برای مصرفکننده و هم برای تولیدکننده فراهم آورد.
ارسال نظر