طی نیمه نخست سال ۲۰۰۶
قیمت فولاد وارداتی چین بیش از ۳درصد افزایش یافت
رحمتا... باقرپور - یک مشاور عالیرتبه صنعت فولاد چین بهنام ووشیچون (Wu xichun) اخیرا در یکی از جلسات داخلی موسسه آهن و فولاد چین (CISA) اعلام داشت: بهرغم موقعیت چین به عنوان صادرکننده محصولات فولادی طی نیمه اول سال ۲۰۰۶ میلادی، این کشور حجم زیادی از محصولات فولادی را نیز طی این مدت وارد نموده که بیشتر آن، از نوع فولاد با ارزش بالا بوده است. وی همچنین اعلام کرد، میانگین قیمت فولاد وارداتی به میزان ۳/۳درصد رشد سالانه داشته است و به میزان هر تن Cfr (قیمت کالا و کرایه تا بندر مقصد) به یکهزار و ۱۱ دلار رسیده است. وی در ادامه افزود: طی نیمه اول سال ۲۰۰۶ چین ۹/۷میلیون تن کلاف فولادی (هم از نوع ورق ضد زنگ و هم از نوع ورق کربنی) وارد کرده است که شامل ۳۶/۲میلیون تن کلاف سرد و ۲۲/۲میلیون تن کلاف گالوانیزه میشود. (این حجم از کلاف گالوانیزه بالغ بر ۳۲درصد از کل بازار گالوانیزه چین را تشکیل میدهد). چین همچنین ۵۷/۱میلیون تن صفحات فولادی تخت طی این مدت وارد نموده است. براساس نظر وو (wu) طی این مدت واردات محصولات طویل نیز شامل ۳۴۰هزار تن میله مفتولی، ۱۷۰هزار تن شمش و ۱۶۰هزار تن مقاطع سنگین بوده است. این حجم از واردات طی این مدت کاهش یافته است.
ژاپن در حال حاضر بزرگترین تامینکننده فولاد وارداتی چین است، این کشور ۱/۳میلیون تن فولاد نهایی به چین صادر کرده است که نزدیک به ۳۳درصد کل واردات چین را تشکیل میدهد که میانگین قیمت هر تن cfr به میزان ۱۰۰۸ دلار میباشد. در گروه ورقهای تخت، ورق گالوانیزه و ورق سیلیکونی وارداتی از ژاپن بیش از نیمی از کل واردات چین را در زمینه این نوع محصولات تشکیل میدهد.در طی این مدت میانگین قیمت صادرات فولاد بسیار پایینتر از میانگین واردات طی نیمه اول سال ۲۰۰۶ بوده است، برای مثال میانگین قیمت پلیت وارداتی از ژاپن بر تن ۵۹۹دلار بوده است حال آنکه میانگین قیمت صادراتی این کشور در هر تن ۴۱۴دلار بوده است و میانگین قیمت کلاف سرد وارداتی از ژاپن هر تن cFrد۵۶۰،۰ دلار بوده در حالی که قیمت صادراتی این محصول ۴۹۲دلار بوده است. البته این اختلاف قیمت بهطور آشکارا نشانگر اختلاف کیفیت محصولات دو کشور است.
وو شیچون WU Xichun در ادامه سخنان خود در این جلسه اعلام داشت، بهجای واردات محصولات فولادی گرانقیمت باید تمرکز بیشتری بر تولید این محصولات نماییم. ما باید محصولات خود را تغییر دهیم و بازار داخل را از اشباعشدن و تولیدات بیش از حد محصولات، با کیفیت پایین رها سازیم.
منبع: SBB
ارسال نظر