در بازدید مدیران گروه مالی و سرمایهگذاری سینا مطرح شد
ورود ۱۵ شرکت بنیاد مستضعفان به بازار سرمایه
گروه بنگاههای اقتصادی، ملیحه ابراهیمی: مدیرعامل هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا از ورود ۱۵ شرکت بنیاد مستضعفان در سال ۹۴ به بازار سرمایه خبر داد. بهزاد گلکار که به همراه مدیران این گروه از «دنیای اقتصاد» بازدید کردند، در گفتوگوی اختصاصی با این روزنامه اظهارکرد: برنامهریزیها بر این اساس است که حدود ۱۵ شرکت زیرمجموعه«بنیاد» در سال ۹۴ در بازار سرمایه درج شوند و حداقل سهام نیمی از این شرکتها در سال آینده هم در فرابورس و هم بازار ثانویه بورس عرضه شوند. وی افزود: ماموریت اجرای این کار بر عهده هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا است.
گروه بنگاههای اقتصادی، ملیحه ابراهیمی: مدیرعامل هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا از ورود ۱۵ شرکت بنیاد مستضعفان در سال ۹۴ به بازار سرمایه خبر داد. بهزاد گلکار که به همراه مدیران این گروه از «دنیای اقتصاد» بازدید کردند، در گفتوگوی اختصاصی با این روزنامه اظهارکرد: برنامهریزیها بر این اساس است که حدود ۱۵ شرکت زیرمجموعه«بنیاد» در سال ۹۴ در بازار سرمایه درج شوند و حداقل سهام نیمی از این شرکتها در سال آینده هم در فرابورس و هم بازار ثانویه بورس عرضه شوند. وی افزود: ماموریت اجرای این کار بر عهده هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا است.
هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا فعالیت خود را در سال ۱۳۸۳ به نام شرکت سرمایهگذاری سینا آغاز کرد. این مجموعه در ابتدا با حدود ۸ میلیارد تومان سرمایه وارد بازار سهام شد و شروع به خرید و فروش سهام کرد. این شرکت سرمایهگذاری در سال ۸۶ با مصوبه بنیاد مستضعفان به هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا بدل شد و طبق قانون بازار اوراق بهادار بهعنوان یک نهاد مالی نزد سازمان بورس و اوراق بهادار کشور ثبت شد.
مدیرعامل هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا، سرمایه ثبت شده هلدینگ سینا در زمان حاضر را ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ارزش دفتری داراییهای این هلدینگ نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان است.
گلکار با اشاره به ۲ پرتفولیوی هلدینگ مالی و اعتباری سینا، افزود: پرتفولیوی اول ما مجموعههای کارگزاری بهگزین، کارگزاری کالای سینا، شرکت سرمایهگذاری کوثر بهمن، شرکت بیمه سینا، لیزینگ سینا و شرکت تجارت همراه سینا را که بیش از ۵۱ درصد سهام آنها را در اختیار داریم، شامل میشود.
وی تصریح کرد: در پرتفولیوی دوم هلدینگ سینا سهام زیر ۵۱ درصد را در اختیار دارند که در بسیاری از این شرکتها حداقل یک عضو هیات مدیره دارد که عبارتند از شرکت سرمایهگذاری نیروگاهی ایران (سنا)، بهنوش، گلوکزان، لبنیات پاک، فولاد کاوه جنوب کیش، بانک صادرات، شرکت معدنی دماوند و بانک سینا.
مدیرعامل هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا اظهار کرد: درآمد هلدینگ سینا سال گذشته ۵۳ میلیارد تومان بوده است و سود این مجموعه ۳۰ میلیارد تومان با سرمایه ۱۲۰ میلیارد تومان بود.
همچنین درآمد تجمیعی این هلدینگ با شرکتهای زیرگروه در سال ۹۲ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان با سود تلفیقی ۲۶ میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که شرکت مالی و سرمایهگذاری سینا و شرکتهای زیرمجموعه حدود هزار نفر پرسنل دارد.
گلکار با بیان اینکه زنجیره فعالیت این هلدینگ مالی تکمیل نشده است و بخشهایی از بازار سرمایه و پول را در اختیار نداریم، افزود: با افزایش تعداد بانکهایی که در آن سهامدار هستیم و متعاقب آن افزایش قدرت تامین منابع مالی میتوانیم این زنجیره را
تکمیل کنیم.
وی در اختیار داشتن سهام یک شرکت تامین سرمایه برای طراحی ابزارهای مالی برای تامین منابع مالی پروژههای بنیاد مستضعفان را از دیگر شرایط موردنیاز این مجموعه برای تکمیل زنجیره فعالیت هلدینگ مالی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد مستضعفان بهعنوان سهامدار اصلی این هلدینگ با در اختیار داشتن ۱۰۰ درصد سهام این مجموعه تقریبا سالی هزار میلیارد تومان پروژه اجرا میکند، افزود: همه این منابع مالی موردنیاز قابل تامین از سیستم بانکی نیست و باید از طریق دیگر ابزارهای مالی تامین مالی شود.
وی همچنین با اشاره به برنامههای آتی این هلدینگ برای شرکتهای زیرمجموعه، گفت: افزایش سرمایه بیمه سینا تا ۲ سال آینده به ۲۵۰ میلیارد تومان از جمله برنامههای ما است.
گلکار افزود: در زمان حاضر بیمه سینا با سرمایه ۴۰ میلیارد تومانی در حال فعالیت است و در سال جاری این سرمایه به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه هلدینگ مالی سینا در نظر دارد فعالیتهای بیمهای خود را گسترش دهد، اظهار کرد: تلاش ما بر این است که در حوزه بیمه زندگی حضور فعالتری داشته باشیم و سهم بازارمان را در این زمینه توسعه دهیم.
گلکار با اعلام اینکه هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا از سوی بنیاد مستضعفان ماموریت دارد تا تعدادی از شرکتهای بنیاد را به بورس و فرابورس معرفی کند، افزود: در سالهای گذشته نیز این موضوع محقق شده است و شرکتهای خدمات بندری سینا و شرکت قند شیروان وارد بازار سرمایه شدهاند و از ابتدای سالجاری نیز به دنبال درج نماد بیمه سینا و شرکت فولاد کاوه کیش هستیم.
وی همچنین با بیان اینکه شیشه مینا نیز از دیگر شرکتهایی است که به دنبال ورود آن به بازار ثانویه هستیم، ادامه داد: در برنامهریزیهای انجام شده برای سال ۹۴ نیز به دنبال ورود بسیاری از شرکتهای بنیاد مستضعفان به بازار سهام هستیم.
وی همچنین از درج نماد شرکت سرمایهگذاری نیروگاهی ایران نیز خبر داد و افزود: سهام این شرکت به زودی قابل معامله در فرابورس خواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه چرا بنیاد مستضعفان بهعنوان سهامدار حقوقی تحرک خاصی برای سهام شرکتهای زیرمجموعه ندارد، افزود: مدیریت جدید بنیاد مستضعفان همچون گذشته اما با تاکید بیشتر به دنبال برنامهریزی برای حمایت برخی از سهام بنیاد در بورس است. وی سپس گفت: بنیاد مستضعفان حدود ۲۴ شرکت که سهام آنها در بورس خرید و فروش میشود را در اختیار دارد؛ البته به جز شرکتهایی که درج شدهاند و هنوز عرضه نشدهاند.
گلکار با اشاره به برنامههای حمایتی بنیاد برای شرکتهای زیرمجموعه تصریح کرد: این مجموعه اخیرا موفق شده است ۲ صندوق بازارگردان را در بورس اوراق بهادار به ثبت برساند که این صندوقها سهام ۵ شرکت اصلی بنیاد در بورس را مدیریت خواهند کرد.
وی همچنین افزود: در نظر داریم در سال ۹۴ برای شرکتهای متوسط زیرمجموعه بنیاد نیز صندوق بازارگردانی دیگری را به ثبت برسانیم.
گلکار راهاندازی و فعالیت این صندوقها را در ایجاد تحرک در بازار موثر عنوان کرد.
از سوی دیگر برنامهریزیها بر این اساس است که طی ۲ یا ۳ سال آینده پس از تکمیل زنجیره فعالیت این مجموعه به منظور عرضه سهام خود در فرابورس یا بورس اقدام کنیم.
وی همچنین از برنامه این مجموعه برای وارد کردن شرکت کوثر بهمن به بورس پس از افزایش سرمایه این شرکت به ۱۰۰ میلیارد تومان خبر داد و افزود: پیشبینی میکنیم این شرکت طی یک تا ۲ سال آینده به بورس معرفی شود.
ارسال نظر