اسناد خزانه اسلامی تا آخر سال در فرابورس
مدیرعامل شرکت فرابورس مطرح شدن مباحث بودجهای را یکی از عوامل بروز نوسان در بازار سرمایه دانست و افزود: در سال جاری بحث بودجه دو بار مطرح شد و این موضوع یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوسان بازار سهام بوده است. به گزارش روابط عمومی فرابورس ایران، امیر هامونی با اعلام دلایل بروز نوسان در روزهای گذشته بازار و انتقال ۱۴نماد بازار پایه بر امکان خرید آسان اوراق تسهیلات مسکن و متعادل شدن این بازار تاکید کرد و نوید عرضههای اولیه و راه اندازی صندوق زمین و ساختمان و اسناد خزانه اسلامی را تا پایان سال را داد.
مدیرعامل شرکت فرابورس مطرح شدن مباحث بودجهای را یکی از عوامل بروز نوسان در بازار سرمایه دانست و افزود: در سال جاری بحث بودجه دو بار مطرح شد و این موضوع یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوسان بازار سهام بوده است.
به گزارش روابط عمومی فرابورس ایران، امیر هامونی با اعلام دلایل بروز نوسان در روزهای گذشته بازار و انتقال ۱۴نماد بازار پایه بر امکان خرید آسان اوراق تسهیلات مسکن و متعادل شدن این بازار تاکید کرد و نوید عرضههای اولیه و راه اندازی صندوق زمین و ساختمان و اسناد خزانه اسلامی را تا پایان سال را داد.
مدیرعامل فرابورس در خصوص سابقه نوسان بازار سهام به زمستان ۹۰ اشاره کرد و گفت: مصوبه شورای پول و اعتبار و همچنین مصوبه بسته سیاستی و نظارتی و افزایش نرخ سپردههای سود بانکی به ۲۰درصد، باعث شد که سیاستگذاری در حوزه بازار پول بر بازار سرمایه موثر باشد.بنابراین در حالی عامل اصلی نوسان روزهای اخیر ناشی از مباحث بودجهای بوده که طی این مدت برای اولین بار، در سال جاری دوبار بحث بودجهای مطرح شده است که به نوبه خود متغیرهای کلان بازار و شرکتها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با اشاره به ریشهیابی نوسانها در بازار سهام تصریح کرد: علاوهبر این، عامل دیگربروز نوسان نبود فرمولهای بلندمدت است چون سرمایه در هر جایی دنبال مکانی امن و با افق بلندمدت است؛ اما اگر این افق کوتاه و یک ساله باشد نمیتوان پیشبینیهای درستی کرد. با این اوصاف این موضوع باعث افزایش ریسک سیستماتیک و کاهش اعتماد مردم به بازار میشود.
تغییر نحوه انجام معاملات ۱۴نماد بازار پایه وی در پاسخ به این نکته که از قرار معلوم دلایل نوسان روزهای گذشته بازار ناشی از انتقال ۱۴نماد بازار پایهای است توضیح داد: در اصل انتقالی صورت نگرفته بلکه نحوه انجام معاملات این تعداد نماد از اول اسفند تغییر
میکند.
این مقام مسوول ادامه داد: با توجه به پایش پذیرش و درج شرکتهای بورس و فرابورس در بازار پایه طبق برنامه پنجم توسعه، شرکتها پذیرش نمیشوند، بلکه با ارائه صورتهای مالی نقل و انتقال سهام آنها باید از طریق بازار پایه انجام شود، لذا در این بازار شرکتهایی حضور دارند که بعضا ۴ تا ۵سال مجمع سالانه برگزار نکردهاند یا صورتهای مالی حسابرسی شده نداشتهاند.
هامونی افزود: در حالی این موضوع هیجانهایی را برای برخی شرکتها داشت که به همه سهامداران خصوصا تازهواردها توصیه میشود در تابلوهایی که شرکتها شرایط پذیرش دارند سرمایهگذاری کنند؛ چون در بازار پایه شرکتهایی حضور دارند که میتوان با تغییر نحوه معاملات دستکاریها را کنترل کرد، یعنی برخی بدون مراجعه به صورتهای مالی شرکتها و مشاهده صفهای خرید و فروش دچار هیجان میشوند که شاید اگر ما تصمیم لازم را به موقع نمیگرفتیم وضعیت بدتر هم میشد.بنابراین تصمیم اتخاذ شده درست و قابل دفاع است.
مدیر عامل فرابورس بیان کرد: در این میان برخی از این ۱۴شرکت ادعا داشتند که میتوانند در بازار اول و دوم فرابورس حضور داشته باشند و در این رابطه هم هیات پذیرش این آمادگی را دارد.از طرف دیگر در برابر ارزش بازار ۵۰۰ هزارمیلیارد تومانی بورس و فرابورس، ۱۴شرکت مورد نظر در مجموع چند صد میلیارد تومان سرمایه دارند بنابراین تصمیم گرفته شده هیچ تاثیری بر فضای بهوجود آمده در چند روز گذشته بازار سرمایه نداشته است.
هامونی با اشاره به اینکه موضوع تغییر عمده معاملات ۱۴نماد شاید برای یکی دو روز اول دخیل بود ادامه داد:با توجه به عدم تاثیر این موضوع در تابلوهای اول و دوم فرابورس و حتی کل بازار، شایعه دخیل بودن انتقال ۱۴شرکت در بروزنوسان روزهای گذشته صحت ندارد. با این اوصاف در نقطهای قرارداشتیم که باید هشدارهایی را به سرمایهگذاران میدادیم؛چون در غیر این صورت شرایط بدترو قیمتها به حد بالاتری میرسید که با اطلاعات شرکتها مطابقت نداشت و این هشداردر اصل عامل کنترل کننده بود.
هامونی با اشاره به یک بررسی آماری از کیفیت معاملات اوراق مسکن گفت: بررسی آمارها از زمان راه اندازی تسهیلات مسکن در فرابورس تا کنون نشان میدهد که ۷۰درصد خریداران نیازمند واقعی بوده و اقدام به خرید مسکن کردهاند. ۳۰درصد دیگر هم یا به بانک مراجعه نکردهاند یا به آینده موکول کردهاند. با این اوصاف و با توجه به نسبت ۷۰درصدی خریداران واقعی تسهیلات مسکن جای نگرانی در عرضه و تقاضای این محصول نیست.
عرضههای اولیه، صندوقهای پروژهای و اسناد خزانه اسلامی در راه فرابورس
وی در پاسخ به این سوال که فرابورس برای حفظ اعتماد سرمایهگذاران به این بازار در سطح جامعه چه تضمینی برای امن بودن بازار و نرفتن سرمایه به سایر بازارها دارد، توضیح داد: در بازار اولیه برای تامین پروژههای ملی در حوزههایی مانند گاز، نفت، پتروشیمی، راه و مسکن برنامههای ویژهای در نظر گرفته شده که شامل صندوقهای پروژهای هستند. هامونی با تاکید بر این نکته که بهرغم نوسان روزهای اخیر بازار نقدینگی خارج نشده خاطرنشان کرد:بسیاری از سرمایهگذاران در برابر فروش سهام اقدام به خرید اوراق مشارکت، گواهی سپرده و انواع صکوک در بازار ابزارهای نوین مالی کردهاند، بنابراین فرضیه پارک پول در بازار سرمایه مطرح است. لذا نقدینگی پارک شده در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس، منتظر فرصت سرمایهگذاری مجدد در بازار به ویژه در عرضههای اولیه، صندوقهای پروژهای و اسناد خزانه اسلامی است.
ارسال نظر