واگذاری ۵۵ درصد سهام فولاد خوزستان در انتظار تصمیم دولت
گروه بورس- معصومه طاهرخانی: «منتظر مصوبه ۵۵درصدی واگذاری فولاد خوزستان از سوی هیات دولت هستیم»... «عرضههای بیش از ۵درصد به حقیقی شدن قیمتها کمک میکند»... «مصوبه واگذاری فولاد خراسان هفته آینده ابلاغ میشود»... «عرضه بلوکهای ۵۱درصدی برای جذب خریداران خارجی»... «شرکت فولادسازی میتال هند مشتری فولاد خوزستان است»... «تفویض اختیار هیات وزیران در خصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی به وزیران عضو هیات عالی واگذاری». اینها آخرین اظهارنظرهایی است که اسماعیل غلامی، عضو هیات عالی واگذاری در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» مطرح کرده است.
هیات وزیران به تازگی اختیار این هیات را در خصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی به وزیران عضو هیات عالی واگذاری تفویض کرد. هیات وزیران در جلسه بیست و یکم شهریورماه سالجاری به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: اختیار هیات وزیران در خصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی موضوع بند «الف» ماده ۱۴ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران- مصوب ۱۳۷۹- تنفیذی در ماده ۹ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران- مصوب ۱۳۸۳- به وزیران عضو هیات عالی واگذاری تفویض میشود.
در ادامه آمده است: ملاک تصمیمگیری در خصوص اختیار یاد شده موافقت اکثریت وزیران یادشده است و مصوباتآن در صورت تایید رییسجمهور با رعایت ماده ۱۹ آییننامه داخلی هیات دولت قابل صدور خواهد بود.
در همین راستا، اسماعیل غلامی عضو هیات عالی واگذاری سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن مثبت ارزیابی کردن این تقویض اختیار گفت: با اجرای این مصوبه امیدواریم فرآیند رسیدن به اهداف خصوصیسازی شتاب بیشتری بگیرد.
وی تصریح کرد: فرآیند واگذاریها قبل از ابلاغ این مصوبه بدین شکل بود که ابتدا شرکت
مادر تخصصی تقاضای خود را به هیات عالی واگذاری ارائه میدهد، سپس هیات عالی واگذاری با بررسیهای لازم مصوبه واگذاری شرکت مزبور را برای تصویب و ابلاغ نهایی به هیات وزیران ارائه میکند.
وی ادامه داد: با ابلاغ این مصوبه، بوروکراسی اداری برای واگذاری شرکتها کوتاه و فرآیند خصوصیسازی سریعتر به پیش خواهد رفت.
وی در پاسخ به سوالی که به نوع سهام شرکتهای دولتی بند «الف» مربوط میشد، گفت: منظور از شرکتهای مشمول بند «الف» سیاستهای کلی اصل ۴۴، شرکتهایی هستند که ذیل اصل ۴۴ هستند و کمتر از ۴۰درصد مجموعه تولید کشور را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: همچنین شرکتهای مشمول بند الف، اجازه دخالت در فرآیند تولید را ندارند.
غلامی درخصوص زمان عرضه فولاد خراسان گفت: تمام مراحل واگذاری این شرکت فراهم است و تنها منتظر مصوبه هیاتوزیران هستیم. حداکثر تا یک هفته بعد از ابلاغ مصوبه هم واگذاری این شرکت از طریق بورس انجام میشود. وی در پاسخ به این سوال که آیا برای سهام فولاد خوزستان خریدار خارجی وجود دارد یا نه؟ گفت: مشتریان داخلی و خارجی برای خریداری سهام این شرکت اعلام آمادگی کردهاند. شرکت فولادسازی «میتال» هند که بزرگترین فولادساز جهان است، یکی از خریداران خارجی سهام فولاد خوزستان است.
وی در مورد میزان عرضه سهام این شرکت هم اضافه کرد: منتظر مصوبه ۵۵درصدی برای واگذاری این شرکت هستیم. در مجموع در نظر داریم با توجه به تجربه مس بلوکهای ۵۰ به اضافه یک درصد را واگذاری کنیم.وی در مورد قیمت پایه در نظر گرفته برای عرضه سهام این شرکت اظهارنظری نکرد و آن را موکول به زمان عرضه دانست.
غلامی همچنین واگذاری درصد بیشتری از سهام شرکتها را در عرضههای خرد به منظور رسیدن به قیمت حقیقی سهام ضروری دانست و گفت: البته آییننامه اجرایی که در این زمینه وجود دارد عرضه حداکثر تا ۵درصد را مجاز دانسته است. ولی معتقدم زمانی که عرضه به صورت تدریجی و در مقیاسهای ۱۰ تا ۲۰درصدی صورت میگیرد قیمت سهام به قیمت حقیقتی خود نزدیکتر میشود. علاوهبر این از حبابی شدن قیمت نیز جلوگیری میکند.وی اینگونه نتیجهگیری کرد: در واقع برای رسیدن به قیمت مطلوب و حقیقی سهم لازم است، ابتدا عرضههای خرد انجام شود و سپس عرضههای بلوکی انجام شود.
ارسال نظر