«رفان» در کنفرانس مطبوعاتی با خبرنگاران:
سرنوشت «صدرا» در انتظار «مپنا» نیست
موسی رفان که در آستانه عرضه سهام مپنا در بورس اوراق بهادار تهران با نمایندگان رسانهها سخن میگفت، افزود: نخستین عرضه مپنا در سال گذشته به دلیل اختلاف قیمت عرضهکننده (سازمان خصوصیسازی) و خریداران (بازار) انجام نشده و عرضه عمومی این سهام به بعد از افزایش سرمایه موکول شد و در حال حاضر برای رسیدن به سرمایه ۱۰۵۰میلیارد تومانی سرمایه شرکت در یک مرحله دیگر باید افزایش یابد و اکنون یک سوم افزایش سرمایه باقیمانده است.
گروه بورس - علیرضا باغانی: مدیرعامل مپنا پیشبینی کرد دومین عرضه عمومی سهام این شرکت در بورس با توجه به سرمایه جدید ۷۵۹میلیارد تومانی با استقبال مواجه شود.
موسی رفان که در آستانه عرضه سهام مپنا در بورس اوراق بهادار تهران با نمایندگان رسانهها سخن میگفت، افزود: نخستین عرضه مپنا در سال گذشته به دلیل اختلاف قیمت عرضهکننده (سازمان خصوصیسازی) و خریداران (بازار) انجام نشده و عرضه عمومی این سهام به بعد از افزایش سرمایه موکول شد و در حال حاضر برای رسیدن به سرمایه ۱۰۵۰میلیارد تومانی سرمایه شرکت در یک مرحله دیگر باید افزایش یابد و اکنون یک سوم افزایش سرمایه باقیمانده است. مدیرعامل مپنا در حالی از استقبال مردم از خرید سهام مپنا سخن میگوید که گروهی از تحلیلگران بازار نیز شرایط مپنا را نسبت به سال گذشته مناسبتر دانسته، اما استقبال از عرضه را منوط به عرضه با قیمت منطقی میدانند.
موسی رفان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سقف عرضه سهام مپنا چقدر است و سهامداران عمده به عرضه عمومی سهامشان چقدر تمایل دارند، گفت: در نخستین مرحله عرضه فقط ۵درصد سهام شرکت عرضه خواهد شد و ۱۸درصد سهام نیز پس از عرضه عمومی در اختیار سهام عدالت قرار میگیرد. سهامداران شرکت از جمله توانیر، ایدرو و شرکت صبا نیز عرضه سهام مپنا را با علاقه دنبال میکنند و شرکت صبا که ۵۱درصد سهام مپنا را در اختیار دارد، تمایل به مابقی عرضه سهام خود نیز دارد، در حالی که پیش از این چنین علاقهای در صبا وجود نداشت.
وی دلیل این تغییر موضع در صبا را به تغییرات مدیریتی در شرکت مزبور نسبت داد و گفت: سیاستهای عمومی و کلی وزارت در راستای خصوصی سازی شرکتهای تابعه نیز در عرضه سهام مپنا تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان این که EPS سال ۸۵ مپنا به میزان ۴۱۲میلیارد تومان یعنی معادل ۷درصد بالاتر از پیشبینیها تحقق یافته است، گفت: پیشبینی فروش مپنا در سال ۸۵ رقمی بالغ بر ۱۲۵۰میلیارد تومان بود که رقم فروش در پایان سال به ۱۳۰۶میلیارد تومان رسیده است، سود خالص تلفیقی شرکت نیز فراتر از پیشبینیها به ۲۹۹میلیارد تومان رسیده است با این وصف میتوان گفت که مپنا شرایط بهتری نسبت به سال گذشته دارد.
به گفته رفان، آخرین EPS اعلامی مپنا ۳۰ تومان بوده که سیاست شرکت تقسیم ۵۰درصد از آن است و علت اتخاذ این سیاست هم افزایش سرمایهای است که باید ظرف دو سال آینده انجام پذیرد.
مدیرعامل گروه مپنا از وجود ۲۳ شرکت در زیرمجموعه مپنا خبر داد و گفت: بحثی برای واگذاری این شرکتها وجود ندارد، چرا که بیشتر این شرکتها ماهیتی وابسته به مپنا دارند.
وی درباره پرداخت بدهی ۲۵۸میلیارد تومانی دولت به مپنا گفت: این بدهی در افکار عمومی زیادی بزرگ شده است، در حالی که ما طلبی از دولت نداریم، بلکه این مطالبات موجود در صورتهای مالی ناشی از فعالیت طبیعی شرکت بوده و روندی بیش از ۱۰-۱۵ ساله دارد. شرکت مپنا کارفرمایانی مانند سازمان توسعه برق، پتروشیمی و... دارد که طلب ما نیز مربوط به این کارفرمایان است که در حال پرداخت است.
وی افزود: در سال ۸۴، مپنا ۶۰۰میلیارد تومان از سازمان توسعه برق طلب داشت که این طلب پرداخت شد، پس میتوان گفت که مپنا طلبی از دولت ندارد و مطالبات موجود مربوط به پروژههایی است که مپنا انجام داده و وصول آنها در جریان است.
به گفته مدیرعامل مپنا، ۱۵۰میلیارد تومان از بدهی دولت به مپنا قرار است در شهریور ماه پرداخت شود و پرداخت ۱۰۸میلیارد تومان دیگر نیز به اوایل پاییز وعده داده شده است.
وی در پاسخ به پرسشی که با خصوصی شدن مپنا، آیا ممکن است که مپنا نیز به سرنوشت صدرا تبدیل شود و دولت دیگر پروژهای به مپنا واگذار نکند، گفت: اساسا مپنا شرکتی دولتی نبوده که دولت به آن کار دهد و برخورد دولت در سالهای اخیر نسبت به مپنا به شکل یک شرکت خصوصی بوده است که روند شرکت مپنا در مناقصات طی ۵ سال اخیر گویای چنین واقعیتی است. بنابراین طبیعی است که با عرضه سهام مپنا در بورس تغییری در وضعیت پروژههای مپنا رخ ندهد و باز هم مپنا با رقابتهای شدید در مناقصهها شرکت میکند.
رفان با اشاره به اینکه مپنا جزو معدود شرکتهایی است که توانایی ساخت نیروگاه را دارد، گفت: با این وصف نگرانی در مورد ارائه پروژه به مپنا وجود ندارد، از سویی دیگر مپنا یک شرکت پیمانکاری نیست و ۷۵درصد از فعالیت گروه به تولید تجهیزات مورد نیاز نیروگاهها و... اختصاص دارد و فقط ۲۵درصد فعالیت مپنا شامل امورات پیمانکاری است.
عضو هیاتمدیره مپنا با ذکر این نکته که مپنا رقیب داخلی ندارد، گفت: مپنا در داخل کشور رقیبی ندارد و حضور مپنا در مناقصات به صورت جدی دنبال میشود.
وی در رابطه با پیروزی انرژی آذرآب در یک مناقصه که مپنا نیز در آن شرکت کرده بود، گفت: دلیل این اتفاق پیشنهاد قیمت پایینتر بود که البته از سال ۸۲ تاکنون اتفاق خاصی در این پروژه نیفتاده است.
رفان، از زیمنس آلمان، آلستوم فرانسه و آنسالدو ایتالیا به عنوان رقبای مطرح خارجی مپنا یاد کرد و گفت: آمریکا و ژاپن نیز از رقبای مپنا محسوب میشوند که مدت چند سالی است که در ایران فعالیتی ندارند، فعالیت چینیها نیز تا چند سال دیگر هم به پای تکنولوژی مپنا نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی مپنا گرفتن ۳میلیارد یورو پروژه در سال جاری بوده است، گفت: در ۵ماه اول سال جاری متجاوز از ۲میلیارد یورو پروژه گرفته شده یا مذاکرات مربوط به آن قطعی شده است.
وی از ساخت نیروگاه خرمشهر، نیروگاه کهنوج ۱ و ۲، نیروگاه زنجان متعلق به بانک ملی، نیروگاه فجر ۲ متعلق به پتروشیمی و پکیج«C» توسعه پالایشگاه اصفهان به عنوان عمدهترین پروژههای مپنا یاد کرد و گفت: ارزش پروژه پالایشگاه اصفهان رقمی بالغبر ۶۴۰میلیون یورو است که مربوط به افزایش تولید بنزین در این پالایشگاه است.
به گفته او، حضور در پروژه توربو کمپرسورهای موردنیاز خط انتقال سراسری گاز به ارزش ۹۰۰میلیون یورو نیز دیگر پروژه مهم مپنا محسوب میشود.
رفان ادامه داد: بحث دوم فعالیت مپنا در بخش ریلی متمرکز شده است که در این زمینه قراردادی را برای ساخت ۲۰۰دستگاه لوکوموتیو به ارزش ۴۸۰میلیون یورو در دست اقدام داریم، همچنین برنامه خرید ۷۵درصد از سهام واگنسازی پارس جهت توسعه فعالیتهای ریلی مدنظر است، همچنین در کرج به دنبال خرید کارخانجات بازسازی لوکوموتیو هستیم که پس از این خرید سرمایهگذاری ۵۰میلیون یورویی جهت ساخت لوکوموتیو در این کارخانجات انجام خواهد شد.
وی در مورد دیگر پروژههای مپنا توضیح داد: ساخت نیروگاه پره سر به ارزش ۵۵۰میلیون یورو به عنوان اولین نیروگاه سیکل ترکیبی ایران به روش BOT، ساخت نیروگاه فارس با مشارکت ۵۰درصدی اماراتیها به ارزش ۴۰۰میلیون یورو، ساخت نیروگاه علیآباد به ارزش ۳۸۰میلیون یورو و ساخت نیروگاه گناوه به ارزش ۲۵۰میلیون یورو از جمله پروژههای داخلی مپنا است و اما در خارج از کشور مپنا برنده مناقصه نیروگاه الصدر عراق به ارزش قراردادی ۱۵۰میلیون دلار (مشارکت ۱۰۰میلیون دلاری مپنا) شده است و احتمال برنده شدن مپنا در ساخت یک نیروگاه در سوریه نیز بسیار زیاد است، در رابطه با نیروگاه تشرین نیز هفته گذشته پیشنهادات ما به سوریه ارائه شده است.
وی در پاسخ به پرسشی که این قراردادها چه تاثیری در سودآوری و EPS شرکت دارد، گفت: بازدهی پروژهها شاید به طور مستقیم تاثیری در EPS مپنا نداشته باشد، اما (CAPITAL GAIN) سهم را افزایش میدهد.
ارسال نظر