آخرین وضعیت «پترول» در آستانه بازگشایی نماد شفافسازی شد
گروه بنگاهها- معاون اقتصادی و سرمایهگذاری گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان آخرین وضعیت این شرکت حاضر در بازار پایه فرابورس ایران را تشریح کرد. علیرضا معبودی افزود: شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان با نماد اختصاری پترول که در بازار پایه فرابورس در حال معامله است، پس از افزایش سرمایه از رقم ۱۰ میلیارد تومان به رقم ۱۰۰۰ میلیارد تومان معادل ۹۹۰ میلیارد تومان و فعالیت گسترده در زمینه خرید سهام شرکتهای پتروشیمی بزرگ و سودآور و همچنین جهش سودآوری پس از افزایش سرمایه مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفته است. وی افزود: پترول برای سال ۹۱ حدود ۱۰۳ ریال سود به ازای هر سهم پیشبینی کرده است و با توجه به برگزاری مجامع عادی سالانه پتروشیمی جم، کرمانشاه و زاگرس همچنین مجمع آتی شرکت صددرصدی مدبران اقتصاد در کمتر از دو ماه آینده کل سود پیشبینی شده (۱۰۳ ریال به ازای هر سهم ) محقق خواهد شد، حال آن که با توجه به این که تقسیم سود شرکت پترول براساس سرمایه جدید (۱۰.۰۰۰ میلیارد ریال) انجام خواهد شد، پیشبینی میشود که به ازای هر سهم ۱۰۰ ریال تقسیم شود.
یک پرتفولیوی بسیار متنوع
معبودی در مورد وضعیت پرتفولیوی این شرکت فرابورسی گفت: این شرکت دارای پرتفوی بورسی بسیار متنوع متشکل بیش از ۲۰ درصد سهام پتروشیمی کرمانشاه و بیش از ۳/۵درصد از سهام پتروشیمی زاگرس و درصدهای مالکیت مختلفی از چند شرکت پتروشیمی است که هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده اند.مانند پتروشیمی ایلام، لردگان، دهدشت، بروجن، ممسنی، کازرون و صدف عسلویه.ضمنا ۸۰ درصد پتروشیمی گچساران با درصد پیشرفت بیش از ۲۰ درصد (با ظرفیت تولید ۱.۰۰۰.۰۰۰ تن اتیلن) به طور غیرمستقیم به شرکت پترول تعلق دارد.
به گفته وی، پیشبینی میشود که بلوک ۱۷ درصدی پتروشیمی پردیس در سال مالی آتی خریداری شود، حال آن که پتروشیمی پردیس که هم اکنون به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده اوره کشور با ارزش بازار ۳۲۵۰ میلیارد تومانی در بازار سرمایه در حال معامله است، با قرار گرفتن در پرتفوی پترول میتواند بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان به ارزش پرتفولیوی آن بیفزاید.
معاون اقتصادی پترول خاطرنشان کرد: پتروشیمی پردیس ظرفیت تولید سالانه بیش از ۸/۱ میلیون تن اوره را دارا است که با توجه به افزایش نرخ ارز امسال و سال آینده میتوانیم شاهد سود حدود ۱۰۰۰ تومان به ازای هر سهم پردیس باشیم، همین امر موجب افزایش شدید سود حاصل از سرمایهگذاری در پترول خواهد شد که تنها از این طریق و با فرض سود ۱۰۰۰ تومانی شپدیس میتوان پیشبینی کرد که سهم سود پترول بالغ بر ۱۵۰ تا۱۷۰ میلیارد تومان شود.
سود «پترول» تعدیل میشود؟
وی ادامه داد: بر این اساس سود هر سهم پترول بالغ بر ۱۵ تا ۱۷ تومان برآورد میشود که این تنها از محل سود سهام پتروشیمی پردیس میتواند باشد، بدین ترتیب خرید بلوک ۱۷ درصدی سهام پتروشیمی پردیس میتواند تحول خوبی در پترول ایجاد کند.
معبودی درباره شرکت مدبران اقتصاد که سهم ۳۶ درصدی را در سودآوری پترول دارد، گفت: این شرکت خود یک شرکت سرمایهگذاری در دل پترول است. این شرکت سرمایهگذاری با سرمایه یک میلیارد تومان مالک قریب ۳۰ درصد سهام پتروشیمی شیراز یکی دیگر از شرکتهای بزرگ پتروشیمی تولیدکننده اوره و آمونیاک کشور است. افزون بر این، مالکیت ۱ درصدی در پتروشیمی کرمانشاه و مالکیت ۱۰ میلیون سهمی در پتروشیمی زاگرس از دیگر سرمایهگذاریهای ارزشمند مدبران اقتصاد است. وی اظهار داشت: در سایر شرکتهای پتروشیمی فعال در زیر مجموعه پترول مالکیت ۲۰ درصدی پتروشیمی کرمانشاه که ۱۶ درصد از سود پترول را تشکیل میدهد و همچنین با خریدهای روزانه پترول وزن سهامش در سبد این شرکت در حال افزایش نیز میباشد از نکات مثبت پترول محسوب میشود. این شرکت نیز با ظرفیت تولید ۶۶۰ هزار تن اوره در سال به دلیل افزایش نرخ ارز میتواند با جهش سودآوری بسیار خوبی در سالهای ۹۱ و ۹۲ مواجه شود. ضمن این که مالکیت ۳/۵درصدی پترول در پتروشیمی زاگرس به عنوان بزرگترین تولیدکننده متانول دنیا نیز میتواند سود پترول را برای سال آتی تحت تاثیر مثبت قرار دهد.
به گفته وی، همچنین پترول مالک ۲/۹ درصد از سهام شرکت پتروشیمی جم میباشد که تاثیر بسزایی در سودآوری پترول دارد و در صورت ورود به بازار فرابورس که برنامه آن نیز پیگیری میشود،می تواند ارزش روز پرتفوی پترول را با رشد خوبی همراه سازد، مضافا این که روند رو به رشد سودآوری جم نیز سود پترول را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
معبودی همچنین تصریح کرد: پترول مالک سهام شرکتهای پتروشیمی دیگری است که در مرحله قبل از بهره برداری قرار دارد و در سالهای آتی با اجرای این طرحها شاهد ادامه یافتن روند رو به رشد سودآوری و ارزش پرتفوی پترول خواهیم بود. وی توضیح داد: این شرکتهای پتروشیمی، شامل پتروشیمی لردگان با ظرفیت تولید سالانه ۱ میلیون تن اوره، پتروشیمی ایلام با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین، پتروشیمی کازرون با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن و پتروشیمی ارومیه که به تولید کریستال ملامین و سولفات آمونیوم خواهد پرداخت و طرح توسعه اسید سولفوریک را در برنامه خود دارد، است. به گفته معبودی، همچنین پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن،پتروشیمی صدف عسلویه که به تولید لاستیک مصنوعی SBR خواهد پرداخت، پتروشیمی بروجن با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین،پتروشیمی گچساران به صورت غیرمستقیم با ظرفیت یک میلیون تن اتیلن و مالکیت ۴۶ درصدی پتروشیمی ممسنی با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن در پرتفولیوی پترول خودنمایی میکند.
ارسال نظر