مجمع عمومی بیمه متقابل کیش برگزار شد
مجمع عمومی عادی سالانه موسسه بیمه متقابل کیش با حضور بیش از 95 درصد از موسسین بعد از ظهر روز چهارشنبه 21 تیرماه در ساختمان شرکت‌ ملی نفتکش ایران برگزار شد و صورت‌های مالی منتهی به 29 اسفندماه 1390 به تصویب رسید.

گزارش فعالیت هیات مدیره سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۰
اهم فعالیت‌های اصلی موسسه در سال 1390:
موسسه بیمه متقابل کیش با هدف ارائه خدمات حمایت و غرامت به شناورهای ایرانی و خارجی مجوز خود را در تاریخ ۱۲/۵/۹۰ از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ نمود.
در تاریخ 1/6/90 کلیه نفتکش‌های شرکت ملی نفتکش ایران با تناژ ناخالص 609/144/5 به مدت حدود 6 ماه (تا اول اسفندماه 1390) تحت پوشش قرار داده شدند.
پوشش این ناوگان از تاریخ اتمام پوشش قبلی به مدت یکسال یعنی تا دوم اسفندماه ۱۳۹۱ تمدید گردید. ضمنا در این مورد بخشی از مسوولیت‌های مالک شناور و لوله‌گذار Oceanic ۵۰۰۰ در قبال خدمه آن نیز تحت پوشش قرار گرفت.
در حال حاضر در خصوص نفتکش‌های شرکت ملی نفتکش ایران میزان نگهداری موسسه پانصد هزار دلار و پوشش اتکایی توسط یک کنسرسیوم بیمه‌ای با راهبری بیمه مرکزی تا سقف یک میلیارد دلار تامین گردیده است.
از زمان تاسیس ۱۷ جلسه هیات مدیره تشکیل که در آن خط‌مشی‌های اصلی موسسه مشخص و تصمیمات کلان اخذ شده است.
سمینارهای آموزشی:
جهت شناساندن کلوپ‌های حمایت و غرامت مالکان کشتی‌ها (P&I Clubs) و آشنایی با شناورها و ریسک‌های آنها تاکنون چهار سمینار موفق برای مالکان شناورها و شرکت‌های بیمه‌ای برگزار گردیده که تاثیر بسیار مطلوبی در شناساندن نقش و وجهه موسسه بیمه متقابل کیش در صنعت بیمه دریایی کشور داشته است.
بروشورهای معرفی و آموزشی:
جهت هر چه بیشتر شناساندن فعالیت کلوپ‌های P&I به ویژه کلوپ پی‌اند‌آی کیش بروشورها و بولتن‌های مختلفی منتشر و در اختیار شرکت‌های بیمه‌ای و مالکان شناورها قرار داده شده است.
ورود کشتی‌های ایرانی و غیرایرانی:
مذاکرات قابل توجهی با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دیگر شرکت‌های بیمه به منظور ارائه راهکارهای اجرایی جهت ورود کشتی‌های ایرانی و خارجی به موسسه صورت پذیرفته که متاسفانه تاکنون به نتیجه رضایت بخشی در این خصوص نرسیده‌ایم.
متاسفانه برخی از شرکت‌های بیمه‌ای کشور در حال حاضر پوشش‌های شبکه شبه پی‌اند‌آی با محدودیت‌های بسیار را برای مالکان صادر می‌نمایند که عدم آگاهی مالکان شناورها از این پوشش‌ها می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را برای آنها به همراه داشته باشد.
هر چند امیدواریم بااطلاع‌رسانی‌های بیشتر و تاثیرگذارتر و نزدیکی بیشتر به شرکت‌های بیمه‌ای کشور بتوانیم نقش کلوپ‌های پی اند آی را در صنعت دریایی کشور نهادینه نماییم.
به همین منظور طی رایزنی با بیمه مرکزی توافقات لازم جهت تشکیل کارگروهی تخصصی برای تعریف و تدوین آیین‌نامه‌ها و مقررات موردنیاز تاسیس و فعالیت کلوپ‌های پی‌اند‌آی به عمل آمده که ان‌شاء‌الله هر چه سریع‌تر بتوانیم فعالیت این‌گونه موسسات را در صنعت بیمه دریایی کشور نهادینه نماییم.
وب‌سایت موسسه:
وب‌سایت موسسه بیمه متقابل کیش با تلاش مسوولین موسسه و گروه‌های همکار و مشاور با آدرس
www.kishpandi.com در مهرماه ۹۰ راه‌‌اندازی شد. در این وب‌سایت اطلاعات مفیدی در خصوص فعالیت کلوپ، اخبار و اطلاعات مهم تخصصی در زمینه ریسک‌های دریایی و روش جلوگیری از بروز خسارات قرار داده شده است که برای عموم قابل دسترسی است. بخش فارسی وب‌سایت در حال طراحی است و به زودی قابل دسترسی خواهد بود.
مشکلات موجود:
۱- یکی از مشکلات موسسه، عدم وجود آیین‌نامه‌ها و الزامات قانونی در خصوص فعالیت کلوپ‌های پی‌اند‌آی در کشور می‌باشد. با حل این موضوع بخش اعظمی از مشکلات و نگرانی‌های موجود حل خواهد شد. در این خصوص رایزنی‌های فراوانی با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی انجام شده است و مقرر گردید با تشکیل کارگروهی تخصصی با تدوین آیین‌نامه‌های لازم جهت رفع این معضل اقدام شود.
3- ارائه ضمانت‌نامه (LOU) توسط موسسه بیمه متقابل کیش. در این خصوص مکاتباتی با بیمه مرکزی صورت گرفته است ولیکن پاسخ مناسبی دریافت نشده است. مدیریت موسسه مکاتبات مستقیم با بانک مرکزی را در دستور کار قرار داده است.
برنامه‌های آتی:
پس از ورود کشتی‌های شرکت ملی نفتکش ایران در فاز یک فعالیت موسسه، ورود شناورهای خدماتی، فراساحلی و غیره در دستور کار قرار گرفت.
این مهم نیازمند برنامه‌ریزی و ایجاد زمینه‌های مناسب برای ورود این‌گونه شناورها است که به شرح ذیل به استحضار می‌رسد:
- تهیه کتابچه قوانین موسسه مختص این شناورها
- تهیه گواهینامه‌های ورود خاص شناورها
- انجام سمینارهای آشنایی مالکان، مستاجران و مدیران شناورها با نوع پوشش‌های اعطایی
- ترجمه کتابچه قوانین به زبان فارسی
- اخذ تعهدنامه از مالکین جهت اطمینان از آشنایی آنها با فعالیت شبه‌تعاونی موسسه
- ایجاد کنسرسیومی داخلی شامل بیمه‌گران توانمند ایرانی جهت ارائه پوشش‌های بیمه‌ای لازم
هم‌اکنون تیم اجرایی موسسه در حال ایجاد بسترهای مناسب به منظور ورود شناورهای مختلف می‌باشد که ان‌شاء‌الله در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.
سیاست‌های سرمایه‌گذاری موسسه بیمه متقابل کیش
1- معرفی موسسه بیمه متقابل کیش
موسسه بیمه متقابل کیش Kish Protection & Indemnity Club در مورخ ۱۲/۵/۹۰ به منظور تحت پوشش قرار دادن مسوولیت مالکان کشتی‌ها در قبال اشخاص ثالث و جبران خسارت متحمل شده توسط آنان، پروانه فعالیت خود را از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ نمود.
این موسسه در سازمان منطقه آزاد کیش با شماره 166 در تاریخ 09/12/1389 به ثبت رسیده است.
فعالیت موسسه به صورت غیرانتفاعی است و در قالبی مشابه با یک صندوق قرض‌الحسنه اداره می‌گردد و از لحاظ نظام سازمانی همانند یک تعاونی فعالیت می‌نماید.
2- بخش سرمایه‌گذاری
یکی از واحدهای فعال موسسه واحد سرمایه‌گذاری است. این واحد با در نظر گرفتن ریسک شناورهای ورودی به موسسه، سرمایه موجود، حق ورودی شناورها و شرایط اقتصادی و سرمایه‌گذاری موجود در کشور، وظیفه برنامه‌ریزی، کنترل و مدیریت ریسک‌های سرمایه‌گذاری موسسه را به عهده دارد.
بخش سرمایه‌گذاری با نشست‌های مستمر با مدیریت اجرایی موسسه و در نظر گرفتن رفتار ریسک‌پذیری مدیریت موسسه و پارامترهای موثر، محدوده و محدودیت‌ها، سبک‌ها و روش‌های سرمایه‌گذاری در موسسه را معین می‌سازد.
خط‌مشی مربوط به سرمایه‌گذاری سال آتی براساس بررسی‌های انجام پذیرفته توسط بخش سرمایه‌گذاری موسسه به شرح ذیل اعلام می‌شود:
1- موسسه می‌بایست یک‌میلیون و چهارصد هزار دلار ذخیره نقدی به صورت پول یا دارایی‌های معادل آن به صورت اوراق قرضه دولتی و سپرده حساب بانکی داشته باشد.
۲- سبد سرمایه‌گذاری موسسه می‌بایست بسیار کم‌ریسک و نقدشونده باشد.
3- حتی‌المقدور از هرگونه سرمایه‌گذاری با ارز دیگری به جز دلار آمریکا اجتناب گردد.
۴- سبد سرمایه‌گذاری می ‌تواند تا زمانی که سطح ریسک کل سبد سرمایه‌گذاری بسیار پایین باشد، دارایی‌های پرریسکی مثل املاک، فلزات و غیره را نیز در خود جای دهد.
5- مدیریت سرمایه‌گذاری موسسه باید منفعل عمل نماید. این بدان معنی است که معاملات و داد و ستد سرمایه‌گذاری به صورت فعال برای ایجاد سود بیشتر نباید انجام پذیرد.