گزارش
تقسیم ۵۰۰ تومان سود برای هر سهم شرکت ارتباطات سیار ایران
گروه بنگاهها- نخستین مجمع عمومی عادی سالانه شرکت شرکت ارتباطات سیار ایران پس از حضور در فرابورس که با حضور ۹۲ درصد سهامداران تشکیل شد، تقسیم سود ۵۰۰ تومانی را برای هر سهم این شرکت به تصویب رساند. به گزارش خبرنگار ما در این مجمع که به ریاست وحید صدوقی، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران تشکیل شد صورتهای مالی شرکت تصویب و مقرر شد سود سهامداران حقیقی و حقوقی طی ۱۵ روز آینده پرداخت شود. مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران در این جلسه با ارائه گزارش عملکرد هیاتمدیره طی سال ۸۹ گفت: درآمد شرکت ارتباطات سیار ایران در سال گذشته با افزایش ۱۸ درصدی از ۳ به ۳/۴ هزار میلیارد تومان بالغ شد. وی سود خالص را نیز که در مقایسه با سال ۸۸ از ۱۷ درصد رشد برخوردار بود مبلغ یک هزار و۱۹۷ میلیارد تومان دانست.
صدوقی پیشبینی سود هر سهم شرکت برای سال ۸۹ را ۵۸۰ تومان اعلام کرد که در مقایسه با پیشبینی ۴۹۵ تومان سود سال ۸۸ رشدی ۱۷ درصدی را شاهد است. صدوقی همچنین با مقایسه قیمت سهام شرکت در نخستین روز عرضه در فرابورس گفت: قیمت هر سهم همراه از چهارهزار و ۳۷۵ تومان در زمان عرضه به چهار هزار و ۹۰۰ تومان در پایان سال رسید. مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران با اشاره به هزینههای مربوط به رگولاتوری شرکت ارتباطات سیار ایران گفت: اجرایی شدن هزینه پرداخت پروانه در نخستین سال باعث شد هزینههای آن با افزایش ۸۰ درصدی از ۵۰۰ میلیارد تومان به بیش از هزار و ۳۳ میلیارد تومان مواجه شود که پرداخت شد. وی در ادامه یادآور شد که در سالهای بعد رشد هزینه پروانه متناسب با درآمدهای شرکت خواهد بود. وی عرضه ۶۶/۹ درصدی سهام مخابرات در فرابورس، اجرای طرح توسعه مدیران حرفهای، افزایش اثربخشی و بهرهوری شرکت در بخشهای منابع انسانی، بازاریابی و امور مشترکین، فناوری اطلاعات شبکه، تاسیس شرکت سرمایهگذاری نور دنا با هدف مدیریت منابع مالی در بورس (این شرکت قرار است طی ۵ سال بخشی از منابع شرکت ارتباطات سیار ایران را مدیریت کند) سرمایهگذاری در شرکت مبین نت به عنوان بزرگترین ارائهدهنده خدمات وایمکس و تاسیس شرکت پرداخت اول کیش را از اقدامات هیاتمدیره شرکت ارتباطات سیار ایران در سال ۸۹ دانست.
مجمع شرکت ارتباطات سیار ایران قبل از تصویب تقسیم سود هر سهم با موضوعات مطرح شده از سوی غلامعلیپور نماینده سازمان بورس جو متفاوتی پیدا کرد.
نماینده بورس با اشاره به صورتهای مالی سال قبل و سود انباشته شرکت در سال ۸۹ که معادل یکهزار و ۱۸۴ میلیارد تومان برآورد شده گفت: چند محدودیت برای میزان تقسیم سود شرکت وجود دارد که مهمترین آن ناشی از پروانه بهرهبرداری است. وی در ادامه افزود: درآمدهای تلفن همراه به عنوان دیتا حساب نشده که باید به جای پرداخت ۵ درصدی، ۱/۲۸ درصد پرداخت شود و در صورت حل نشدن آن مابهالتفاوت ۱/۲۳ درصد به وجود میآید که شامل ۱۰۳ میلیارد تومان است.
نماینده بورس با اشاره به اینکه مهمترین نکته بعد از ۵/۱۲ میلیارد تومان هزینه ۷/۲ میلیارد تومان طلب از دولت، اجرا یا عدم اجرای بهرهبرداری در سال ۸۹ است، پیشنهاد داد که از مجموع درآمدهای شرکت مبلغ ۴۱۵ میلیارد تومان تقسیم نشود و پس از تعیین تکلیف و شفافیت آنها طی مجمع فوقالعاده دیگری از رقم تقسیم شود. وی با اشاره به اینکه نباید سهامداران آتی شرکت از تصمیمات نادرست فعلی متضرر شوند، گفت: با در نظر گرفتن موارد نامبرده سود قابل تقسیم شرکت ارتباطات سیار ایران حدود ۶۵۰ میلیارد تومان خواهد بود و در صورتی که رقم مزبور از سود قابل تقسیم کاسته نشود مسوولیت تبعات آن به عهده مسوولان شرکت و مجمع است.
سازمان تنظیم مقررات تذکر نداده!
در ادامه این مباحث مصطفی سیدهاشمی، نایب رییس هیات مدیره شرکت مخابرات که یکی از ناظران مجمع بود گفت: محاسبه GPRS، MMS و SMS بر مبنای ۱/۲۸ درصد بوده است که در صورتهای شرکت ارتباطات سیار ایران بر مبنای ۵ درصد محاسبه شده است. وی افزود: در گذشته سازمان بورس با سازمان تنظیم مقررات در این زمینه مکاتباتی داشته اما تاکنون سازمان تنظیم مقررات نظر خود را اعلام نکرده است. وی تصریح کرد: در حالی که سازمان تنظیم مقررات ناظر بر برنامههای ما است ولی تاکنون هیچ تذکری از این سازمان دریافت نکردیم اما برای تعامل با بورس از مسوولان شرکت ارتباطات سیار ایران درخواست کردیم که ۱۰۳ میلیارد تومان مزبور در سود توزیع نشود.
وی در ادامه افزود: شرکت مبلغ ۵/۱۲ میلیارد تومان و ۷/۲ میلیارد تومان طلب از دولت را نیز توزیع نخواهد کرد.
وی یادآوری کرد: سازمان خصوصیسازی تاکنون تایید نکرده که این رقم را پرداخت میکند و اگر ما این رقم را به حساب ذخیره بگذاریم یعنی اینکه از دولت طلبی نداریم.
تعیین تکلیف قطعی حق پروانه
سیدهاشمی در ادامه با اشاره به اینکه تا امروز صادرکننده پروانه (سازمان تنظیم مقررات) اعلام نکرده که ۴۱۷ میلیارد تومان را بپردازیم و سازمان خصوصیسازی نیز در مدیریت قبلی و فعلی اعتقاد دارد که پرداخت ۴۱۷ میلیارد تومان در واگذاری دیده نشده چون به زیان سهامداران است و به همین دلیل تا به حال برای ما ارسال نکرده است. بنابراین این مبلغ به عنوان سود تقسیم خواهد شد. وی همچنین با تاکید بر اینکه این موضوع هم از سوی شرکت و هم از سوی وزیر ارتباطات از وزیر اقتصاد استعلام شده، افزود: سوال ما از سازمان بورس این است که بر چه مبنایی باید این پول را بپردازیم. وی تصریح کرد که حسابرس و بازرس قانونی هم پس از ارائه اسناد این رقم را از بندهای حسابرسی حذف کرده است. در همین رابطه، مدرس خیابانی عضو دیگر هیاتمدیره مخابرات که به عنوان ناظر در جلسه حضور داشت، گفت: چرا سازمان بورس که باید از حامیان سهامداران فعلی و آتی شرکت ارتباطات سیار ایران و مخابرات باشد، در راستای حفظ منافع سهامداران این ابهامات را در زمان عرضه سهام مطرح نکرد.
مجمع عمومی شرکت ارتباطات سیار ایران که توکلی دبیر آن بود با انتخاب روزنامههای فناوران و دنیایاقتصاد به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار سال ۹۰ به کار خود پایان داد.
ارسال نظر