گروه بورس - مدیرعامل شرکت فرابورس از اعلام آمادگی فرابورس برای عرضه سهام شرکت‌هایی که خواستار ورود به این بازار هستند، خبر داد. مصطفی امید قائمی در گفت‌و‌گو با مهر افزود: یکسری از بانک‌ها به دلیل مسائل مربوط به افزایش سرمایه با دستور بانک مرکزی در حال پیگیری این موضوع بوده و در حال درج در فرابورس هستند.

وی با پیش‌بینی اینکه در نیمه اول سال جاری نماد حدود ۷ بانک در فرابورس باز خواهد شد، عنوان کرد: بر اساس قانون، کلیه معاملات سهام شرکت‌های سهامی عام باید از طریق بورس یا فرابورس انجام شود، بر این اساس سازمان بورس در نظر دارد که یک بازار به نام «بازار پایه» ایجاد و فهرست سهامداران کلیه شرکت‌های سهامی عام را وارد سیستم شرکت سپرده گذاری کرده و معاملات سهام این شرکت‌ها را در بازار پایه انجام دهد.
امید قائمی با بیان اینکه تعداد شرکت‌های فرابورسی به 14 شرکت افزایش یافته، گفت: برخی از شرکت‌ها درخواست پذیرش داده‌اند و در فهرست پذیرش فرابورس قرار دارند و مراحل مختلف آن را طی می‌کنند.
وی اسامی این شرکت‌ها را سرمایه‌گذاری خوارزمی، چوب و کاغذ مازندران، سرمایه‌گذاری توسعه و عمران اردبیل، سرمایه‌گذاری صبا جهاد، هلدینگ توسعه صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی زاگرس، شهرسازی و خانه‌سازی باغمیشه، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران، سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق و ایران ترانسفو ری اعلام کرد.
وی ادامه داد: به تناسب مراجعه شرکت‌ها این کار انجام خواهد شد، به عبارت دیگر حدود 100 شرکت در نزد سازمان بورس به ثبت رسیده‌اند که باید در فرابورس پذیرش شوند یا معاملات آنها در همان بازار صورت گیرد. پیش‌بینی می‌شود که پذیرش سهام این 100 شرکت حدود 2 سال به طول بیانجامد که این موضوع البته بستگی به پیگیری‌های آنها نیز دارد.
بازاری برای صندوق‌ها
مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر اینکه به دنبال راه اندازی بازار استقراض بین بانکی در فرابورس هستیم، گفت: یکی دیگر از برنامه‌های امسال فرابورس انجام معاملات خدمات صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری از طریق سیستم فرابورس است. وی افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی فرابورس را ملزم کرده است که معاملات دارایی‌های دولت در این بازار انجام شود، بر این اساس به دنبال تدوین دستورالعملی برای فروش دارایی‌های دولت در بازار فرابورس هستیم.
کشف قیمت بانک آرین
در همین حال دیروز بانک آرین در آستانه برگزاری مجمع افزایش سرمایه در فرابورس بازگشایی شد تا شاهد افزایش قیمت 50 درصدی باشد. بر این اساس با معامله بیش از 7 میلیون سهم بانک آرین، قیمت هر سهم آن یک هزار و 459 ریال کشف قیمت شد.
به دنبال بازگشایی نماد معاملاتی بانک آرین در بازار دوم فرابورس،۷ میلیون و ۶۶۲ هزار سهم به ارزش ۱۱ میلیارد و ۱۸۰ میلیون ریال و به بهای هر سهم هزارو ۴۵۹ ریال در سامانه معاملاتی ثبت شد.
روز گذشته بیشترین رشد قیمت را دو شرکت پتروشیمی پردیس با 5 درصد رشد و مرجان کار با 4/2 درصد تجربه کردند. همچنین در حالی که پتروشیمی پردیس در دومین روز حضور در فرابورس 48 میلیون صف خرید را تجربه می‌کرد؛ دو شرکت «فولای» و «خفناور» با صف‌های فروش 3 میلیون سهمی و 31 هزار سهمی مواجه بودند.
همچنین دو شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد و مهندسی صنعتی روان فناور با کاهش ۹/۴ درصدی به ترتیب به قیمت ۳۶۴۷ ریال و ۴۷۰۰ ریال رسیدند.
این در حالی است که دو نماد امتیاز تسهیلات مسکن دی و آبان با افزایش قیمت همراه بود.
دیروز ارزش معاملات بازار سهام فرابورس با جابه‌جایی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم به بیش از ۶۵ میلیارد ریال رسید.
پایان پذیره‌نویسی «عسکریه»
همچنین پذیره‌نویسی موسسه مالی عسکریه که از روز ۱۷ فروردین آغاز شده بود، یک روز زودتر از مهلت مقرر به پایان رسید.
پذیره‌نویسی 633 میلیونی، شرکت مالی اعتباری عسکریه بابت افزایش سرمایه با سلب حق تقدم که به طور همزمان در بازار فرابورس ایران و شعبات بانک کشاورزی در حال انجام بود، به پایان رسید.
بر این اساس سرمایه این شرکت از مبلغ ۸۶۷ میلیارد ریال به ۱۵۰۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
در این پذیره‌نویسی قیمت هر سهم جدید در پذیره‌نویسی برای همه متقاضیان هزار و 622 ریال تعیین شده بود.
این در حالی است که سود هر سهم معادل ۱۵۰ ریال برای سهامداران جدید و قدیم خواهد بود.
عرضه مابقی «همراه اول»
در همین حال مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه تاکنون ۵/۸ درصد از سهام همراه اول در فرابورس عرضه شده است، گفت: ۵/۱ درصد دیگر از سهام همراه اول طی ۹ ماه آینده واگذار خواهد شد.
فیضی در گفت‌و‌گو با مهر تاکید کرد: تعهد فروش 10 درصد سهام همراه اول باید طی یک سال و تا آذر ماه سال 90 محقق شود.