اختلافنظر «سازمان» و «فرابورس» برای پذیرش تعاونیها
گروه بورس - در حالی که رییس سازمان بورس، معتقد است پذیرش «تعاونیهای سهامی عام» با ساختار بازار سرمایه تناسبی ندارد، مدیرعامل فرابورس از آمادگی این شرکت برای پذیرش این دسته از شرکتها سخن میگوید. به گزارش خبرنگار ما، علی صالحآبادی، «رییس سازمان» طی اظهارنظرهای متعدد از عدمهماهنگی ساختار تعاونی با ساختار سهامی سخن گفته و معتقد است که نمیتوان تعاونیها را در بورس تهران پذیرش کرد. اما «مصطفی امید قائمی»، مدیرعامل فرابورس در اظهارنظر تازهای از آمادگی این شرکت برای درج نام و پذیرش تعاونیها در این بازار خبر داده است.
هنوز تعاونیها درخواست ندادهاند
وی در گفتوگو با «ایرنا» گفت: هر چند ورود تعاونیها به این شرکت مشکل قانونی دارد، اما باید راهکارهای مناسبی برای ورود آنها به این بازار فراهم شود.
وی افزود: ورود تعاونیها به فرابورس به علت اختلافاتی که در قانون تعاونیها و سهامی عام وجود دارد در زمان حاضر امکانپذیر نیست. وی اظهار داشت: هرچند تعاونیها هنوز درخواستی برای ورود به فرابورس ارائه نکردهاند، اما در صورت دریافت درخواست میتوان ساز و کارهای معاملات تعاونیها را فراهم کرد. وی ادامه داد: فراهم شدن ساز و کار برای انجام معاملات تعاونیها مستلزم همکاری وزارت تعاون با شرکت فرابورس است. مدیرعامل شرکت فرابورس با بیان آنکه مشکلات قانونی برای ورود تعاونیها به فرابورس وجود دارد، اظهار داشت: باید مکانیزم معاملات برای آنها به گونهای باشد که بتوان آنها را با معاملات شرکتهای سهامی عام یکسان کرد.
تامین سرمایهها در راه تعاون
در همین حال یکی از معاونان وزارت تعاون از راهاندازی شرکتهای تامین سرمایه به منظور مشارکت جدی این وزارتخانه در عرضهها خبر داده است. «وهاب فرهمند»، معاون وزیر تعاون در امور تشکیل، توسعه و نظارت بر امور تعاونیها گفت: شرکتهای تامین سرمایه پل ارتباطی بین بخش تعاون و بازار سرمایه محسوب میشوند که سرمایهگذاران را با سرمایهپذیران مرتبط میکنند.
وی اظهار داشت: مشارکتکنندگان در ایجاد شرکتهای تامین سرمایه باید توجه داشته باشند که هدف از ایجاد این شرکتها، تامین نیاز مالی برای اجرای پروژههای اجرایی، استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری و بهرهوری از خدمات ریالی بازار سرمایه برای اجرایی کردن طرحهای توسعهای است. وی با تاکید بر اینکه جذب سپردههای مردمی و توزیع اعتبارات عمده فعالیتهای بانکهای تجاری را در بر میگیرد، ادامه داد: از آنجا که تامین الزامات فعالان اقتصادی کشور با استفاده صرف از ظرفیت بانکهای تجاری امکانپذیر نیست، معتقدم تعریف سازوکارهایی نظیر صندوقهای سرمایهگذاری یا ایجاد شرکتهای تامین سرمایه تنها راه گذر از محدودیـتهای پیشرو است.
فرهمند استفاده از ظرفیتهای شرکت تامین سرمایه را زمینهساز تامین اعتبارات مورد نیاز پروژههای اجرایی بخش تعاون از محل جذب سرمایههای داخلی و خارجی برشمرد و افزود: شرکتهای تامین سرمایه پل ارتباطی بین بخش تعاون و بازار سرمایه محسوب میشوند که در واقع سرمایهگذاران را با سرمایهپذیران مرتبط میکنند.
ارسال نظر