فارس - کتاب بازارگردانی در بازار اوراق بهادار برای دومین بار چاپ و منتشر شد. مطالعه بازارگردانی به شکل کتاب در دنیا محدود است و به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد اما مقالات و مطالعات بی‌شماری در این زمینه وجود دارد. کتاب‌های بازارگردانی موجود نیز بیش‌از هر چیز به ادبیات تحلیل تکنیکال و بنیادی می‌پردازد که ابزار کار بازارگردانان

است.

کتاب «بازارگردانی در بازار اوراق بهادار» نوشته

روح ا... حسینی‌مقدم به چاپ دوم رسیده است. این کتاب هم مفاهیم تئوریک و هم جنبه عملی را مورد توجه قرار می‌دهد و ضمن بررسی ادبیات بازارگردانی، سیستم بازارگردان‌ها در سایر بورس‌ها، مقررات و امتیازات و نحوه سودآوری آنها را نیز تشریح می‌کند. مطالعات ارزشمندی هم طی سال‌های اخیر در زمینه بازارگردانی صورت گرفته که در این کتاب به آنها اشاره شده است.

این کتاب در ۵ فصل تنظیم شده است. در فصل اول با اشاره به ماهیت بازار و بورس، مفهوم نقدشوندگی مورد بررسی قرار می‌گیرد. به ریسک‌های مختلفی در این فصل اشاره می‌شود که یکی از مهم‌ترین آنها ریسک نقدشوندگی است. در فصل دوم ابزارهای کنترل ریسک مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این فصل اشاره می‌شود که برای ریسک‌های مختلف این بازار، ابزارهایی طراحی شده و بورس‌ها در جهت کاهش ریسک نقدشوندگی به ریزساختار و قواعد معاملاتی توجه دارند و به مفهوم بازارگردان اشاره می‌شود.

فصل سوم کتاب بازارگردانی در بازار اوراق بهادار به مدلسازی فعالیت و کسب سود توسط بازارگردان اختصاص دارد. مطالعه این فصل، می‌تواند زمینه تحقیقات زیادی را از سوی دانشجویان در زمینه فعالیت این نهاد مالی بدنبال داشته باشد. در فصل چهارم سیستم‌های مورد استفاده بازارگردانی در بورس‌های دنیا آمده است.

همچنین این فصل گردآوری مطالعات صورت گرفته در کشور ما و سایر بورس‌ها گردآوری شده است، اما در فصل پنجم به آسیب‌شناسی و عارضه‌یابی فعالیت بازارگردان در ایران طی تجربه ناموفق پرداخته شد و پیشنهاداتی نیز ارائه شده است.