درج «اوراق بانک مسکن»
روز گذشته اوراق بهادار با نماد معاملاتی «تسه ۸۹۰۷» در بازار اول فرابورس و بدون محدودیت دامنه نوسان قیمت، با نرخ۸۲۰ هزار و ۲۴۹ ریال بازگشایی شد.
قیمت مبنا برای بازگشایی، قیمت نخستین معامله خواهد بود و قیمت پایانی اوراق، میانگین موزون معاملات روزانه اوراق است. همچنین از امروز محدودیت 5 درصد دامنه نوسان قیمتی برای این اوراق اعمال میشود.
فرد سهامدار به ازای خرید هر یک عدد گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن، میتواند وام به میزان تعیینشده از بانک مرجع طلب کند. روال به این صورت است که هر یک از اوراق یادشده، امتیاز دریافت وام تا سقف ۵ میلیون ریال را دارا است.
در همین راستا، بانک مسکن تسهیلات دیگری در اختیار سهامدارانش قرار داده است، چنانچه 40 عدد از اوراق منتشره در فرابورس در مالکیت یک سهامدار باشد، بانک مسکن تا سقف 200 میلیون ریال وام جهت خرید مسکن اعطا میکند.
امکانی جدید در بازار سرمایه
از سوی دیگر روز گذشته مدیرعامل فرابورس با اشاره به ورود حق تقدم تسهیلات مسکن به بازار فرابورس گفت: اوراق گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن تاکنون به عنوان یک ابزار مالی در بازارهای غیررسمی مبادله میشد که از این پس مبادلات این اوراق به فرابورس منتقل میشود.
مصطفی امیدقائمی در ادامه افزود: حقتقدم تسهیلات مسکن با وام مسکن متفاوت است، به طوری که حقتقدم تسهیلات مسکن قابل نقل و انتقال است و امکان خرید و فروش دارد، اما خرید و فروش وام بانک مسکن غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه در این صورت برای هر ماه یک نماد خواهیم داشت، ادامه داد: از آنجا که مدت اعتبار این اوراق دو ساله است، در مجموع 24 نماد برای اوراق حقتقدم تسهیلات مسکن خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت فرابورس در پاسخ به این سوال که میزان حق تقدمهای منتشر شده در هر ماه چه مبلغی خواهد بود؟ ابراز داشت: این میزان بستگی به مانده و جریان حساب دارد که در نتیجه طی هر ماه متفاوت خواهد بود، اما در مجموع بانک مسکن، به اندازه ۴۵ درصد میانگین سالانه حساب را به دارندگان حساب، وام میدهد.
وی خاطرنشان کرد: بازار معاملات 400 یا 500 میلیارد تومانی امتیاز وام مسکن از شفافیت بالایی برخوردار نبود و از همین رو بانک مسکن متقاضی ورود این اوراق به بازار فرابورس شد.
قائمی یادآور شد: طی سال گذشته این مورد در کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسی قرار گرفت و معامله آن شرعی اعلام شد.
مدیرعامل فرابورس در پایان اظهار کرد: در سنوات اخیر معامله اوراق گواهی حقتقدم تسهیلات مسکن در بازارهای غیررسمی صورت میگرفت که گسترش بازار غیررسمی، ضرورت ساماندهی معاملات و نقلوانتقالات اوراق گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن را بیش از پیش ایجاب میکرد.
مالکان عمده «بانک مسکن»
از سوی دیگر بانک ملت، بانک پاسارگاد، بانک اقتصاد نوین و موسسه قرضالحسنه قوامین سهامداران عمده بانک مسکن به شمار میآیند.
بر این اساس بانک ملت با در اختیار داشتن ۵۶ هزار برگه گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن، به عنوان بزرگترین سهامداران این نماد محسوب میشود.
همچنین بانک پاسارگاد با داشتن 15 هزار برگه از اوراق مزبور، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
بانک اقتصاد نوین و موسسه قرضالحسنه قوامین نیز هر کدام به ترتیب ۱۲ هزار و ۷ هزار و ۵۰۰ برگه از گواهی یادشده را در اختیار خود دارند.
اتمام پذیرهنویسی «بانک پاسارگاد»
از سوی دیگر روز گذشته پذیرهنویسی سهام بانک پاسارگاد در بازار سوم فرابورس و شعب این بانک به اتمام رسید.
بر این اساس 83 درصد از کل سهام قابل پذیرهنویسی بانک پاسارگاد طی دو روز متوالی در بازار فرابورس معامله شد و مابقی این سهام تا عصر روز دوشنبه در شعب بانک پاسارگاد پذیرهنویسی شد.
در این پذیرهنویسی، ۷/۷ میلیارد سهم بانک مزبور به ارزش ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دادوستد شد که ۶ میلیارد و ۳۹۱ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۳۰۸ سهم به ارزش ۱۳ هزار و ۳۷ میلیارد و ۸۸۳ میلیون ریال از آن در بازار سوم فرابورس و مابقی در شعب بانک پاسارگاد معامله شد.
عرضه بلوک 10 درصدی «رپارس»
از سوی دیگر شرکت ساختمانی پارسیان در نظر دارد ۱۰ درصد از سهام خود را به صورت بلوکی در بازار اول فرابورس عرضه کند.
بر این اساس، تعداد 20 میلیون و 600 هزار سهم «رپارس» متعلق به شرکت توسعه ساختمانی پارسیان به قیمت پایه هر سهم 13هزارریال به صورت نقد و یکجا عرضه میشود.
این عرضه از طریق پایاپای شرکت سپردهگذاری در تاریخ۱۸ آبانماه صورت خواهد گرفت.
ارسال نظر