هدفگذاری هیات مدیره در مجمع عادی سالانه
حضور مس باهنر در بازارهای جهانی
فراهانی مدیر عامل شرکت با اشاره به نوسانات قیمت در بازار جهانی گفت : در سال قبل قیمت شمش مس از محدوده ۸۰۰۰ دلار به ۳۵۰۰ دلار رسید که باعث کاهش سود شرکت شد و میانگین خرید شمش مس طی این دوره ۵۱۰۰ دلار شد، این در حالی بود که در سه ماه اول سال ۸۸ نرخ فروش محصول ۴۲۵۰ دلار بود و به همین دلیل در سه ماه اول زیان شناسایی کردیم که این روند در طول سال با اصلاح و افزایش قیمت جهانی مس معکوس شد و شرکت به سود نشست. وی در ادامه اظهار داشت: شرکت برای حرکت قوی در صنعت نیاز به افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی دارد که باید در دستور کار قرار گیرد. فراهانی در پاسخ به سوال یکی از سهامداران در خصوص سود سال ۱۳۹۰ گفت: ما همت گماردهایم که سود شرکت را افزون کنیم، اما نباید از اثرات کاهنده استهلاک طرحهای توسعه در سال ۱۳۹۰ به راحتی بگذریم که میتواند سود را تحتشعاع قرار دهد. کارخانه در سال جاری تولید آزمایشی طرح توسعه را با ظرفیت سه هزار تن آغاز میکند و در سال ۱۳۹۰ تولید ۱۰ هزار تن در دستور کار است تا به مرور بتوانیم به ظرفیت اسمی۱۵۰۰۰ تن برسیم. مدیر عامل در پاسخ به سوال یکی دیگر از سهامداران در خصوص صادرات محصول گفت: در حال حاضر از
کشورهای هند، امارات و حتی عربستان مشتری داریم که با بازدید از خطوط تولید خواستار خرید انحصاری کل تولیدات شده اند و قطعا در آینده بهترین تصمیم را در این خصوص خواهیم گرفت. فراهانی در پاسخ به سوال نماینده بورس در خصوص پوشش سه ماه اول سال ۸۹ گفت: در سه ماهه اول سال ۸۹ حدود ۱۳ درصد رشد فروش داخلی و ۱۰ درصد رشد فروش صادراتی در مقایسه با بودجه سه ماهه ۸۹ داشتهایم. این شرکت با ۴۵۰ میلیارد ریال سرمایه و داشتن ۲۷ درصد از کل بازار، به عنوان رهبر بازار شناخته میشود. همچنین شرکت در بازار خارجی خود ۴ درصد رشد مقداری و ۸ درصد رشد ریالی در فروش صادراتی سال ۸۸ نسبت به سال ۸۷ خود داشته است. ۵۷ درصد از این صادرات به اروپا ، ۱۳ درصد به خاورمیانه و از همه مهمتر ۳۰ درصد به خاور دور (شرق آسیا) انجام شده است. صادرات به خاور دور از این لحاظ حائز اهمیت است که کارخانجات تولیدی مشابهی از محصولات شرکت در چین فعالیت میکنند و شرکت موفق به رقابت با محصولات چینی شده است. شرکت صنایع مس شهید باهنر با افزایش ۱۳۰ درصدی سود هر سهم خود در سال ۸۸، سهامداران خود را بسیار امیدوار به مجمع پیش رو دعوت کرده است، به گونهای که ۵۳ ریال سود سال ۸۷
به ۱۲۲ ریال در سال ۸۸ تبدیل شده است. شرکت همچنین در گزارش پیشبینی درآمد سال ۸۹ خود برای هر سهم ۱۹۳ ریال سود پیشبینی نموده و عمدهترین دلیل این افزایش را افزایش مقدار تولید و فروش محصولاتش مثل نورد و اکستروژن و همچنین پیشبینی رشد میانگین نرخ LME در سال ۸۹ اعلام کرده است.
جلسه مجمع عادی سالانه شرکت مس شهید باهنر در ساعت ۹:۳۰ مورخ ۲۰/۴/۸۹ در محل هتل ارم با حضور بیش از ۵/۸۷ درصد سهامداران برگزار شد. ترکیب هیات رییسه مجمع با حضور آقای کاظم خالدی به عنوان رییس مجمع و نظارت آقایان شیر محمد پور و حافظ و به دبیری آقای عبدالحسینی، (معاونت مالی شرکت ) کامل شد. همچنین جوادی نماینده سازمان بورس و مشکانی نماینده سازمان حسابرسی نیز در جلسه حضور داشتند.مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره توسط آقای فراهانی (مدیرعامل شرکت) و گزارش بازرس قانونی توسط مشکانی تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود. ۱ - تصویب صورتهای مالی ۲ - تقسیم ۵۰ ریال به عنوان سود نقدی به ازای هر سهم ۳ - انتخاب سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت ۴ - انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار
5 - اشخاص حقوقی ذیل به عنوان اعضای هیات مدیره شرکت برای مدت 2 سال انتخاب گردید. شرکت صدر تامین، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، شرکت پتروشیمیایی و شیمیایی تامین، شرکت صبا تامین، سازمان تامین اجتماعی.
پیام هیات مدیره
در سال گذشته به دلیل بحران اقتصادی جهانی، نوسان مس، ورود رقبای جدید در بازار، محدودیتهای اخذ تسهیلات بانکی و سیاستهای انقباضی بانک مرکزی، محدودیتهای بینالمللی در واردات و صادرات کالا و تحمیل هزینههای مضاعف توسط شرکتهای واسطه صادراتی، عرضه مواد اولیه توسط تولیدکنندگان داخلی با نرخ بیش از قیمت جهانی و مخارج انجام شده برای اجرای طرح تولید لوله مسی، شرکت را با مشکل جدی مواجه نموده است.
پس از کاهش قابل توجه نرخ جهانی مس در سال ۸۷، نرخ مذکور در پایان سال ۸۸ نسبت به ابتدای سال، بیش از ۱۰۸ درصد افزایش داشته است. بدین ترتیب که در سال ۸۷ میانگین نرخ جهانی مس از فروردین تا اسفند ماه به ترتیب از ۸۵۶۱ دلار به ۳۵۳۵ دلار در هر تن کاهش یافته است، در صورتیکه نرخ مزبور در سال ۸۸ بر خلاف روند سال قبل از فروردین تا اسفند ماه به ترتیب از ۴۲۵۳ دلار به ۷۳۶۳ دلار افزایش یافته است. این تغییرات نرخ در سال ۸۸ نسبت به سال قبل، مشتریان این شرکت را با موانعی در خرید کالا و این شرکت را با هزینههای مضاعف مواجه کرد. لذا برآورد هیات مدیره برای متوسط نرخ LME مس در سال ۱۳۸۹ مبلغ ۶.۵۰۰ دلار به ازای هر تن میباشد که بر همین اساس نسبت به تهیه و ارائه بودجه سال ۱۳۸۹ اقدام شده است.
اطلاعات طرحهای توسعه شرکت
طرح احداث کارخانه لوله مسی: طرح احداث کارخانه لوله مسی با هدف تولید انواع لولههای مسی ساده و با شیار داخلی به ظرفیت ۱۵.۰۰۰ تن در سال با برآورد هزینههای اجرای طرح توسعه به مبلغ ۷۰۰ میلیارد ریال و هزینه ارزی ۳۹۰.۴۲۹ میلیون ریال که پیشرفت آن تا تاریخ ارائه این گزارش ۲۶/۹۷ درصد بوده است.
خط ذوب و ریخته گری تسمه به صورت پیوسته: (Continuous Ship Casting)
عمدتا پروژه مذکور جهت تولید انواع مختلف ورق جهت استفاده در کارخانه نورد تعریف شده است که ظرفیت تولید پیشبینی شده آن حدود ۱۰۰۰۰ تن در سال است.
در سال 1387 کلیه ماشینآلات موضوع قرارداد ساخته و به محل کارخانه حمل گردید. بعضی از تجهیزات که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود داشت، پس از تهیه مدارک فنی به سازندگان داخلی واجد شرایط سپرده شد، همچنین کلیه تجهیزات مورد نیاز از قبیل کابل، لوله و اتصالات و ... خریداری گردید.
از شهریورماه ۱۳۸۷ عملیات اجرایی پروژه مذکور آغاز و پس از اتمام فونداسیونها، عملیات سیویل و تاسیسات از قبیل عملیات لولهکشی با حضور کارشناسان نصب و راهاندازی کلیه ماشینآلات در محل خود نصب و تراز گردید. منابع مالی طرح مذکور درخصوص خرید از شرکتهای MTH و WERTLI از طریق گشایش اعتبار اسنادی در بانکهای ملی ایران و توسعه صادرات و مابقی هزینههای انجام شده از محل سرمایه در گردش شرکت میباشد. مبلغ هزینه شده در این طرح تا پایان سال مالی ۱۳۸۸ جمعا مبلغ ۴۸.۵۴۴ میلیون ریال (بخش ریالی مبلغ ۱۵.۴۸۹میلیون ریال و بخش ارزی مبلغ ۳۳.۰۵۵ میلیون ریال) میباشد.
در سال 1388 پس از آمادهسازی کلیه پیشنیازهای عملیات نصب و راهاندازی از کارشناسان سازنده ماشینآلات دعوت گردید که حسب قرارداد فی مابین در محل کارخانه حضور یابند. با حضور کارشناسان عملیات نهایی با موفقیت انجام پذیرفت و در بهمن ماه سال 1388 اولین ریختهگری با موفقیت انجام شد.
خرید و نصب کوره ذوب سفاله
(Chip Melting Furnace): محصول عمده طرح تهیه انواع بیلتهای سرب دار، همچنین تهیه بیلتهای خاص میباشد. محصولات این طرح قابل استفاده به عنوان مواد اولیه ورودی در کارخانه اکستروژن و بهصورت محصول مادر قابل فروش میباشد. استفاده از سفالههای برنجی در خط ذوب و ریختهگری عمدتا مشکل ساز بوده که آخرین راهکار جهت استفاده از این نوع ضایعات، تبدیل آن به شمش از طریق ذوب اولیه بوده است. روش مذکور هزینه بالایی در برداشته و مشکلات زیستمحیطی عدیده ای بهوجود میآورد جهت برون رفت از این مشکل و حسب مذاکرات زیادی که با کارشناسان خبره در این زمینه انجام شد، مقرر گردید یکی از کورههای خط 3 واحد ذوب و ریخته گری با کورههای مناسب جهت ذوب سفاله تعویض شود. پیشبینی میگردد طرح مذکور ظرفیت فعلی حدود 10500 تن در سال را به 38000 تن در سال (با صرف کمترین هزینه) افزایش دهد.
بدین منظور با شرکت INDUGA وارد مذاکره شده و نهایتا قرارداد خرید یکدستگاه کوره ذوب براده منعقد گردید، تجهیزات خریداری شده همگی در سه مرحله وارد گمرک و پس از دریافت آخرین محموله در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۸۸ تجهیزات خریداری شده وارد کارخانه گردید، ساخت بونکر، نوارنقاله و اسپیرال الویتور به شرکت نیرو محرکه واگذار و تجهیزات فوق الذکر در تاریخ ۱۸/۹/۱۳۸۸ وارد کارخانه شد، همچنین درحال حاضر کارشناسان منتظر پیشنهاد قیمت به منظور خرید سیستم مکش (OFF GAS) از برخی شرکتها میباشند.
تاریخ شروع عملیات اجرایی پروژه مذکور دهم فروردین ماه 1389 میباشد و تا پایان سال مالی 1388 مبلغ هزینه شده در این طرح معادل 10.708 میلیون ریال (بخش ریالی مبلغ 1.016 میلیون ریال عمدتا در ارتباط با قرارداد منعقده با نیرومحرکه و در بخش ارزی مبلغ 9.692 میلیون ریال مربوط به شرکت INDUGA ) پرداخت گردیده است و پیشبینی میشود تا پایان طرح مبلغ 1.500 میلیون ریال هزینه گردد. شایان ذکر است هزینههای انجام شده از محل سرمایه در گردش شرکت تامین شده است. پیشرفت فیزیکی پروژه با توجه به گزارش کارشناسان مربوطه معادل 6/66 درصد میباشد.
در خصوص نصب و راهاندازی طی جلساتی با کارشناسان سازنده صورتجلسهای تنظیم و کلیه عملیاتی که بایستی شرکت باهنر انجام دهد، تحت عنوان Do List تهیه گردید که پیشبینی میشود عملیاتی که مطابق صورتجلسه بر عهده پرسنل این شرکت میباشد تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ به اتمام برسد، همچنین تاریخ پایان پروژه مذکور براساس برنامه زمانبندی شده و با در نظر گرفتن زمان نصب کوره در حضور کارشناسان خارجی پایان شهریورماه ۱۳۸۹ میباشد.
طرح مطلس: مطلس نامیاست برای پولکهای فلزی که برای ضرب مسکوکات در ضرابخانه آماده میشوند. این محصول همیشه از پانچ تسمههای فلزی به وسیله پرسهای مخصوص تولید میشود. با توجه به اینکه ظرفیت اسمی شرکت 700 تن و نیاز بانک مرکزی به انواع مطلس، سالانه 2500 تا 3000 تن میباشد، بنابراین مدیران شرکت صنایع مس شهید باهنر مصمم شدند که ظرف دو سال آینده با تهیه و ارتقای ماشینآلات بخش نورد و سکه زنی، ظرفیت تولید مطلس را حداقل تا 3500 تن در سال افزایش دهند.
با توجه به اینکه استعلام قیمت ماشین آلات مورد نیاز انجام شده و در حال حاضر کارشناسان این شرکت در مرحله تصمیمگیری درخصوص انتخاب بانک جهت گشایش اعتبار به منظور خرید میباشند، پیشبینی میشود طی ۴ ماه آینده با شرکتهای منتخب انعقاد قرارداد صورت گیرد و با توجه به مدت زمان پیشبینی شده توسط سازندگان ماشینآلات پس از ۷ ماه ماشینآلات دریافت گردد (انتهای فروردین ماه ۱۳۹۰)، بنابراین پیشبینی میشود عملیات اجرایی طرح از فروردین ماه ۱۳۹۰ آغاز و تا پایان تیرماه ۱۳۹۰ به اتمام رسد.
پیشبینی مخارج مورد نیاز به تفکیک در بخش ریالی 13.516 میلیون ریال و در بخش ارزی معادل 5.600.000 یورو میباشد.
شایان ذکر است مطابق پیشبینی بهعمل آمده در سال اول بهرهبرداری با تولید حدود ۶۰۰ تن مطلس ارزش افزودهای معادل ۲۶۰۰۰ ریال در ازای هرکیلوگرم تولید خواهیم داشت.
برنامههای آینده شرکت
- تولید آلیاژهای مختلف شامل فسفر برنز، سربدار، آلومینیوم برنج و توسعه سهم بازار آن با توجه به راهاندازی خط ۴ ریختهگری.
- راهاندازی کامل خط تولید لوله مسی آجدار و دسترسی سریع به ظرفیت اسمی با توجه به شرایط بازار این محصول بهویژه در خارج از کشور.
لینک سایت شرکت:
http://www.csp.ir/Ind.htm
ارسال نظر