«وصنا» ۲۰ تومان سود تقسیم کرد
در این جلسه که ریاست آن بر عهده ابراهیم بهادرانی بود، حسین فروغی و محمد ثریا نژاد بر مجمع نظارت کردند. همچنین دکتر زالپور مدیرعامل شرکت دبیر جلسه بود.
در مجمع عمومی عادی سالانه «وصنا» که با حضور بیش از 89 درصد از سهامداران شرکت برگزار شد، گزارش هیاتمدیره و حسابرس و بازرس قانونی به استماع حاضران جلسه رسید. در پایان، مطابق دستور جلسه مجمع، صورتهای مالی شرکت و مبلغ سود تقسیمی پس از رایگیری مورد تصویب سهامداران «وصنا» قرار گرفت.
سرمایه و ترکیب سهامداران
بر پایه مصوبه به مورخ 24 تیر 1383 مجمع عمومی فوقالعاده و مصوبه هیاتمدیره در همان تاریخ، سرمایه شرکت در مرحله اول از 100 به 200 میلیارد ریال و در مرحله دوم در سال 1384 به 500 میلیارد ریال افزایش یافت. سرمایه شرکت به 500 میلیون سهم یک هزار ریالی عادی با نام تقسیم و تمام آن پرداخت شده است.
ترکیب سهامداران مالک بیش از یک درصد سهام شرکت در پایان سالمالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۸۸ و تغییرات آن در تاریخ تایید گزارش به شرح جدول ترکیب سهامداران است.
ارزیابی کلی عملکرد شرکت
با توجه به تمرکز فعالیتهای این شرکت بر دادوستد سهام در بازار اوراق بهادار تهران، ارزیابی واقعبینانه عملکرد آن بدون بررسی عملکرد بورس اوراق بهادار و بهویژه شاخص گروه سرمایهگذاریها بیمعنا است. از این دیدگاه، عملکرد بازار سهام و سایر شرکتهای سرمایهگذاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، نماگر شرایط کلی حاکم بر فضای کسبوکار شرکت در سال مورد بررسی به شمار میآید و هر گونه قضاوت درباره عملکرد این شرکت در گرو ارزیابی محیط فعالیت و همسنجی عملکرد آن با سایر همگنان خواهد بود.
در سال ۱۳۸۸، فعالیتهای شرکت عمدتا بر پایه هدفهای چهارگانه زیر استوار بوده است:
1 - افزایش سودآوری با شرط حفظ داراییهای مولد جریان درآمدی قابل دوام شرکت، از جمله سهام بانک اقتصاد نوین که با وجود افزایشهای مکرر سرمایه در طی سالهای اخیر و به ویژه در سال 1388، از طریق اخذ تسهیلات بانکی و تقبل هزینه مالی مربوط، میزان مالکیت سهام مزبور حفظ شده است.
۲ - افزایش تنوع و درجه نقدشوندگی سبد سرمایهگذاریهای بورسی، از طریق فروش داراییهای غیرمولد یا نابرخوردار از درجه نقدشوندگی لازم و سوق دادن منابع به سوی سرمایهگذاری در داراییهای برخوردار از پتانسیل رشد.
3 - اصلاح قیمت تمامشده سبد سرمایهگذاریها، متناسب با جریان درآمدی حاصل از آنها و با شرط حفظ روند افزایشی سودآوری شرکت، بهویژه از طریق احتساب کاهش ذخیره برای داراییهای بلندمدت، از جمله منظور نمودن چهل میلیارد ریال ذخیره کاهش ارزش شرکت صنایع شیر ایران در طی سالهای 1387 و 1388.
۴ - بهبود ساختار مالی شرکت از طریق استفاده از تسهیلات کمبهره.
در این سال، شرکت با توثیق سهام موجود در سبد سرمایهگذاریهای بورسی خود، نسبت به اخذ 228 میلیارد ریال تسهیلات بانکی در مقاطع زمانی متفاوت با نرخ میانگین 26 درصد اقدام کرد. همچنین در تاریخ 29/07/1388 شرکت با دریافت 10 میلیون یورو وام ارزی، ساختار مالی خود را بهبود بخشید. نتیجه فعالیت شرکت در سال 1388 با بازده 8/72 درصدی همراه بوده که از ترکیب 8/17 درصد بازده نقدی و 55 درصد افزایش قیمت به دست آمده است. بازده فعالیت شرکت در سنجش با سال پیش از آن، 26 درصد افزایش داشته است.
سبد سرمایهگذاری شرکت
سبد سرمایهگذاری شرکت در پایان سال ۱۳۸۸ از ۸۸ درصد سرمایهگذاری بورسی و ۲۲ درصد سرمایهگذاری غیربورسی تشکیل شده است. در این سال، ارزش معاملاتی سرمایهگذاری بورسی شرکت ۸۵ درصد و ارزش کل سرمایهگذاریها اعم از بورسی و غیربورسی ۶۸ درصد افزایش یافته است.
داد و ستد سهام توسط شرکت
مجموع سهام داد و ستد شده توسط شرکت در سال ۱۳۸۸ به ارزش ۵۳۶ میلیارد ریال، نسبت به فعالیت شرکت در سال پیش تغییر بااهمیتی نداشته است. ارقام مزبور بر پایه معاملات خرد به دست آمده و هیچ داد و ستد عمدهای در آن وجود نداشته است.
تغییرات در سرمایهگذاریها
در سال ۱۳۸۸ داراییهای ثابت شرکت عمدتا به دلیل تغییر کاربری ساختمان دفتر مرکزی شرکت از مسکونی به اداری و ارتقای سیستمهای کامپیوتری افزایش یافته است.
پیشبینی سود و زیان سال آتی
شرکت سرمایهگذاری گروه صنایع بهشهر پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی ۸۹ را با سرمایه ۵۰۰ میلیارد ریال مبلغ ۲۲۳ ریال اعلام کرده است که این رقم در مقایسه با سال مالی قبل ۱۰ درصد رشد نشان میدهد.
همچنین سود عملیاتی هر سهم شرکت نیز معادل 365 ریال پیشبینی شده که در مقایسه با سال مالی 88 معادل 15 درصد افزایش دارد.
ارسال نظر