به منظور عملیاتی شدن پروژه سالویج
تایدواتر بزرگترین شناور جرثقیل دار خاورمیانه را به آب انداخت
گروه بورس- یکی از بزرگترین شناورهای جرثقیل دار خاورمیانه که قراراست در پروژه خارجسازی شناورهای مغروق درآبراه خور موسی مورد استفاده قرار گیرد، در لنگرگاه کیش به آب انداخته شد. بهزاد اتابکی، مدیرعامل شرکت تایدواتر در این مراسم گفت: شرکت تایدواتر این شناور را از شرکت کرهای سالکو و به منظور اجرایی کردن قرارداد ۱۰۰ میلیوندلاری خود با سازمان بنادر و دریانوردی برای خارجسازی هشت فروند شناور مغروق در آبراه خور موسی خریداری کرده است.
وی افزود: شناور مذکور به ارزش ۵/۱۸میلیوندلار با ظرفیت بیش ازهزار تن از بزرگترین شناورهای ویژه جابهجایی قطعات بریده شده شناورهای مغروق در منطقه خاورمیانه است که توسط شرکت سالکوی کره جنوبی ساخته شده است.
به گفته اتابکی با ورود این شناور به ناوگان دریایی کشور، ایران در ردیف یکی از کشورهای توانمند جهان در خصوص خارجسازی شناورهای مغروق قرار می گیرد.
وی گفت: قرار است با پایان یافتن خارجسازی شناورهای مغروق در خور موسی با همکاری مشاور خارجی و انتقال دانش فنی به کارکنان ایرانی در این حوزه، زمینه حضور جدی ایران در بازارهای منطقهای و بینالمللی با بهره گیری از این شناور و سایر تجهیزات و ملزومات خریداری شده فراهم شود.
این شناور به طول ۷۸ متر، عرض ۳۰ متر، ارتفاع ۸/۴ متر و آبخور ۵/۳ متر قادر است در زوایا و ارتفاع مختلف شناورهایی تا وزنهزار تن را جابهجا کند. این درحالی است که وزن هفت فروند شناور مغروق در خور موسی بر اساس مطالعات و بررسیهای انجام شده به بیش از ۱۴۶هزار تن میرسد.
در همین حال مدیر پروژه سالویج (خروج شناورهای مغروقه) تایدواتر در مراسم به آب اندازی شناور یکهزار تنی جرثقیل دار در آبهای خلیجفارس گفت: این شناور یکی از اساسیترین تجهیزات سالویج (خروج شناورهای مغروقه) است که با ورود آن به آبراهه خورموسی عملیات گسترده و بزرگی در راستای خروج شناورهای مغروقه در خاورمیانه آغاز میشود.
معصومی با اشاره به اینکه برای بیرون آوردن هشت فروند شناور مغروقه اصلی در آبراهه خورموسی مبلغ ۱۰۰میلیاردتومان قرارداد بین تایدواتر و سازمان بنادر و دریانوردی منعقد شده است، تصریح کرد: با آمدن این تکنولوژی به کشور امید است بتوان تمامی شناورهای مغروقه باقیمانده را که در دوران دفاع مقدس غرق شدهاند، بیرون کشید.
وی با اشاره به اینکه شناور مغروقه مویرا در حال خارجسازی توسط تایدواتر است، اظهار داشت: این شناور یکهزار تنی قابلیت بیرون کشیدن وزنههای مختلف با احجام متفاوت را از درون آب دارا است و امید است بتوان توسط این شناور جرثقیل دار نیروی لازم را برای خارجسازی شناور مغروقه مویرا ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از اجسام سنگین توسط شناور جرثقیل دار جابهجا میشود، اظهار داشت: این شناور دو کاربرد دارد که شامل قراردادن سکوهای نفتی و بیرون آوردن شناورهای مغروقه است. این شناور ابتدا عملیات برش را توسط زنجیر مقصود انجام داده و در مرحله دوم عملیات خارجسازی انجام میشود.
ارسال نظر