گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل لیزینگ ایرانیان دلایل ورود این شرکت سهامی عام به فرابورس ایران را تشریح کرد. علی حاجی کاظم لواسانی که در مراسم معارفه لیزینگ ایرانیان در جمع کارگزاران، معامله‌گران و فعالان بازار سرمایه سخن می‌گفت، تصریح کرد: ما قصدی برای ورود به بورس و فرابورس نداشتیم، اما برخی مسائل از جمله برخورداری از معافیت مالیاتی موجب شد تا در خواست پذیرش بدهیم. وی افزود: قانون جدید توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی و اقدام سهامدار عمده شرکت برای وثیقه کردن سهام برای تامین نقدینگی از دیگر دلایل ورود شرکت به فرابورس ایران است. وی ادامه داد: لیزینگ ایرانیان ظرف مدت ۱۰ روز پذیرش بورس را اخذ کرده و امروز «دوشنبه» ۱۰‌درصد سهام این شرکت سهامی عام در فرابورس ایران عرضه خواهد شد و برخورداری از ۵/۲درصد معافیت مالیاتی از جمله دلایل درخواست پذیرش ما برای ورود به فرابورس ایران محسوب می‌شود.

«ایرانیان» نیامده به بورس بلوکی فروخته می‌شود

وی از عرضه بلوک ۲۰‌درصدی این شرکت دو روز پس از عرضه اولیه در بورس اوراق بهادار خبر داد و گفت: پس از عرضه اولیه در روز چهارشنبه آتی یک بلوک ۲۰‌درصدی شرکت به صورت عمده و با قیمتی بالاتر از نرخ سهام در روز سه‌شنبه عرضه خواهد شد تا معامله‌گران بتوانند در شرایط رقابتی این بلوک را خریداری کنند.

وی به قیمت عرضه اولیه این شرکت سهامی عام اشاره‌ای نکرد و خاطرنشان ساخت: قیمت سهام طی عرضه و تقاضا در بازار مشخص خواهد شد.

سخنی از EPSو۸۸ و ۸۹

مدیرعامل لیزینگ ایرانیان سود قابل تقسیم سال ۸۸ شرکت را معادل ۳۳۱ریال ذکر کرد و افزود: برای سال ۸۹ نیز سود ۳۰۱ریالی پیش‌بینی شده که با توجه به آن که در سنوات قبل EPS شرکت با ۱۰‌درصد انحراف مثبت مواجه شده است، بعید نیست این میزان EPS نیز افزایش یابد.

وی با اشاره به ترکیب سهامداری لیزینگ ایرانیان گفت: این شرکت سهامی عام هم متعلق به یک شرکت سرمایه‌گذاری و هم متعلق به یک خودروساز است که این دو سهامدار عمده ریسک شرکت را به حداقل رسانده‌اند و «لیزینگ» از منابع مالی این دو سهامدار همواره بهره‌مند بوده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که شرکت لیزینگ تسهیلات خود را از چه منابعی تامین می‌کند، گفت: تسهیلات مالی ما طی سال‌های گذشته همواره از بانک‌های دولتی تامین شده، چرا که این بانک‌ها نرخ بهره‌ کمتری در طرح‌های خود در نظر می‌گیرند.

لواسانی از برگزاری مجمع این شرکت در خرداد ماه سال آینده سخن گفت و افزود: میزان تقسیم سود تحقق یافته به تصمیم مجمع بستگی دارد، از طرفی دیگر در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش سرمایه نخواهیم داشت.

مدیرعامل این شرکت ۱۰۰‌میلیارد‌تومانی افزود: ایران خودرو ۴/۳۳‌درصد، گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان ۲۰‌درصد، توسعه صنعت و گسترش خدمات ایرانیان ۲۰‌درصد، تعاونی خاص کارکنان ایرانیان ۹/۵‌درصد، گسترش تجارت کالای ایرانیان ۴/۷‌درصد و سایر سهامداران ۳ V /۱۳‌درصد ترکیب سهامداری این شرکت تشکیل می‌دهند.

شرکتی با ۱۰۰ منهای یک کارمند

وی با اشاره به اینکه این شرکت دارای ۹۹ کارمند است، گفت: فروش و لیزینگ انواع محصولات، لیزینگ خودروهای سواری عادی (صفر کیلومتر)، لیزینگ خودروهای سنگین، لیزینگ خودروهای دست دوم و فروش نقدی خودرو از جمله فعالیت‌های لیزینگ ایرانیان است.

مدیرعامل شرکت لیزینگ ایرانیان تصریح کرد: تسهیلات اعطایی فروش و لیزینگ انواع محصولات لیزینگ ایرانیان تا پایان سال ۸۷ به میزان ۶‌هزار و ۱۳۹‌میلیارد و در ۱۱ ماه ۸۸ به میزان ۶‌هزار و ۱۱۴‌میلیارد‌تومان بوده که تسهیلات در جریان این شرکت ۳‌هزار و ۸۰۰‌میلیارد‌تومان است.

لواسانی با اشاره به اینکه در سال ۸۸ هفت‌هزار و ۷۷۲ خودروی سواری تحویل داده شده، گفت: این شرکت دو قرارداد عمده با شرکت سرمایه‌گذاری رنا و ایدرو دارد که مبلغ قرارداد آن به ترتیب ۷/۱۶‌میلیارد‌تومان و ۴۹‌میلیارد‌تومان است.

تعاونی خاص، بزرگ‌ترین تعاونی کشور

اصغر دانشیان به عنوان رییس هیات‌مدیره تعاونی خاص ایران خودرو نیز در جلسه معارفه شرکت لیزینگ ایرانیان با اشاره به اینکه شرکت لیزینگ ایرانیان اوایل سال‌ آتی وارد فرابورس می‌شود، اظهار داشت: شرکت تعاونی خاص ایران خودرو با سرمایه ۳۰۰‌میلیارد‌تومانی بزرگ‌ترین تشکل تعاونی و دارای ۶۰‌هزار کارمند است.

وی افزود: ایران خودرو بزرگ‌ترین تشکل تعاونی است که شرکت سازه ساختمان ایرانیان، حمل و نقل ایرانیان، گستره سرمایه‌گذاری ایرانیان، توسعه صنعت ایرانیان، گستره تجارت ایرانیان، فروش خودروی ایرانیان، تجارت الکترونیک ایرانیان، بازرگانی سپهر کیش ایرانیان، شرکت صرافی، آژانس بهمن گشت، شرکت بیمه‌ای و لیزینگ ایرانیان ۱۲ شرکت زیر مجموعه تعاونی ایران خودرو است.