فارس- رییس شورای رقابت از اختصاص نیافتن بودجه جاری ۳‌میلیارد‌تومانی برای مرکز ملی رقابت و پرداخت نشدن هزینه ۳۰۰‌میلیون‌تومانی این مرکز در سال جاری، ارسال سه نامه به سازمان خصوصی‌سازی مبنی بر معرفی واگذاری‌ها و اخذ مجوز از شواری رقابت و پاسخ ندادن به این نامه‌ها، تعیین قیمت‌ها بعد از اجرایی شدن سازمان هدفمند کردن یارانه‌ها توسط مرکز ملی رقابت و لزوم بررسی مسائل مهم‌تر از جمله موضوع معاملات مخابرات خبر داد.

جای خالی مرکز ملی رقابت در بودجه ۸۹

جمشید پژویان با بیان اینکه مرکز ملی رقابت وابسته به هیچ نهاد، ارگان و وزارتخانه‌ای مانند وزارت اقتصاد نبوده و نهادی فرا قوه‌ای است، اظهار داشت: بودجه ۳۰۰‌میلیون‌تومانی مرکز ملی رقابت در سال جاری هنوز پرداخت نشده و برخی هزینه‌‌ها را شخصا پرداخت می‌کنم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر به‌رغم اهمیت جایگاه شورا و مرکز ملی رقابت در مناسبات اقتصادی، بودجه جاری و حداقل ۳‌میلیارد‌تومان مرکز ملی رقابت در بودجه سال ۸۹ دولت در نظر‌گرفته نشده است.

سازمان خصوصی‌سازی پاسخ نمی‌دهد

این مقام مسوول در شورا و مرکز ملی رقابت در بخش دیگری از اظهارات خود به ارسال سه نامه به سازمان خصوصی‌سازی و عدم پاسخگویی این سازمان اشاره کرد و گفت: در این نامه‌ها که رونوشت آن به وزیر اقتصاد نیز ارسال شده، درخواست شده بود سازمان خصوصی‌سازی باید فهرست برنامه‌ واگذاری‌ها را به این شورا و مرکز ارائه دهد تا بعد از بررسی، مجوز واگذاری‌ها صادر شود اما تاکنون جوابی به این نامه‌ها داده نشده است.

پژویان در برابر این سوال که در صورت ادامه این وضعیت، شورا و مرکز ملی رقابت چه واکنشی و تصمیمی خواهد‌گرفت؟ تصریح کرد: براساس اختیارات تعریف شده، در صورتی که این روند ادامه داشته باشد، می‌توان با تهیه گزارشی و ارائه آن به مجلس، درخواست پاسخگویی و حتی استیضاح وزیر اقتصاد را مطرح کرد.

نتایج نشست شورا درباره معامله مخابرات

سخنگوی مرکز ملی رقابت درباره نتیجه جلسه گذشته شورای رقابت در خصوص پرونده معامله ۸/۷‌هزار‌میلیارد‌تومانی مخابرات، خاطرنشان کرد:‌ در این جلسه که با حضور رییس کمیته مخابرات در کمیسیون صنایع مجلس، مسوولان شرکت توسعه اعتماد مبین (خرید بلوک ۵۰‌درصد به علاوه یک سهم مخابرات) و رییس کمیسیون اصل۴۴ مجلس (حمیدرضا فولادگر) در محل مرکز ملی رقابت

(واقع در خیابان زرتشت غربی) برگزار شد، این پرونده مورد بررسی قرار‌گرفت اما نتیجه نهایی حاصل نشد و این موضوع به جلسات آینده موکول شد.

پژویان در برابر این پرسش که با توجه به اهمیت این معامله برای بازار سهام، چه زمانی رای تایید یا لغو معامله تاریخی بورس صادر می‌شود؟ تاکید کرد: انتظار می‌رود این پرونده تا قبل از سال جاری نهایی شود، اما تا زمان نتیجه قطعی نمی‌توان نکته‌ای رابیان کرد.

مسائل با اهمیت‌تر از پرونده مخابرات

وی تاکید کرد: بررسی پرونده معامله بلوکی مخابرات در مقابل مسائلی چون خارج کردن بخش خصوصی از معامله مخابرات، توسعه شرکت مخابرات، سیاست‌ها و رقابت همراه اول با اپراتور دوم، تعیین قیمت‌گذاری‌ها بدون در نظر‌گرفتن شورای رقابت، مشکلات موجود در خصوصی‌سازی بخش پتروشیمی و لزوم بررسی بازارهای پولی و مالی از جمله مسائل بسیار با اهمیتی است که باید توسط شورای مرکز ملی رقابت بررسی شود.

پژویان در خاتمه گفت: امید است در آینده رویه‌ای وجود داشته باشد که به طور مدام مسائل مربوطه تحت کنترل بوده و از طریق رسانه‌ها منعکس شود.