واگذاری انگوران بر سود امسال «کروی» بی‌تاثیر است

گروه بورس- شرکت توسعه معادن روی ایران در خصوص وضعیت واگذاری معدن سرب و روی انگوران توضیحاتی ارائه کرد. «کروی» اعلام کرده است: مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر واگذاری مدیریت و بهره‌برداری معدن انگوران به کنسرسیومی متشکل از فعالان صنعت سرب و روی تاکنون به شرکت ابلاغ نشده است. با توجه به فرآیند زمان بر ابلاغ، تشکیل کنسرسیوم (۷۵درصد سهام متعلق به شرکت توسعه معادن روی ایران و مابقی متعلق به سایر فعالان) و نیز سپری شدن ماه‌های عملیاتی استخراج معدن انگوران (استخراج از معدن در ماه زمستان عملا امکان‌پذیر نخواهد بود) بنابراین این واگذاری روی EPS سال ۱۳۸۸ تاثیر نخواهد داشت. تعیین چگونگی تاثیر، مستلزم واگذاری مدیریت و بهره‌برداری معدن، تعیین وضعیت معدن به لحاظ میزان باطله‌برداری و برآورد میزان استخراج از طریق استقرار گروه کارشناسی شرکت خواهد بود.

یادآور می‌‌شود بر اساس مصوبه دولت، کنسرسیوم یاد شده موظف است کارخانه تولید روی با ظرفیت یکصدهزار تن را ظرف سه سال از تاریخ واگذاری، احداث و راه‌اندازی کند.

همچنین درصد پایه حق‌السهم سازمان (حق‌السهم دولت) بابت فروش مواد معدنی انگوران ۶۰درصد سود تفاوت قیمت فروش مواد معدنی از کل هزینه‌های استخراج و بهره‌برداری معدن است. این در حالی است که هزینه‌های استخراج و بهره‌برداری معدن انگوران با تایید سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران محاسبه می‌شود.

از سوی دیگر، نحوه تعیین قیمت فروش ماده معدنی بر اساس عیار روی و سرب موجود در ماده معدنی و قیمت LME شمش روی و سرب توسط سازمان (به صورت جداول قیمت فروش ماده معدنی) تعیین می‌شود.

شایان ذکر است که جدول سهمیه‌بندی، توزیع و فروش مواد معدنی انگوران توسط سازمان تهیه و جهت اجرا به کنسرسیوم ابلاغ می‌شود. به منظور رعایت مسائل زیست‌محیطی و استفاده بهینه از مواد معدنی، فرآوری اولیه (فلوتاسیون) ماده معدنی انگوران الزامی است.

بر این اساس از سهم سود کنسرسیوم ناشی از بهره‌برداری معدن انگوران با هماهنگی استانداری زنجان صرف انجام مطالعات معادن و کمک به فعالیت‌های توسعه‌ای در سطح استان و اجرای طرح‌های آموزشی، عمرانی و اشتغالزا در شهرستان ماه‌نشان خواهد شد.

خرید و فروش سهام «معادن‌روی» در بنگاه‌ها غیرقانونی است

همچنین مدیرامور سهام شرکت توسعه معادن روی ایران درگفت‌وگو با ایسنا افزود: عمده‌ترین مشکل در امور سهام، خرید و فروش غیر‌قانونی سهام در بنگاه‌ها است که این امر، مشکلات عدیده‌ای را هم برای شرکت و هم برای سهامداران ایجاد کرده است.

محمد ایران خواه با اشاره به غیر‌قانونی بودن این معاملات در بنگاه‌ها اظهار کرد: به دلیل اینکه هیچ راهی برای مقابله با این معاملات غیر‌قانونی وجود ندارد، بنابراین توصیه می شود که سهامداران برای جلوگیری از جعل اسناد، اقدام به خرید و فروش سهام در بورس کنند.

این مقام مسوول در رابطه با پرداخت سود به سهامداران این شرکت خاطرنشان کرد: طبق آمارها، پرداخت سود این شرکت با ۷۱‌درصد رشد نسبت به سال گذشته همراه بود. همچنین اولویت شرکت در پرداخت بدهی به سهامداران است که در این راستا، شرکت توسعه معادن روی ایران به سهامداران مبلغی بالغ بر۱۳۰‌میلیارد‌ریال بدهی دارد که تاکنون ۱۴‌میلیارد‌ریال آن پرداخت شده است.

وی در رابطه با تعداد سهامداران شرکت توسعه معادن روی ایران یادآور شد: این شرکت ۱۳۵ هزار سهامدار دارد که بیش از۷۰‌درصد آن را زنجانی‌ها تشکیل می دهند.

ایران خواه در تبیین سیاست‌های امور سهام این شرکت تصریح کرد: اصلاح ساختار اداری امور سهام و همچنین آموزش نیروی انسانی، حذف کارهای زائد اداری و نیز حذف فرم‌های غیر‌قابل استفاده و افتتاح حساب برای مجموعه سهامداران در موسسه مالی و اعتباری مهر، از جمله اقدامات این شرکت در سال گذشته بود که این امر، سبب کاهش هزینه‌های زائد و به تبع آن افزایش درآمد شده است.

وی با بیان اینکه سهامداران باید پس از دریافت سود سهام از مسدود کردن این حساب‌ها خودداری کنند، یادآور شد: سهامداران باید در هنگام واگذاری فرم‌های افزایش حق تقدم شرکت، نظر خود را نسبت به دریافت سود و یا افزایش سرمایه اعلام کنند، زیرا شرکت حق هیچ‌گونه تصمیم‌گیری را در این رابطه ندارد.