معاون سازمان بورس:
سهامداران عدالت توانایی مدیریت شرکتها را ندارند
گروه بورس- شرکتهای سرمایهگذاری استانی در حال حاضر آمادگی لازم برای مدیریت پرتفویهای خود را ندارند، بنابراین تدبیر دولت برای در اختیار گرفتن مدیریت سهام عدالت در مقطع فعلی مناسب و تنها تدبیر است.
دکتر سیدعلی حسینی، معاون سازمان بورس، در گفتوگو با ایسنا در خصوص در اختیار گرفتن مدیریت سهام عدالت توسط دولت با بیان اینکه کارگزاری سهام عدالت طبق قانون منحل شده است، گفت: شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید مدیریت دارایی سهام خود را در دست بگیرند و در بازار فعال باشند. وی افزود: البته سهامی که به سهام عدالت واگذار شده است در شرکتهای سرمایهگذاری استانی خرد میشود، بنابراین به منظور حمایت از حقوق مجموع سهامدارانی که سهام عدالت دارند لازم است که هماهنگیهایی بین این شرکتها انجام شود. به گفته وی آنچه که اهمیت دارد این است که شرکتها مدیریت منسجمی داشته باشند و این مدیریت میتواند در مقطع فعلی در دست شرکتهای مادرتخصصی یا در دست بخش خصوصی باشد.
حسینی اضافه کرد: در حال حاضر سهامداران بخش خصوصی در برخی از این شرکتها سهام اکثریت را ندارند و دولت به اتفاق سهام عدالت در آنجا اکثریت دارد. مشکل این است که سهامداران عدالت هنوز توانایی مدیریت سهام خود را ندارند و ما که در سازمان بورس در حال ثبت شرکتهای سرمایهگذاری استانی و تعیین اعضای هیاتمدیره هستیم از نزدیک مشاهده کنیم که هنوز آمادگی لازم برای مدیریت پرتفوی بسیار بزرگ فراهم نیست. حسینی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تدبیری که هیات دولت به کار گرفته است برای یک مقطع گذار، تدبیر خوب و شاید تنها تدبیر باشد.
وی از نهایی شدن کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی خبر داد و گفت: در حال حاضر کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی نهایی شده است تا این شرکتها یک کانون مستقل داشته و بتوانند برخی تصمیمهای عمومی را آغاز کرده و از منافع سهامداران حمایت کنند که اگر این ابزار ایجاد شود، راهحل بهتری است تا اینکه مدیریت سهام عدالت در دست شرکتهای مادر تخصصی قرار گیرد. یادآور میشود هیات وزیران در جلسه ۲۹ مهر ۸۸ موافقت کرد که در واگذاری سهام شرکتهای دولتی تا زمانی که تعاونیهای استانی سهام عدالت فعال نشدند، مسوول دستگاه اجرایی مربوط، به عنوان نماینده دولت در خصوص چهلدرصد سهام عدالت تعیین میشود.
تشکیل تعاونیهای سهامی عام
همچنین عبدالمجید غریب رضا در گفتوگو با مهر در خصوص اقدامات وزارت تعاون در زمینه توسعه و تشکیل تعاونیهای جدید سهامی عام، گفت: در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است و امیدواریم تا پایان سال تعدادی از این تعاونیها راهاندازی شوند.معاون نظارت و توسعه تعاونیهای وزارت تعاون اظهار داشت: تعاونیهای سهامی عام با توجه به محدودیتهای ماده ۱۲ قانون اصل۴۴ باید تشکیل شوند که دراین بخش میتوان محدودیت دیگر را تایید اساسنامه این شرکتها دانست که باید از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار صورت گیرد.
غریب رضا در ادامه تصریح کرد: البته اساسنامه شرکتهای تعاونی سهامی عام به صورت کلی در دو مقیاس کمتر از یکمیلیارد تومان و بالای یکمیلیارد تومان به تایید سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است.
ارسال نظر