گروه بورس-همایون دارابی: بازار دادوستد سهام روز گذشته همچنان در مسیر بازگشت قیمتی قرار داشت و توانست بار دیگر از مرز ۱۲هزار واحد بگذرد.

دیروز شاخص که در معاملات روز دوشنبه به زیر ۱۲هزار واحد سقوط کرده بود با رشد ۳/۷۶واحدی توانست باردیگر به ۱۲هزار و ۷۲واحد برسد. در معاملات دیروز همچنان معامله‌گران روند تحولات قیمتی بازار را تحت نظر داشتند هر چند که در شرایط کنونی روند بازگشت قیمتی بر پایه الگوی نوسانات سینوسی در بازار در حال تحقق است اما افزایش دامنه نوسان و حضور معامله‌گران کوتاه‌مدت سبب شده است تا صف‌های خرید بازار به شدت شکننده بوده و بازار بیش از اتکا بر صف‌های خرید بر مساله جریان عادی معاملات تاکید داشته باشد. در این میان افزایش دوباره حجم داد و ستدها به رقم ۹/۳۲میلیارد‌تومان در بازار دیروز سبب شده است امیدواری‌هایی در بازار ایجاد شود. در این میان روند آتی معاملات سهام نیز موضوعی چالش‌برانگیز برای معامله‌گرانی است که در خلال ماه‌های گذشته به خریدهای بدون تحلیل و مبتنی بر صف‌نشینی‌های بدون دلیل عادت کرده‌اند. در این میان انتظار می‌رود بازار در خلال روزهای آتی به تغییر الگوی حرکتی خود عادت کرده و حرکت‌های معامله‌گران سنجیده‌تر شود.

در کنار این تحولات بحث در مورد افزایش نقدینگی و سیاست‌های بانک مرکزی نیز در بازار ادامه داشت. همچنین بحث جدید طرح تحول نظام بانکی در شرایطی که بحث در مورد هدفمند کردن یارانه‌ها‌ به عنوان بخش نخست طرح تحول اقتصادی همچنان ادامه داشته و ابهامات در مورد آن ادامه دارد واکنش‌هایی را برانگیخته است که ناشی از عدم انتشار جزئیات این طرح است.در همین حال در صحنه اقتصاد کشور بحث در مورد تورم و رشد آن موضوعی مورد توجه است.

در بازار دیروز معامله‌گران در گروه مالی شاهد معاملات پر حجمی در نماد بیمه البرز بودند که براساس شنیده‌ها‌ بخش عمده این عرضه را سازمان خصوصی‌سازی رقم زد که با استقبال معامله‌گران مواجه شد.روز گذشته در مجموع ۳/۱۴میلیون سهام بیمه البرز معامله شد که ۳۸درصد کل ارزش کل معاملات بازار را تشکیل می‌داد. در گروه مالی بخش عمده نمادهای این گروه با صف خرید و معاملات مثبت همراه بودند. در گروه مالی برهانی مدیرعامل سابق بانک صادرات و معاون ارزی بانک مرکزی دیروز از خطوط اعتباری بانک مرکزی به شماری از بانک‌های دولتی و خصوصی خبر داد.

معاون ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه این اعتبار به بانک‌های پاسارگاد، پارسیان، سرمایه، اقتصاد نوین و سامان پرداخت خواهد شد، افزود: این اعتبار ۴۰۰میلیون یورویی، غیر از ۵۰۰‌میلیون‌دلار خط اعتباری است که بانک مرکزی به صورت ریفاینانس برای کمک به بخش صادرات کشور در اختیار بانک‌ها قرار خواهد داد. وی خاطرنشان کرد: پرداخت رقم ۵۰۰‌میلیون‌دلار خط اعتباری روز یکشنبه هفته جاری تصویب و ابلاغ شد.

۲۵۰‌میلیون‌دلار از ۶۰۰‌میلیون‌دلار خط اعتباری جدید در اختیار بانک توسعه صادرات که البته این رقم قابل افزایش است، قرار می‌گیرد و بقیه آن به ۵ بانک خصوصی تعلق خواهد گرفت.

در گروه برقی دیروز نماد کنتورسازی ایران بعد از تعدیل سود این شرکت بازگشایی شد.

در گروه تجهیزات به‌رغم انتشار گزارش پیش‌بینی جدید سود شرکت حفاری این نماد همچنان متوقف باقی ماند تا بازگشایی آن به روز جاری موکول شود. در گروه معدنی سمیعی‌نژاد معاون معدنی وزارت صنایع و معادن در سخنانی پرونده واگذاری معدن انگوران را بست.

مسعود سمیعی‌نژاد در گفت‌وگویی اظهار داشت: وزارت صنایع قصد واگذاری پروانه بهره‌برداری از معدن انگوران را ندارد و فقط بهره‌برداری از این معدن به کنسرسیومی متشکل از نمایندگان تمام تولیدکنندگان سرب و روی کشور سپرده می‌شود.

وی ادامه داد: وزارت صنایع، واگذاری عملیات بهره‌برداری از معدن روی انگوران به کنسرسیوم تولیدکنندگان را برای مدت ۱۰ سال خواستار است که این رقم باید توسط کارشناسان دستگاه‌های مربوطه مورد ارزیابی قرار گیرد.

سمیعی‌نژاد افزود: وی در مورد چگونگی محاسبه قیمت خاک روی انگوران نیز گفت: پیشنهاد وزارت صنایع محاسبه قیمت خاک براساس درصدی از قیمت‌های جهانی شمش روی است که مورد قبول انجمن‌های سرب و روی و ذوب نیز هست و مطابق با تغییرات قیمت‌های جهانی افزایش یا کاهش می‌یابد.

در نماد مخابرات معامله‌گران در انتظار اعلام نتیجه بررسی شورای رقابت هستند که رییس این شورا دیروز خبر از اعلام آن در هفته آینده داده است. در گروه خودرویی بحث در مورد امکان واگذاری یا عدم واگذاری بلوک‌های مدیریتی دو خودرو ساز عمده کشور مهم‌ترین بحث پیش روی معامله‌گران است.در گروه فلزی دیروز بازگشت نماد فولاد خراسان به تابلو با افت قیمت همراه بود. این شرکت سود خود را از ۱۷۲ریال به ۶۹ریال در سال جاری کاهش داده است.