پرسش و پاسخ۸۸۹۸۰۴۵۵
تحلیل گروه دارویی سبحان - ۳۰ خرداد ۸۸
پرسش از آقای صابری: وضعیت گروه دارویی سبحان را چگونه ارزیابی میکنید؟
پرسش از آقای صابری: وضعیت گروه دارویی سبحان را چگونه ارزیابی میکنید؟
پاسخ: داروسازی سبحان یک شرکت هلدینگ است که سهام مدیریتی مجموعهای از شرکتهای وابسته به صنعت داروسازی را در داخل و خارج از بورس در اختیار دارد. بنابراین برای ارزیابی سهام این شرکت باید از روش محاسبه خالص ارزش داراییها (NAV) استفاده کرد. بدین منظور باید حقوق صاحبان سهام را با ارزش روز پرتفولیوی بورسی و ارزش روز تخمینی پرتفولیوی غیربورسی جمع کرده و از آن بهای تمام شده سرمایهگذاریها را کسر کرد. سپس رقم حاصله را بر کل تعداد سهام شرکت تقسیم میکنیم. محاسبات مربوطه در جدول زیر نمایش داده شده است:
گفتنی است در جدول فوق، اطلاعات صورتهای مالی ۱۲ ماهه (منتهی به ۳۰ اسفند ۸۷) مبنای محاسبه قرار گرفته بنابراین، تقسیم سود ۶۰۰ ریالی مجمع اخیر در محاسبه NAV لحاظ نشده است. همچنین در خصوص ارزشگذاری سبد سهام غیربورسی با توجه به ترکیب سرمایهگذاریها (که عمدتا شرکتهای صنعت دارو هستند)، میزان افزایش ارزش بازار سرمایهگذاریهای بورسی نسبت به بهای تمام شده به سرمایهگذاریهای خارج بورسی تعمیم داده شده است. به این ترتیب ارزش بازار سبد غیر بورسی حدود دو برابر بهای تمام شده به دست آمده است. بدیهی است با تغییر در ارزشگذاری سهام خارج بورسی میتوان به ارقام متفاوتی در خصوص NAV «دسبحا» دست یافت. آخرین تحولات درمورد «دسبحا» به برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه شرکت در هفته گذشته بازمیگردد که در ادامه چند نکته از موارد مطروحه در این جلسه نقل به مضمون میگردد:
1 - عواملی نظیر رویکرد انقباضی سیستم بانکی، نقدی شدن خرید مواد اولیه (به علت تحریمهای بین المللی) و نیز مسائل شرکتهای پخش (که در زمینه وصول مطالبات خود با دشواری هایی مواجه اند) باعث ایجاد مشکلات نقدینگی برای گروه دارویی سبحان شده است. در راستای حل این مشکل، برنامه افزایش سرمایه در شرکت و برخی زیر مجموعهها (نظیر البرز دارو) احتمالا در دستور کار قرار خواهد گرفت.
۲ - در خصوص کاهش نرخ مواد اولیه مطرح گردید که به طور کلی قیمت میانگین مواد مصرفی صنعت دارو در یک سال اخیر از نوسانات کمیبرخوردار بوده و روند آن تابع حرکت قیمت مواد اولیه و خام (نظیر نفت، محصولات پتروشیمیو ...) نیست. در رابطه با تاثیر نوسانات نرخ ارز نیز باید توجه داشت که عمده خرید خارجی مواد اولیه گروه با یورو انجام میشود و افرایش نرخ این ارز طبیعتا به نفع شرکت نیست.
3 - در راستای اجرای طرحهای توسعه، سبحان دارو طرح تولید برخی محصولات آنتی بیوتیک را برنامه ریزی کرده است؛ اما مهم ترین طرح گروه به شرکت شیمیدرمانی سبحان مربوط میشود که با تاخیر زیاد به بهره برداری رسیده است. یکی از علل تاخیر در راه اندازی این طرح مشکلات مربوط به تصفیه فاضلاب کارخانه بوده که تکنولوژی آن به دلیل تحریمها با تاخیر راه اندازی شده است. مدیریت گروه دارویی سبحان ابراز امیدواری کردند که درآمد حاصل از فروش این شرکت زیر مجموعه امسال به حدود 25میلیارد تومان و در افق بلند مدت به 70میلیارد تومان در سال برسد. حاشیه سود فعالیت شیمیدرمانی سبحان نیز در محدوده 20 درصد تخمین زده میشود.
۴ - در خصوص پیش بینی سود ۷۰۶ ریالی «دسبحا» برای سال مالی جاری مطرح گردید که این رقم حداقل پیش بینی سود شرکت اصلی خواهد بود و انتظار میرود تعدیلات مثبت احتمالی شرکت همزمان با تثبیت بهبود عملکرد شرکتهای زیرمجموعه به بازار اعلام شود.
Shahriary_sh@yahoo.com
ارسال نظر